Alla inlägg under oktober 2015

Av Helena Häll - 21 oktober 2015 21:21

Ja, tänk nu att hela inlägget ska läsas högt med Hans Villius röst (ha inlevelse också när ni läser) ;)


Året var 1923!

Året började med en måndagmorgon, nästan som att det var här allti startade.

Det var året som man den 17 feb öppnade Tutankhamons gravkammare.

Det var året då vår älskade Liseberg invigdes den 8 maj.

1923 var även året då min bostadsförening HSB bildades och även året då Turkarna fick Ankara som huvudstad.

Sista dagen på året 1923 gick sveriges befolkning över 6 miljoner invånare.

Detta året var även året då vår egna såpakung Aaron Spelling (1923-2006) föddes.

Två av sveriges författareliter föddes i Stig Dagerman (1923-1954) och Maria Gripe (1923-2007).

Jag hoppas ni nu har läst hela inlägget högt med Hans Villius (1923-2012) röst för komiskt nog är även han född 1923, det var inte därför jag gjorde detta inlägg, utan det var en ren bonus när jag väl hade grottat in mig i just 1923.

För anledningen att jag kom in på just detta årtalet är min farmor, min älskade stålfarmor, hon är helt otrolig, en one of a kind! Som ni ser ovan så har de andra storheterna födda 1923 tråkigt nog trillat av pinn, men inte min krutgumma till farmor! Hon fyller nämligen år idag, 92 fantastiska år! Och det som värmer mest är att hon är igång och är pigg fortfarande! Det ni, det sätter perspektiv på livet!

Grattis älskade farmor på 92 års dagen, må det bli många långa år till!


#födelsedag #farmor #1923 #92år #krutkärring #stillgoingstrong #snarthundra #tutankhamon #liseberg #HSB #Ankara #sverigesbefolkning #AaronSpelling #StigDagerman #MariaGripe #HansVillius #fira

 

Fina farmor som fyller 92!   



 

Pappa!

 

Lillebror och jag!


Av Helena Häll - 20 oktober 2015 19:34

Jaha, då var det dags igen, allergitestning pågår! Var vaksam i min närhet den närmsta veckan! För det här är fan bland de största utredningarna jag gjort (och jag har gjort några stycken under mina 29 år). Jag ser ut som ett jävla bingospel på ryggen detta samtidigt som det råder full kaos med lappar, tuschpennestreck och tejp över hela ryggen! Ahhh! Och tror ni det är det värsta.. Nej då skiten ska sitta 48h och sen tror sjukvården att jag är kommisarie gadget och ska lyckas få den skiten själv.. Va fan, jag är ju mer som en dvärg med tyranesaurus Rex armar!! Morr! Vad det färdigt där? Eh näää, då ska jag tillbaka med tre och sex dagars mellanrum och kolla av ryggen och dessa eventuella utslag. På hela denna veckan får jag inte svettas eller duscha ryggen! Men herregud, det här kan sluta hur som! Och det har redan börjat klia.. Får Helena klia? Eh nä, inte det heller!! Jag får helt enkelt stå ut med mina 51 olika ämnen (ja ni läste rätt 51 jävla prickar har jag på ryggen) de testar på min rygg. Min farhåga är att jag ska gå igenom hela denna här allergitestningen och det inte hitta det minsta lilla!! Känner att risken blir då att jag blir lite smått hypokondrisk då! Men får tänka som min älskade vän sa till mig i morse, hittar dom inget så är det för att du är perfekt! Naww!

#allergi #lapptest #allergitestning #bingo #rygg #tålamod

Den levande bingobrickan! #levandebingobricka

Håller ändå humöret uppe trots söndertejpad rygg!

Av Helena Häll - 19 oktober 2015 21:29

Herregud jag fick lilla chocken idag när jag insåg vem som fyllde år, Och inte bara det, vilken ålder han fyllde! När fan blev Lars Winnerbäck 40?!? Hallå!! Ja idag är uppenbarligen svaret. Men i min värld är han en max fyra fem år äldre än mig (ja kanske mest för att tyckta det där med frikortsdelen är okej, det är ju en historia för sig eftersom han inte är min typ alls, men det går ju inget annat än att älska karln!) men fasiken han fyller 40 idag.. Jag fyllde nyss 29! Hahaha!! Känns ju som jag lyssnat på han sen början av gymnasiet och vips är det typ 12-13 år sen.. Fan då var ju han i min ålder!! Ja, egentligen är ju inte 40 en ålder men ändå just grejen att han i min värld är yngre än så, ser nog han lite som en ikon som inte åldras.. Men det gör han ju uppenbarligen, precis som oss andra dödliga! Men nog om hans ålder. Jag fick en infall av att ha Winnerbäck afton när jag insåg att han fyllde år, men eftersom jag har jobbat kväll så fick det bli en promenad med enbart favoritlasse låtar i lurarna och vet vad, nu sitter jag bara hemma och ler! Jag kanske till och med ha förlikat mig med att mitt frikort har fyllt 40! Grattis på din dag Lasse!

#grattis #larswinnerbäck #ikon #40år #frikort #grattislasse #älskardetdugör

Av Helena Häll - 18 oktober 2015 21:38

Någonstans i min lägenhet piper det, ni vet precis sådär som ett brandlarm som måste ha nytt batteri. Inte illtjutet utan det där irriterande som piper till en gång i minuten. Problemet är bara, det är inte brandvarnaren som sitter i taket i hallen.. Ghhhaaaa!! Vad i helvete är det som piper tänker jag och börjar genast strategiskt ställa mig på olika platser i lägenheten ich lyssna vad ljudet kommer ifrån.. Helt den proceduren tar ju hundra år det bara piper till en gång i minuten.. Efter vad som känns som tre veckor (var nog i verkligheten fem minuter) så har jag lockaliserat ljudet till köket. Mitt kök är aslitet så hur svårt kan det va? Jag tittar på allt jag tänka mig och såg skräckscenarion om hur både kyl och frys och spis gick sönder! Men efter ytterligare tre veckor till (läs fem minuter) så kan fortfande inte fatta vad pipandet kommer ifrån, tills.... Jag slås av en sån snilleblixt och fattar precis vad det är så piper. Det inne i städskåpet, i en kartong med tillbehör till verktygen där ligger mycket riktigt det som piper! Och guess what; det var en brandvarnare iallafall! Fast en som uppenbarligen behövde nytt batteri i städskåpet!

#brandvarnare #piper #äntligen #irriterandepip #söndag

Av Helena Häll - 16 oktober 2015 21:33

Ja, idag har varit en dag där allt har gått bra! Hur fan lyckas jag med det? Men jo.. Har haft en go och bra dag på jobbet men glädje, fredagsmys, skratt och massa kul.. kunde gå hem lite tidigare, (efter en hel del övertid det sista) har tränat efter det, sen quizat på glädje (som vanligt) och ja, idag var det respekt och applåder till oss, vi satte 26 av 28 rätt! Tack och bock! När jag kommer hem blev go mat med varma mackor och 90-tals tema i idol! Och vet att jag har skavlan att titta på sen med the one of a kind Lasse Winnerbäck! Vilken fredag! Det är när det är som bäst enligt mig!

#tgif #fredag #quiz #vinst #quizvinst #idol #fredagsmys #larswinnerbäck #närdetärsombäst

Av Helena Häll - 14 oktober 2015 21:14

Igår var jag katastroftrött! Som en urvriden disktrasa, slocknade direkt och sov som en stock.. Tills.. Ja jo just det Helena hade öppningen klockan 06.00 i morse! Så klockjäveln ringer som vanligt 04:45.. Jag fattade nog inte att den ringde förren fyra snooz senare och klockan var kvart över fem!! Men upp kom jag och iväg kom jag och helt plötsligt har jag varit pigg idag igen! Så härligt!! Efter jobbet var jag och hälsade på Johan och Cattis och deras lilla dotter! Sex veckor gammal imon är den lilla stjärnan! Så söt! Ikväll nu när jag kom hem igen spatserade jag runt munken (igen!) ja eller med igen menar jag att det var andra gången denna veckan! Nu börjar jag bli duktig! Hejja mig!!

#bebis #nyfödd #piggelin #träning #obefintligsovmorgon

Fortfarande piggelin idag trots vakenhet sen 04,45 i morse!

Av Helena Häll - 13 oktober 2015 21:58

12h arbetstid och helt tom i huvudet. Förvirrad och förvirrad igen. Sanningen som den är. Trött tröttare jag somnar nu. Klockan ringer 04,45 imon. Fy fan.

Av Helena Häll - 12 oktober 2015 22:10

Låter som en helt vanlig dag för vissa, inte för mig. Iallafall inte den sista.. För övertid blir det lätt några gånger i veckan och träning blir det lätt några gånger i veckan. Men att ens bästa kompis får barn! Det händer minsann inte gånger i veckan! Men idag fick jag hälsa på hjärtat nykläckt och bara några dagar gammal! Min älskade bäst vän har blivit mamma, det är helt sjukt! Men så häftigt! Så ska somna medan jag fortfarande njuter!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards