Alla inlägg under januari 2016

Av Helena Häll - 20 januari 2016 23:10

Kom på att jag kan ju berätta att operationen gick bra och jag är oväntat pigg efter detta! Mer info kommer imorgon då jag är för trött för att skriva nu. Enda anledningen jag fortfarande är uppe är för att jag nu vid 23 skulle ta nästa omgång av alvedon och morfin! Nu ska det bara hittas en bra sovställning för armbågen sen jävlar ska det sovas! Medan jag höll mig vaken så roade jag mig detta mästerverk;

Nu är ramen klar (så när för en bit som jag förmodligen glömde rensa ut när jag sorterade innan.. Jag skyller på morfinhjärnan!) Och imorgon kommer fortsättning på mästerverket! Så får vi se vad en dags sjukskrivning kan göra för världen!

#operation #armbåge #nerver #morfin #nyopererad #sjukskriven #pussel #världspussel

Av Helena Häll - 19 januari 2016 08:18

Imorgon väntar operationen av min armbåge, den operationen som läkarna för tio år sen hoppades skulle undvikas.. Så idag blir min sista arbetsdag på några veckor. Min första sovmorgon smygbörjades redan idag då jag självmant vaknade halv sju! Haha, men jag ser framemot att inte behöva gå upp 04:45 en till två gånger i veckan! Jag ska äta min sista måltid idag på ett dygn framöver.. (Fan jag kommer vara så hungrig) jag njuter även av att jag vaknade upp till det jag faktiskt kallar vinter! (Inte den snorkalla sibiriska vinter vi haft de senaste) utan några få minusgrader och massvis med snö!! Det måste ha kommit hur mycket som helst i natt för idag vaknade jag upp till ett fantastiskt vackert vinterlandskap, och sen jag flyttade så kan jag titta ut genom fönstret och njuta av träden och vinterträdgården utanför (trots att jag bor mitt i stan) så det är det känslan jag nu ska försöka ha med mig hela dagen, min sista dag i frihet för ett tag!

#operation #imorgon #sjukskriven #sistadagenpåjobbet #vinter #snö

Av Helena Häll - 16 januari 2016 10:28

Eller en förkylning i näsan! Fan också! Jag får inte bli sjuk nu när jag ska opereras, för de får inte söva mig om jag är sjuk! Så medicinkurering deluxe är vad som gäller i helgen! Vila, ta det lugnt, inte stressa, bara göra saker som gör mig glad och frisk! Check! Det var aktiviteterna för den helgen det!

Vaknade redan halv åtta i morse efter att ha sovit med kläderna på och vaknat av snor och hostattacker inatt. Humm.. Det var då jag bestämde mig att bara göra allt i snigeltempo i helgen.. Så vad har jag gjort sen jag gick upp för nästan tre timmar sen! Jag började med att baka scones till frukost! Som jag avnjöt nybakade med smör, ost och lite apelsinmarmelad och en kopp kaffe framför ett avsnitt av true Blood. (Är redan inne på säsong tre nu, eller rättare sagt jag har bara fyra avsnitt kvar av säsong tre! Och JA Alexander Skarsgård är en gudagåva fortfarande!!) sen har jag diskat två omgångar för allt inte fick plats i diskstället första gången, sen har jag sorterat min tvätt då jag har tvättid om en halvtimme. Så nu blev det dusch och soffhäng i väntan på tvättiden och skidskyttet ska börja!

#förkyld #snorig #nybakat #scones #morgonstundharguldimun #trueblood #alexanderskarsgård

Av Helena Häll - 14 januari 2016 22:01

Som en del av er vet så startade inte min bil efter julledigheten. Den hade helt enkelt frusit fast i den sibiriska kylan. Efter det har den fungerat fint men idag kom nästa etapp av den bilhistoria! Bilen startar, asbra! Bilen är full av is.. Och då menar jag att min bil är fullkomligt täckt av inlandsis! För i helvete.. Aja.. Det är ju bara till att börja skrapa. Och en fantastiskt sak med min bil är att det är värme i fram och bak rutan vilket gör det lite lättare att skrapa efter ett tag.. Och bäst som jag höll på och skulle ta mig an min framruta (som jag fick skrapa tre gånger) innan jag såg något ut genom den.. Så inser jag att min vindrutetorkare är fast frusna i inlandsisen på min bil! Fuck! Försöker lite smidigt bända loss dom och vips vindrutetorkaren har frusit så allt trillar isär.. Jag står med en del i ens handen, en del i andra och resten ligger över framrutan och motorhuvuden.. Va fan då! Helvete också! (Ja ursäkta men jag tänkte faktiskt så!!) så efter jobbet idag fick jag åka ner till min favoritmack! De är då gulliga och seviceminded på OKQ8 på jordbron! Och så även denna gången! Jag fick dessutom lära mig lite mer om var jag ska ha för vindrutetorkare osv.. Känner jag mig själv rätt lär jag ha glömt det mesta tills imon men då kan jag iallafall vakna upp med nya vindrutetorkare!

#biljävel #vindrutetorkare #sibiriskvinter #fastfruset #okq8 #jordbron

Av Helena Häll - 13 januari 2016 21:46

Nu när det nya året så sakterliga börjar så kommer även alla listor och löften och saker man bör och ska göra. Många listor handlar om vad man bör göra under det kommande året 2016. Jag tycker oftast listorna är gjorda av någon som inte riktigt tänkt till och många saker går inte att uppfylla eller är relevanta som ett mål att nå för det nya året! Men så läste jag en kort liten lista som jag hittade Pinterest angående mål man skulle göra under 2016 och den var faktiskt kort, relevant och bra, den sa;

1. Skriv dagbok (det utvecklar en och bearbetar en osv) och här sitter jag ju (eller nä, just nu ligger jag ner) med min blogg som är en kanal för att få ut sitt skrivande och ett mål för 2016!

2. Nästa mål var: träna! Och det finns med på många listor angående vad som bör göras under det kommande året, jag måste bli bättre på det. Men för att ge mig en spark i röven liten så har jag anmält mig till en salsakurs! (Ja ni hörde rätt, kvinnan ska äntligen börja dansa igen! Wooho)

3. Spara pengar. Ja det var en smart sak! (Tänker jag ifs ganska ofta på) och är väldigt duktig på det om jag får säga de själv. Men som ni vet är ju drömmen att någongång få åka jorden runt! (Och bygga om mitt kök)

4. Umgås mer med färre människor. Det är också en mycket vettig grej. Att det är bättre att ha några riktigt nära vänner dom får en att må bra och sen umgås med dom massor!

5. Meditera. Ja det är ju inte min starka sida men det får jag väl jobba på. Att hitta ett inre lugn! Det tror jag kan va ganska skönt ifs!

#lista #attgöra #2016 #skriva #träna #pengar #umgås #meditera

Av Helena Häll - 12 januari 2016 22:00

Nu är det en arbetsvecka kvar av januari, märkligt när jag säger det så men nästa tisdag när jag går hem inför operationen och kommer inte tillbaka förens i februari igen. Ibland kan jag undra vad tiden tar vägen när man säger det på de sättet. Det är snart redan februari 2016! Shit! Kan någon stoppa tiden lite?! Kommer förmodligen inte säga samma sak sen när jag är sjukskriven och klättrar på väggarna. Men det återstår att se, börjar bli lite less på att svara på så många frågor och funderingar med svaret "-jag vet inte, för jag vet inte hur jag kommer må efter operationen" planen är att vara piggast i stan med en vänster arm i topp skick! Jo men drömma går alltid!

#januari #februari #operation #stoppatiden

Av Helena Häll - 10 januari 2016 22:08

Idag har pappa fyllt 62, så vi har varit hemma hos mamma och pappa och ätit tre rättersmiddag! Mumsigt värre! Jag är fortfarande mätt och nöjd! Det blev toast med skaldjursröra på, kyckling i ugn med ris och till efterrätt smulpaj med bär och vaniljsås! Pappa fick lotter och tackade väldigt snällt för nitlotterna han fick men det bästa av allt kan ha vart farmor. Min lillebror hade precis köpt nya högtalare och kopplade in dom sen lyssnar han på rap. Amerikansk hiphop och ursäkta mig nu (negerdunksmusik) jag menar inget illa med det men folk brukar fatta vad han gillar för musik då.. Och uppenbarligen gör min 92-åriga farmor det med!! För hon hör lite dåligt i vanliga fall men inte med brorsans nys högtalare minsann, då hörde hon helt plötsligt bra och dansade loss till musiken och rätt var det var utbrister hon -jag gillar sån här musik.. Det är så bra takt i... Jag talade om att farmor är 92 va?!!!!! Hahahaha... Hon dansade och gungade loss som bara den! Hiphop och rap är visst det nya för farmor, född 1923! Jo jag tackar ja!

#pappa #födelsedag #farmor #farmorgillarhiphop

Av Helena Häll - 9 januari 2016 17:24

Ja igår var fredag och jag var inte och quizade, anledning var förmodligen för att det inte var något quiz igår. Det börjar först nästa vecka igen. Men jag kände hur skönt det var att göra något annat (är nog ett tecken på att jag är lite färdig med att vara där varje fredag) men i vilket fall var jag med en av mina Emmor igår! Vi har som standard att äta när vi ses, och nio av tio gånger äter vi på liban deli för det är våran grej liksom och så även igår. Vi drack varsitt glas rödvin och åt libanesisk mat så vi höll på att spricka och så vi stank vitlök! Mumsigt! Hehe. Efter det gick vi till småländska och drack några glas vin till och bara satt och snackade igenom allt som har hänt sen sist vi sågs! Åh det var helt underbart kul igår, så härligt att se Emma igen! Det var en fredag som gjorde mig på strålande humör!

#libandeli #jönköping #vänner #vin #lycklig

På vägen hem roande jag mig med att glädja andra som bor på torpa med följande bus.. #torpa #spridkärlek

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards