Alla inlägg under februari 2016

Av Helena Häll - 17 februari 2016 22:31

Brukar väl ifs heta att man får sju års olycka.. Då har jag bara fyra år kvar nu då! För idag för tre år sedan började min olyckecirkus. Min första olycka i mängden av många som följt på tre år. Och inga nära släktingar har dött eller något sånt, förutom vår gamle trogna husdjurskatt Busan då! Utan olyckorna har drabbat mig, mig, mig och med ett undantag min lillebror.. För tre år sedan idag voltade jag med min lilla bil den gröna lilla grodan.

Efter den olyckan kom brorsans kollaps och vistelse på intensiven. På hösten kom min akut operation av halsen och borttagandet av mina halsmandlar. Och jag kunde inte äta fast föda på nästan en vecka! Uhhh jag ryser bara jag tänker på ont jag hade varje gång jag svalde..

På början av vårkanten blev jag misshandlad på krogen av en kvinna i 40-års åldern som tyckte jag stod ivägen.. Fick flertalet sparkar i ansiktet mot min näsa och ögonbryn som fick sig några fina märken men allt höll!

Sommaren efter detta, var min moppeolycka som tillslut orsakade tre blodproppar i höger ben och läkaren som så fint uttryckte sig, det du lyckats med ska vara omöjligt.. Haha.. Jaha ja, men nu har jag lyckats, frågor på det?

Jag var praktiskt taget svart av alla blåmärken och skit och ont gjorde det också.. Sen kom den lilla andningspausen på ett helt år utan sjukskrivningar, och nu är jag istället inne på min andra omgång efter operationen av armbågen! Givetvis vill det inte läka ordentligt och inflammerar sig och har sig.. Och här sitter jag tre år senare och har nu bestämt mig nu får det vara bra med olyckor! Pratade med min kompis Erica på telefon innan och hon sa det, jag har aldrig träffat någon som lyckas med sånt du gör. Men det ska väl vara "en sån" som jag som fixar det. What dosen't kill you, makes you stronger!

#sjukskriven #treår #olyckor #otursförföljd #bilolycka #moppeolycka #misshandel #operationer #blodproppar #whatdosentkillyoumakesyoustronger

Av Helena Häll - 16 februari 2016 19:18

Jag övar ju på just detta, att leva i nuet, att njuta av vad att dagen har att erbjuda. (Ja något måste jag ju göra när jag är ofrivilligt sjukskriven) och idag tycker jag att jag har lyckats med mitt uppdrag, jag är nämligen väldigt nöjd med min dag, kan ev stimmat lite för mycket då jag är helt slut nu. Men det kan också bero på att jag vaknade tjugo i sex i morse, KLARVAKEN!! Va fan då! Så jag hade ätit lyxfrukost innan klockan var halv nio idag! Goa frallor, färskpressad apelsinjuice, kaffe och tända ljus och investigation discovery på tv:n!

Efter frukosten var ju klockan nästan ingenting så jag fick för mig att träna lite. (Och ja, jag vet att jag har träningsförbud) men de gäller inte för promenader i solsken! Så jag tog på mig gympaskorna och gick runt munksjön. Det var hur härligt som helst!

Efter varvet runt munksjön, duschade jag, gjorde mig iordning och gick och handlade piller på Apoteket! Sen var det dags för lunch med Ida (och Tuva också då givetvis) och Sandra! Och idag passade vi på att gå till sofiehov, och här förbluffar jag mig själv genom att andra dagen i rad gå outside the box.. Jag beställer nämligen fiskgryta.. Ni hör!! Fisk!! Jag äter givetvis fisk men aldrig någonsin på en restaurang! Jag kan inte påminna mig att jag beställt fisk mer i ullareds restaurang (lax och romsås). Men fiskgryta!! Helena, du borde snart få medalj! Det var gott dessutom, haha!

Efter lunchen skulle jag göra lite ärenden jag hade bestämt mig för att göra, typ köpa nya skor! (Wooohoooo) är nog bara mina andra par jag skor jag köper sen jag flyttade hit, och då har jag slängt minst två par också! Jag börjar bli bättre på de där med att ha över 50 par skor!! Hahaha!! Men jag letade efter ett par snygga "vanliga" skor, utan klack och som inte är gympaskor! Och hittade ett par superfina! (Åh nu blev jag lite exalterad igen!!)

Jag var även på biblioteket och lånade lite böcker om min semesterresa med!! Måste ju läsa in mig på vad det är jag har gett mig in på nu!

Efter min lilla shoppingrunda träffade jag Vickan daim jag gick gymnasiet ihop med och vi fikade (eller ja drack smootie) ihop eftersom jag fortfarande var proppmätt sen lunchen! Vi pratade ikapp oss sen sist vi sågs, supermysigt och roligt! (Och ja mamma jag hälsade från dig!) Efter fikat gick jag hem och ja doktor Gustafsson (som klippte i såret i lördags) jag bar alla kassar hem med höger! När jag väl kom hem igen hade mitt paket från HM kommit (ja det betalade jag innan jag blev sjukskriven igen!) men paket innehöll bland annat min nya handväska!! (Woop Woop!)

När jag kom hem var klockan visst nästan fem och jag kände mig lite trött, men inte så konstigt för nu har jag varit vaken i över tolv timmar, gått en bra bit över 16 000 steg idag (och då har jag inte ens jobbat!) och fått mig både nya skor och väska! En bra dag!

#tisdag #sjukskriven #lyxfrukost #träning #lunch #sofiehof #lånaböcker #newyork #mexico #nyaskor #fika #promenad #nyhandväska #HM #trött

Av Helena Häll - 15 februari 2016 22:34

Ja det här med och tänka utanför ramarna. Sträcka sig utanför sin comfortzon är inte alltid lätt. Idag har jag tagit modet till mig att göra det! Jag har nämligen lagat en ny maträtt! (Jag hör applåder och jubelrop) jag lagar alltid samma mat, och jag menar alltid samma mat! Storfavoriterna är ju korvstroganoff, lasange eller tacos!! Men hör och häpna idag vågade jag mig nämligen på något nytt! (Nog för att det var tacoinspirerat, men ändå! Det var liksom inte vanlig tacos!) det var Kyckling, champinjoner, lök, paprika, tacokrydda och grädde stekt ihop och sen läggas i en form, över det gör du eget potatismos och lägger på. Och så lite ost och skjuts in i ugnen i 10min sen färdigt!! Och det var gott, asgott! Jag är dock lite chokad över mig själv för två saker; 1. Jag åt potatis.. 2. Jag gjorde det där jävla moset själv och det blev asgott! Jösses jag kan knappt minnas om jag gjort potatismat i denna lägenheten.. Kanske att jag lagat nån potatisgratäng eller potatis i en blandgratäng en eller två gånger sen jag flyttade hit.. Jag har bott här i snart nio månader! Bra jobbat fröken Häll! Dagens stora eloge ska jag även ha för att jag har storhandlat! Tacka gudarna för P3 dokumentär (som brukar vara min räddning när jag storhandlar) denna handlingstimme blev det jag och historien Tomas Quick, ja el Sture Bergwall eller vad han nu heter.. Facinerade dokumentär! Men mätt och god (och jävligt fattig!) ska jag nu krypa ner och njuta av en god natts sömn!

#måndag #sjukskriven #storhandla #icamaxi #p3dokumentär #tomasquick #sturebergwall #nymaträtt #outsidethebox

Dagens näringsrika frukost!

Av Helena Häll - 14 februari 2016 11:26

Insikten drabbade mig och många andra i veckan som var, att livet är skört! Mycket skört! I veckan som var fick jag och mina fd gymnasiepolare beskedet att en av våra fd klasskompisar omkommit i en tragisk olycka. Fan va livet är orättvist alltså, han hade ju hela livet framför sig, istället tog det slut efter bara 29år. Det får än att tänka en extra gång var som är värt något här i livet. Vad gör vi med våra liv? Det sägs att; Ångra inte det du gjorde, utan allt det du inte gjorde. Eller som det står på mitt påslakan; Don´t dream for life, live your dream! Eftersom jag inte hade några nyårslöften, får detta efter en och halv månad in på året, bli årets nyårslöfte. Jag ska leva livet och njuta mer av nuet (vilket jag verkligen måste öva på!) Jag ska unna mig saker jag vill och jag är så glad för resan jag har bokat, det är verkligen en dröm som kommer i uppfyllese! I vilket fall har vår gamla gymnsieklass gått samman och samlat in pengar till en krans till hans begravning. Vi hade en fantastisk sammanhållning trots att vi var så många, väldigt många av dom har jag fortfare kontakt med och en del träffar jag fortfarande också och det är alltid glädje när vi ses och det är en av sakerna som är synonym med när jag tänker tillbaka på vår klass! Gymnasietiden minns jag som fantastiskt rolig!


#livetärskört #tankeställare #gymnasiet #mångaminnen  



Av Helena Häll - 13 februari 2016 21:20

Ja då var det då helg igen och det har varit både topp och botten och då har söndagen inte ens äntrat helgen än. Igår på jobbet fick jag nog av att ha ont i armen och ringde ortopeden och talade om att efter över tre veckor läckte det var och sårvätska ur ändarna på mitt operationssår. Det var ju inte bra fick jag till svar.. Jaha, vafan gör jag åt saken då? Ja det lullade hon iväg till svar och sa att jag fick ringa jourcentralen när jag kom hem eller ringa tillbaka till dom på måndag. På kvällen ringde jag 1177 och fick order om att åka till akuten det första jag gjorde på lördag morgonen sen. Så fredagskvällen bjöd på ett mest efterlängtade, på spåretfinalen!!! Jesper och Elisabeth är kunglig, de är mästerliga och de är de enda avsnitten man INTE missar! Vad ska man göra nu på fredagarna? Det är tur att jag är uppbokad på aw två fredagar irad nu! Igår fick jag hemma after work hos Emma! Min älskade Emma hade fixat massor (man kunde nästan tro att hon och Elsa skulle förföra mig nu när Viktor var på jobbet) det var rödvin, räkor, bröd, aioli, skagenröra, oliver, soltorkade tomater, kex, ost och choklad!

Ja och sen var det ju morgonens besök med.. Strax efter åtta var jag på akuten med min värkande arm. Och efter två timmar hade två läkare och en sköterska tittat på det och kommit fram till att trådändarna från stygnen inflammerade en del av såret och vips så fick ortopedläkaren komma ner till akuten och öppna upp 1-2cm av mitt operationsärr och klippa bort allt trådstumpar han kunde komma åt. Det var inte särskilt skönt vill jag lova, jag med världens högsta smärtgräns grät, det gjorde så jävla ont! Sen fick jag domen, det ska läka av sig själv och iom infektionsrisken från jobbet, blev jag sjukskriven igen! Va fan då! Det här var ju det sista jag räknade med! Men nu har jag iallafall fått en återbesökstid för att se så det verkligen läkt ihop innan jag får gå tillbaka till jobbet! Har ju varit gladare än jag känt mig idag och att nu behöva vara hemma en vecka till. Med tillbuden inga lyft och ingen träning som involverar armen. Jaha ja, suck då börjar vi om på ruta ett igen!

#fredag #lördag #uppochner #operation #akuten #läckandeärr #tillbakspårutaett #påspåret #jesperochelisabeth #fredagsmys

En mest talade bilden för hur jag har känt mig idag! Haha! Det är tur att det är en ny dag imorgon!

Av Helena Häll - 11 februari 2016 19:47

Härromdagen när jag satt på jobbet och hade rast surfade jag runt på facebook och hittade en lista på 10 olika ställen där du kan hitta din katt i hemmet. Och det var inga normala platser enligt den som skrivit listan och jag kände genast.. Eh, du har minsann inte levt med min före detta katt, han kunde jag hitta överallt och lite till.. Och jag kände genast hur jag saknade han! Men min allergi gick inte att leva med längre, jag kunde inte öppna ögonen längre och huden trillade bort och jag hade stora sår runt ögonen och det var ofta blodvitor då huden var helt förstörd och efter vi flyttade isär tog det ungefär en och halv vecka så hade jag inte ett enda symptom kvar :( Men åter till lisatn jag läste och jag kände igen mig som sagt och började genast leta igenom min mobil och vips så hittade jag ett axplock av vad jag kunde hitta Bosse (och nej, hans favoritbad i toalettstolen är inte med som bild)

Men;

Mitt hjärta, min kärlek, min älskade ögonsten och jag vi gjorde allt ihop!

Lagade jag mat att han jämte skärbrädan eller på fläkten

Åt jag mat satt han gärna i talriken om han hade fått

Duschade jag satt han på andra sidan draperiet och väntade

Kissade jag satt han i handfatet eller i mitt knä

Tittade jag på TV satt han farmför tvrutan, i soffan med mig eller på TV..

När jag kom hem från jobbet satt han innanför dörren (varje dag!!)

När jag skulle gå och lägga mig sov han alltid jämte mig

Han var mitt allt (trots alla märkliga platser jag kunde hitta dig på)

Så saknar jag dig så!   


#katt #bosse #allergi #saknardig #vadkanjaghittadig #mittallt #minögonsten


           

   


Av Helena Häll - 10 februari 2016 21:13

Inte nog för det är en högklassig låt av E-type så är det ungefär så jag känner mig just nu. (Åh nej inga kommentarer på min musiksmak, jag älskar E-type och kommer alltid att göra!! Hahaha!) men åter till ekorrehjulet.. Jag har snart jobbat en vecka efter sjukskrivningen och jag är redan tillbaka i mina gamla banor, jag bor på jobbet, jag jobbar, jobbar och jobbar.. Och när jag kommer hem är jag helt slut och för andra kvällen irad ligger jag redan nedbäddad i sängen vid nio och kan somna inom vilket minut som helst! Och guess what jo jag ska jobba länge imon igen! Jag skulle behöva semester tänkte jag idag och för ett tillfälle hade jag förträngt att jag bokat resa och blev genast jätteglad när det slog mig att det bara är 80 dar till avfärd! (Gud vad länge!) men det är en upplyftande tanke när jag haft en dag med ont i armen! Så nu kan allt bara bli bättre! Framåt marsch i mitt ekorrehjul!!

#sliten #jobba #småvardagsglimtar #80darkvar #semester

Av Helena Häll - 9 februari 2016 21:24

Jag har sen jag kom hem från jobbet:

öppnat min post (jag börjar bli så gammal att jag får post nästan varje dag nu, blir som julafton om och om igen!),

slängt soporna (va fan gjorde jag inte det i morse för.. Men ibland är jag nog inte fullt funktionabel på morgonen!)

duschat (det var länge sen en dusch var så efterlängtad som idag, också en sak jag borde gjort i morse.. Eller egentligen redan igår kväll.. Usch!)

flätat håret (till hit räckte koncentrationen, blev två halvdana inbakade flätor.)

tittat tio minuter på tv (som sagt koncentrationen hade redan gått och lagt sig!)

gett upp hoppet om att kunna koncentrera mig tillräckligt mycket för att vara vaken.. (Inser själv att jag bara längtar efter min säng mer något annat!)

Bäddat ner mig och njuter! (Ja jag vet att klockan bara är lite efter nio, men allt ovanstående har jag gjort på mindre än en timme! Jag har nämligen jobbat 9-20 idag och därav kvällens koncentrationsproblem och längtan efter sängen. Och så får jag faktiskt erkänna att jag jublar lite inombords att jag bytt bort min öppning imon! Så istället för att klockan ska ringa 04:45 så ringer den 06:45!!! Åh vad mycket härlig sovtid som väntar mig framöver! God natt!

#jobbohollic #vadhinnerdu #långdag #kvällsmöte #trött #godnatt

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards