Alla inlägg under juli 2017

Av Helena Häll - 4 juli 2017 18:50

Idag var det dags att ta adjö av stugan och Skåne efter en fantastisk vecka! Efter att ha flängt runt på diverse utflykter och sevärdheter så är jag nu heeeelt slut! Känner mig som urvriden disktrasa! Dessutom körde jag de 15 milen hem idag också (med ett stopp på McDonalds i Ljungby där jag fick äta hamburgaren med bestick eftersom jag inte kan bita med de lösa tänderna där fram) och ligger nu i soffan och kämpar med att inte somna nu på en gång! Men det kanske är okej att lägga sig nu ändå..

#semester #skåne #roadtrip #trött #behöversemestereftersemestern

Av Helena Häll - 3 juli 2017 23:46

Idag har vi varit på utflykt med Sandras morbror och moster. Sandras morbror Tommie ville visa oss två lite annorlunda sevärdheter här runt omkring i trakten! Saker som jag förmodligen aldrig hade fått för mig att se om det inte vore för han, så tack Tommie! Det var en ascool upplevelse! Första stoppet var faktiskt en småländsk sevärdhet (ligger utanför Ryd i södra Småland) men det var en bilkyrkogård! Alltså så häftigt! Massa skrotade bilar som blivit lämnade på samma ställe och nu förfallit och växt in i naturen, träden, mossen och torven ja i allt! Där gick vi runt och tittade en hel del innan vi åkte vidare till svarta bergen som är ett känt stenbrott där man brutit sten i över 100 år! Idag bryts fortfarande men en bit ifrån där man kunde gå och titta på det gamla stenbrottet. Och svarta bergen är idag världens största dagbrott för svart diabas! Coolt! Vi gick och tittade på gamla kranar, smedjan och något konstutställning i sten (vi klättra mest och tog kort som vanligt) själva stenbrottet är idag vattenfyllt och det går inte se hur djupt det är (blev en väldigt kuslig känsla av det!) efter utflykten åkte vi hemåt och åt rester till lunch innan vi pusslade klart vårt andra 1000-bitars pussel för denna veckan! Sedan vilade vi lite för att sedan åka till Ann-Marie vi hyr stugan av och kvällsfika och umgås hela kvällen! Nu ligger jag nedbäddad och redo för hemfärd imorgon efter en fantastisk vecka!

#semester #skåne #småland #bilkyrkogård #annorlundasevärdheter #svartaberget #stenbrott #pussel

Av Helena Häll - 2 juli 2017 22:50

Idag vankades ytterligare en dag med ny roadtrip men uppvaknandet gjordes på det bed & breakfast vi bodde på utanför Tomelilla! Jag skrev det igår och jag kommer skriva det idag med, vilket fantastiskt mysigt ställe! Det heter landet bed and breakfast och rekommenderas varmt! Men i vilket fall så åt vi ju frukost där och den var supergod med hembakt bröd och massa annat gottit (kommer bild längre ner). Sedan var det dags för den första av dagens utflyktsmål, (jag körde!) Ale stenar som är en skeppssättning från forntiden och är Sveriges största bevarade skeppssättning. Jag var här senast 1996 så för 21 år sedan men jag mindes lite av det men ändå en mäktig ich imponerande syn och runt denna fornlämning går det får och betar i godan ro! Vi tittade (och klättrade) på stenarna, tittade på utsikten, klättrade ner för branten och tog strandvägen tillbaka mot hamnen i Kåseberga. På väg mot bilen köpte vi kanelbullar på en fik där Julia kände ägaren sen tidigare och satte oss i bilen igen (jag körde igen!) vi tog småvägar genom Österlen och stannade utanför glimmingehus men gick aldrig in utan tittade lite på avstånd. Bilen (med fortfarande mig som chaufför) åkte vidare mot en känd pizzeria mitt ute på landet men det var fullbokat så vi åkte vidare in mot Kivik (här tog Julia över körandet) vi åkte in till kiviks centrum och åt på deras pizzeria istället, hur gott som helst var det! Mumma! Efter vi fått mat i magen körde vi mot kiviks musteri och kollade på tillverkningen av hur de gör kiviks kända drycker! De hade också en mycket vacker trädgård som vi vandrade runt i, inne i shoppen handlade vi givetvis lite godheter för att sedan sätta oss i bilen igen (här tog Sandra över körningen) jag förklarade vilka vägar hon skulle ta och vad de hade för nummer. Sen somnade jag! Haha! Vaknade igen när vi va nästan hemma! (Uppenbarligen hade min förklaring vart bra!) och nu sen vi kommit hem har vi tagit en promenad på några kilometer och påvägen hälsat på Sandras morbror och moster där vi fick lite kvällsmat! Och nu sitter vi i stugan och gäspar ikapp, blir nog sängen snart! Det tär på krafterna att roadtripa!

#skåne #tomelilla #landetbedandbreakfast #alestenar #kåseberga #glimmingehus #kivik #pizza #kiviksmusteri #roadtrip #promenad #semester

Av Helena Häll - 1 juli 2017 22:01

Idag har jag vart taxichaufför hela dagen lång!! Både jag själv och mina medpassagerare är imponerad över att jag orkade! För vad vi har kört idag!! Och vad vi har sett saker på vägen! Men mest har vi ifs åkt bil! Haha!
Först gick vi upp och åt frukost i vår stuga som vi hyr utanför Älmhult, jag, Sandra, Sandras lillasyster Julia och hennes kompis Sebastian! Sen bar det iväg med Taxi Häll! Första stoppet kyrkogården så även Julia fick säga hej till sin mormor och morfar! Sedan tog vi bilen till Malmö! Vilket är nånstans mellan 14-15mil! (Bra jobbat Helena!) En bit innan Lund när hela bilen (utom jag givetvis) sov som stockar! Haha! Väl i Malmö tog vi oss till västra hamnen och kollade på de fina husen, havet och turning torso!! Och under hela tiden ösregnade det! Alltså verkligen vräkte ner!! Fy fan vad blöta vi var! Vi passade på att äta lunch på en pizzeria och torka till innan vi satte oss i bilen mot nästa utflyktsmål, smygehuk! (Vilket är över 4,5mil till!) väl där besökte vi givetvis Sveriges sydligaste punkt, änden där Sverige slutar, lilla smygehuk! När vi varit där tog vi bilen vidare mot Ystad! (Vilket är ca 3,5mil till!) i Ystad gick vi runt bland alla de mysiga husen, när vi nästan va vid torget kände jag plötsligt igen huset jag bodde i när jag senast var där (dvs 1996!) vilket minne jag har! Vi vandrade vidare till klostret (som tyvärr va stängt) men vi kollade i den fina örtträdgården, kålträdgården och rosenträdgården! Sedan strosade vi lite till innan vi gick ner till småbåtshamnen och ut på bryggan och tillbaka! Innan vi (guess What) satte oss i bilen och åkte vidare (2mil till!) till vårt bed & breakfast vi hyrt in oss på för natten! Iom att vi ska va här i trakterna och utflykta oss ännu mer imorgon var det ingen idé att åka "hem" till stugan igen! Så vi fick tag i ett B&B på landet utanför Tomelilla och OMG säger jag bara! Det var en lyckoträff, hur mysigt som helst, med en fantastisk trevlig ägare, ligger perfekt på landet, fantastisk utsikt, sköna sängar och imon väntar det bästa; frukosten! Ikväll har vi hängt i matsalen och druckit lite god cider och ätit en sallad från Ica och bara umgåtts efter att ha umgåtts 25mil i bilen! Haha! Nu kommer jag sova som en stock, imorgon väntar nya äventyr!

#semester #skåne #roadtrip #älmhult #malmö #västrahamnen #turningtorso #smygehuk #sverigessydligastepunkt #ystad #tomelilla #bedandbreakfast

Här är utsikten från vårt bed and breakfast rum! 

[Bild]

[Bild]

[Bild]

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards