Alla inlägg under februari 2015

Av Helena Häll - 12 februari 2015 20:59

Av ett rent misstag slog jag på ettan och hamnade mitt i Antikrundan! Eller mitt i, jag missade bara de första 10-15min typ.. Och genast blev jag lite till mig! Herregud, det är ju hemifrån! Jag minns när de var här i somras, jag hade totalt missat det men råkade gå förbi när jag skulle gå runt munksjön! Men måste sägs att jag är ett litet smygfan av Antikrundan, det är ett mysigt program och roligt och se när de är på hemmaplan! Programmet är inspelat bara några 100m från där jag bor, nästan lite ascoolt ju! Men det som slår mig ju mer jag tittar är, vilken fasansfull dialekt vi har! Herregud! Låter jag så fasansfull med?! Paniken börjar komma i full galopp! Vet ju att de sägs att "vår" dialekt inte är så vacker, men att det var så illa var jag inte medveten om! Speciellt de stackars Huskvarnabona.. Jösses, jag har numer svårt att koncentrera mig på programmet utan bara på alla som pratar jönköpingska!!

#dialekt #antikrundan #jönköping #låterhemskt

Av Helena Häll - 12 februari 2015 16:02

Jag har slutat tidigt!! *OMG* Haha.. Ja den här veckan kan inte skryta med många tidiga dagar, eh.. Dvs jag slutar tidigt EN ynka dag! Och jag har hoppat över lite raster i veckan och vips så fick jag gå hem klockan 12.00 idag! Så arbetsdagen sträckte sig mellan 6-12 idag.. Hård dag alltså.. Hehe.. MEN! Jag tänker att normala människor, som har normala jobb, jobbar längre än till 12 en torsdag.. Ja, jag vet att det sportlov (eftersom det är en av anledningarna till att jag kunde gå hem 12!) och sen tänkte jag ett steg längre dessutom att jag tänkte undvika alla som "lunch"handlar på Ica-maxi.. Så jag åker dit vid kvart i ett en torsdag eftermiddag! SKJUT MIG!! HAR FOLK INGA JOBB?! Ska hela Jönköpings befolkning (nä, men nästan!) vara på Ica-maxi samtidigt som mig?! Fan va folk det var! Som tur va hade jag P3 dokumentär i lurarna (skit bra tips under storhandlingen!) men hjälpte föga idag när jag insåg att jag åkt utan min kundvagnspeng och inte fan hade jag varken en femma eller tia i bilen! (Där var jag nära att bli så arg att jag åkte hem igen!) men nejdå, jag tog mig samman, pantande mina flaskor och rullade iväg min extremt lilla rullande kundkorg! P3 dokumentären handlade om "fönstermannen" en våldtäktsman som härjade både i Göteborg och Stockholm under 1970 talet och tidigt 1980-tal.. Den var intresant, som de allra flesta P3-dokumentärerna! Men hem kom jag med min mat och in i kylskåpet kom den med! Funderar på om jag ska äta upp den med en gång!


#storhandling #icamaxi #p3dokumentär #harfolkingajobb

Av Helena Häll - 11 februari 2015 21:16

I helgen visade min kompis en bild på en frisyruppsättning för långt hår, titta på den här den är cool! Och precis den bilden har jag också sparad i min mobil! Så då kom jag på ideén att utnyttja vår vikarie som till vardags äger en egen frisörsalong, men just nu jobbar hos oss när mina kollegor på på semester! Så Bea fick idag uppdrag att försöka efterlikna originalet så mycket som möjligt (detta medans barnen helt utpumpade tittade på film efter en megautflykt!) men vips så var det något som ungefär efterliknande och var himla fin, och det viktigaste, jag blev nöjd!

#frisyr #långhår #frisör #uppsättning #fläta

Här är originalbilden!

Och här är håruppsättningen i mitt långa glansiga, tjocka hår!

Av Helena Häll - 10 februari 2015 21:35

I morse läste jag en artikel på Expressen om att någon nöt hade listat de 7 mest oromantiska städerna du INTE vill åka till på alla hjärtans dag.. Och kontentan.. Det är totalt kört, för jag råkar bo i stan som hamnade på plats fyra.. Med motiveringen:

Eh? Jaha.. Reporter Krister Berntsson har nog aldrig varit i Jönköping hör ja, mycket riktigt motorvägen går igenom stan, men i utkanten ditt nöt inte genom stadskärnan! Har du någonsin varit i stan som är känd för sin långa, långa och åter långa sandstrand som ligger mitt i city? Jag kan inte alltid tycka att Jönköping är världens bästa stad i alla avseenden, men att det vore ett av Sveriges sju mest oromantiska städer.. Nä, där går gränsen! Krister Berntsson på Expressen, är du ledig på lördag så lovar jag att visa dig Jönköpings framsida! Den romantiska delen av denna enligt dig oromantiska stad!

#jönköping #expressen #oromantiskastäder #sverige #kristerberntsson

http://www.expressen.se/allt-om-resor/sveriges-sju-mest-oromantiska-stader/

Av Helena Häll - 9 februari 2015 21:06

Nu sitter jag i soffan och inväntar en efterlängtad säsongspremiär, äntligen dags, välkommen tillbaka criminal minds! Jag har sett nästan allt det går att se i det avseendet! Det serien är fantastisk och nu.. Om bara någon minut är det dags för säsongspremiär för säsong 10! Jag är nöjd och glad helt enkelt!

Förövrigt har jag jobbat bajstid idag men solen har lyst och det har den inte gjort på länge (om man inte räknar med nu i helgen då!) det gör så mycket för ens själ och det gör uppenbarligen en säsongspremiär också!


#säsongspremiär #criminalminds #kärtåterseende

Av Helena Häll - 8 februari 2015 21:52

Det har jag haft i helgen! Jag, Cattis och Johan har varit i Göteborg lördag till söndag och hälsat på Cattis lillebror Marcus som bor där sen några år tillbaka!

På lördagen gick jag, Cattis och Johan på stan en sväng först och shoppade lite! Jag köpte en par fantastisk sköna mjukisbyxor! Och så åt vi lunch på en restaurang en våning upp i nordstan, smak.. Nånting hette den! Efter de åkte vi hem till Markus och drack lite kaffe innan vi åkte in mot stan igen. Vi tog en tur i Slottsskogen och tittade på alla djuren (fan de har ju pingviner där!) i det fina vädret! Sedan tog vi oss gåendes mot en Kinarestaurang (och nu menar jag inte kinamat som jag brukar äta) utan dumplings och små rätter ala kinesstyle! Dubbel dubbel heter restaurangen och är hyfsat känd och fått mycket beröm för sin mat! Det var himla gott och kul att ha testat på! Senare gick vi vidare till bryggeriet (tror jag det hette) och testade lite olika öl innan vi åkte hem och drack lite vin och slötittade på tv:n!

Idag har vi varit ute vid fiskebäck och gått i hamnen och vid deras promenadstråk! Så jävla härligt att det inte finns ord för det! Strålande sol och havet! Det är terapi för själen det! Sedan var vi inte i stan och åt hamburgare på ett ställe som hette the butcher. Sjukt gott var det också. En liten promenad till och kaffe på det igen så var det dags för avfärd hemåt! Tack alla inblandade för ni gett mig ny energi och terapi för min själ!



#terapi #göteborg #havet #sol #lycka

Av Helena Häll - 6 februari 2015 14:31

Vilken jävla morgon rent ut sagt! Klockan ringer 04:45 och inte nog med det, när jag väl masat mig upp har jag blod i halva ansiktet! Shit nu har nog ögonlocken lossnat på riktigt tänker jag. Men nej, jag hade uppenbarligen bara haft näsblod! Ser att jag har lite bråttom till jobbet (jag hade öppningen!) så tar mina byxor och ska klä på mig när jag inser att, fan jag kanske ska ta på ett par trosor innan byxorna (risk för barnen blandat ihop mig med stålmannen annars!). När jag väl åkt till jobbet så hittar jag först inte mina tofflor.. Sen när hittat dom, sätter jag på kaffet (mycket viktigt när man börjar 6!) Då hittar jag inte min rapunzelkopp som jag ALLTID dricker ur! (Ja, jag vet, det är diagnosvarning på det!) Fan!! Efter två timmar hittar jag koppen under en uppochnervänd vattenkaraff. När jag väl tror att min otur är över, ringer de från ögonmottagningen på ryhov och ställer in min operation! (Och givetvis har hon ingen aning om när jag kan få en ny operationstid överhuvudtaget!). Nådigt förbannad har jag även lyckats sätta fruktkniven i handen när jag ska dela stenhårda äpplen och sedan vid lunch bryta av vårt decilitermått! Suck, hur fan lyckas jag... Fredagen den 13:onde är ju inte förens nästa fredag!!
#fredag #otur #hurlyckasjag #fredagdentrettonde

Av Helena Häll - 5 februari 2015 19:40

Jag har varit hos frisören idag och hör och häpna, min frisör har i höst gjort samma val som jag! Blivit sambo med en katt! Ett fantastiskt beslut kom vi fram till båda två! Men, hon hade precis som jag samma problem, katten åt upp blommorna! (Ja Bosse äter det mesta han kommer åt, igår var det en oliv!) men jag älskar ju det här med plantering och vård av mina blommor och det kan till synes bli lite svårt om katten har planer på att äta upp allt! Så hur får man ett grönt hem utan blommor? Jo, det är här min idé bara slog mig som en blixt från en klar himmel! Man kan ju köpa blommiga gardiner, blommiga kuddar och färgglada tavlor! (Notera att jag skrev tavla.. Jag som fortfarande knappt har några tavlor i mitt hem på de 3,5åren jag bott här!!) men tänk vad fint det skulle bli, och så får jag mina gröna fingrar lite tillfredsställda.. Tills Bosse leker Indiana Jones i gardinerna.. Men det var kul att tanken blomstrade en stund!

#nyklippt #katt #blommor #grönafingrar

Bosse vilar i extra skön ställning medan han smider onda planer om hur han ska äta upp alla blommor!

Nyklippt! ?

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards