Alla inlägg under april 2016

Av Helena Häll - 20 april 2016 21:27

Jag är så trött att jag vet knappt vad jag heter.. Jag tror det kallas allergi. Kvinnan som inte ska vara allergisk (noterbart att jag förmodligen bara är JÄVLIGT överkänslig!) men allvarligt ska jag inte vara allergisk, nu är mina ögon röda, det kliar och tårar sig, kroppen är helt slut och luftrören gör ont varje gång jag andas! God, jag är inte ett dugg allergisk, jag kanske eventuellt inte skulle gått det där varvet runt munksjön idag! Men snart helg, snart ska jag vila, snart ska jag ta tag i mitt liv (det går lite väl fort fram ibland, hoppas bara det går lika fort till helgen!)

#trött #allergi #pollen #ögon #näsa #hals

Av Helena Häll - 19 april 2016 22:18

Jag var och klippte mig igår.. Ifs väldigt väldigt lite då jag sparar som dåre för att få långt hår! Men grejen var mest att jag färgade det, äntligen! Jag vill bli mer rödhårig sa jag och vips så blev jag det! God i love it! Jag älskar verkligen att vara rödhårig! Emma ringde igår och hade en lite teori om mitt röda hår, då hon vet att jag är lite svag för rödlätta män. Så hon hade funderingar att jag färgade håret rött bara för jag skulle tända på mig själv! Hahaha!! Vår humor är fantastisk! Ni får avgöra själva om hur bra det blev!

Before.. (Såhär ser håret ut efter åtta veckor, det röda försvinner och jag blir brunhårig igen)

Rödhårig igen!! Wooho! (Får se hur färgen ändras nu när solsemester väntar inom kort!)

Nu väntar sängen efter en dag på jobbet med påföljande kvällsmöte och hemma hann jag förbereda två utvecklingssamtal och duscha sen bums i säng, klockovisch ringer 04,45 imon och på jobbet väntar gosedjursdag!

#nyklippt #rödhårig #färgahåret #klippamig #before #after #kvällsmöte #gosedjursdag #godnatt

Av Helena Häll - 17 april 2016 22:22

Ja, så kom den, slutet på vår resa! Den tredje dagen i shoppingparadiset Ullared och plånboken gråter blod! Fast idag var det mest till jobbet som jag handlade! Till mig själv blev det bara en trälåda, en chiliblomma, en tröja, en kjol, två paket kaffe, och en förgreningsdosa och en förläningssladd! Tror det var allt för dagen, provade dagen till ära bara fem plagg idag, så 14 i fredags, 37 igår och 5 idag.. Det är 56 plagg allt som allt som klätts av och på min kropp i provhyttarna.. Undra hur många jag köpte av dem?! Jag kanske får räkna imorgon. Det mesta är dock uppackat sen jag kom hem vid tre efter att ha åkt hemåt med totalt fullpackad bil som vanligt! Jag satt med skärmen till min golvlampa i knät och Mia satt med en påse med massa orkidéer! Haha.. Mellan oss var barikaden uppackad och såväl hela bagaget och golvet och ja överallt som vanligt! Men hem kom vi och jag hann till salsan med! På lördag ska vi nog ner och dansa salsa på Kulturhuset på kvällen! Tänker att det kan bli roligt!

Nu har jag även kommit ett varv runt munksjön och är nyduschad och nerbäddad. Så skönt att få njuta av sin egen säng när man sovit i bäddsoffa två nätter i rad!

#ullared #dag3 #shoppa #gekås #shoppoholic #shoptilyoudrop #salsa #bortabramenhemmabäst

Av Helena Häll - 16 april 2016 21:40

Idag fortsatte resan mot fattigdomen men den materiella lyckan är ett faktum! Dag 2 på Ullared inleds med uppstigning 5.30 med dusch, iordningfixande och frukost, avfärd mot Ullared klockan sju! Tramp och stamp och shopping heeeeela dagen lång! Herregud, hela dagen lång! Det öppnade sju och då var vi där och sex stängde det och vi var ute från affären tjugo över sex!! Så hela dagen spenderades i affären och innan klockan 10 idag på morgonen hade jag redan provat 37 plagg! Bah, idag 37 plagg och igår 14 plagg.. Så på två dar har jag provat över 50 plagg! Men det har blivit mer shopping, idag har jag även köpt golvlampa, tavlor och bikinis! Efter shoppingen blev det färd mot stugan i ösregn och vegetarisk lasange och vin tillsammans med tjejerna! Nu är kroppen sliten och fötterna värker och jag längtar efter sängen (läs den obekväma bäddsoffan i stugan) men men somna som en stock lär jag göra ändå! Imorgon väntar en ny dag, dag 3 på Ullared!

#ullared #shopping #shoptilyoudrop #shoppoholic #gekås #tjejweekend

Selfie på en pall på hästavdelningen!

En nåååååågot sliten tjej som får dricka martini efter en lång shoppingdag!

Av Helena Häll - 15 april 2016 22:17

Idag var vi börjat vår efterlängtade ullaredshelg för detta året. Efter att ha jobbat 7-13.30 var det dags för avfärd mot Ullared! Vi checkade in i vår lilla lägenhet i stugbyn och åkte mot affären! Efter två timmar hade jag redan plockat på mig det mest av hygien/smink och hushålls produkter, hade även lyckats vara inne och prova 14 olika klädesplagg! Haha! Sen hittade jag tre par solglasögon, en solhatt och massa annat bra att ha saker! Sen spanade jag in golvlampan jag var sugen på att köpa imorgon! Jag hann med det mest med andra ord utom hushållsgrejerna och underkläderna! Sen lär det bli ännu mera shopping imorgon, woohoo! Nu blir det sängen efter en mycket god vegetarisk middag och vinmys med tjejerna i soffan framför lets dance. Imorgon ringer klockan tidigt för att fortsätta ullaredsresan för dag 2!

#ullared #dag1 #tjejweekend #shopping #shoptilyoudrop #shoppoholic

Av Helena Häll - 14 april 2016 22:47

Jag är ekonomisk av mig, jag är i grunden utbildad matematiklärare, jag har läst upp till matte c på gymnasiet, jag är inte helt bakom flötet när det gäller pengar.. Tills det kommer till skattedeklarationen! Hade ett litet inlägg om det igår med! Men idag ringde jag min kompis som är ekonom och hon sa att jag var tvungen att fylla i massa blanketter då jag sålt aktier förra året. Hur ska jag vet det frågade jag henne?! Bra fråga! För det står inga som helst förklaringar någonstans på något. Jag som är lärare tycker skattedeklarationen är bland det mest opedagogiska jag har sett. De har slängt in lite siffror hit och dit och vet du inte att du ska fylla i massa extra blanketter så får du straffavgift! Men va fan?! Om de inte informerar om det hur dum i huvudet får man vara då? Tänk de stackarna som inte fattar svenska så bra, hur fan ska de förstå när vi som kan svenska inte förstår heller?! Jag är måttligt irriterad på detta då jag känner att jag inte har tid att fixa massa sånt här nu! Men har jag ett val? Eh, låt mig fundera, näää! Då ska jag ge mig in i denna djungel för att reda ut va fan det är för siffror de hittat på på mitt papper, för jag sen i tur, ska räkna lite på min egen blankett också! Snälla skjut mig långsamt!

Förövrigt för att ytterligare boosta mitt bankkonto (eller inte!) så beställde jag mitt esta idag, dvs mitt inresetillstånd till USA, det här är ju en historia för sig, de har ju korsförhör med en bara för man vill åka på semester!! Men de undrar vad dina föräldrar heter, var du bor, var du jobbar, att du inte haft massa sjukdomar och är terrorist typ! Jag övervägde om jag skulle skriva att jag knäcker extra som turberkulsterrorist! Men kände att amerikanerna inte hade det uppskattat lite mycket! Hahsha!! Nu ska jag kasta in handduken för idag, imon väntar äventyr med damerna på ullared!

#skatteverket #skattebesked #deklaration #restskatt #oförståligt #esta #inresetillstång #turbekulusterrorist #usa #semester

Av Helena Häll - 13 april 2016 21:56

Denna kombon går inte ihop! Jag har restskatt på (typ fem miljoner) inte riktigt, men det känns så. Sura pengar, men jag vet att det är för att jag sålt av mina aktier när jag köpte lägenheten. (Vilket lätt var värt det) men om det inte vore för att jag på fredag åker till Ullared hela helgen! Och inte nog med det, jag åker till USA och Mexico om mindre än tre veckor! Ahh! Jag hoppas verkligen inte Skatteverket vill ha sina pengar nu! De får gärna ta dom efter sommaren så hinner jag samla på mig några löner innan dess! Hur är det egentligen, någon som vet? Måste jag betala dessa pengar nu? Visst får jag inte dispens på detta till senare? Det skulle lösa lite världsproblem nämligen, eller paniken över ekonomin (vilket jag egentligen inte vet vad jag panikar över då jag har lite på sparkontot och på betalkontot med!!) men pengar kan man aldrig få förmycket av! Speciellt inte om du får restskatt, ska till Ullared och på semester!

#skattebesked #skatteverket #restskatt #ullared #shoppa #semester #usa #mexico #ekonomisk

Av Helena Häll - 12 april 2016 22:04

Imorse skulle jag få börja nio, äntligen! Vet inte när det hände sist, att jag börjar när jag ska börja på en tisdag! Av de verse anledningar har jag den senaste tiden alltid börjat tidigare och jag kan lova en sak, skillnaden mellan att börja halv nio och nio är enorm!!!! Iallafall pyskisk! Så imorse skulle jag njuta av min sovmorgon.. Hade ställt klockan på 07.15 Jag vaknade av mig själv 05,55.. Va fan!! Spelade lite spel på paddan och tog lite nässpray mot min förkylning, och lyckades efter mycket om och men lyckas slumra till igen.. Vad fan tror ni händer då? Byggarbetarna som är preeeeeecis utanför kör igång ovanligt tidigt och 06.54 brötades utanför med maskiner osv.. Suck och stön.. Jag låg kvar i sängen bara för att! Jag skulle ju ha sovmorgon ju, det gick väl sådär! Men kändes ändå som jag sovit hyfsat bra, jämfört med natten mellan söndag och måndagen då jag vaknade pigg mitt i natten! Nu är jag dock uppe längre än väntat (läs än vad jag brukar hålla mig vaken till) men nyduschad och nerbäddad ställer jag nu klockan på 04:45 till morgondagen då jag inte lär vakna frivilligt!

#sovmorgon #väckt #fail #väcktavbyggarbetarna

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards