Alla inlägg under oktober 2013

Av Helena Häll - 16 oktober 2013 20:06

Idag har jag spenderat min dag i.. KÖKET! Nästan hela dagen lång har jag varit i köket och fixat inför tjejmiddagen som jag hade ikväll. Jag hade ju bestämmt mig redan från början att jag skulle ha den trots att det inte har gått en vecka sen jag opererade mig. Och banne mig (envis som en get) som jag är så lagade jag mat inför idag och har även bakat då det är min tur att ha fredagsfikan.. Men jag är ju sjukskriven, men hindrar det mig.. nej.. jag åker med min kaka till jobbet imon och bjuder dom på fredagskakan på en torsdag istället!     Så jag har bakat pajer till mina tjejer, både tacopaj och räkpaj! Mumsigt.. Det jag fick i mig iallafall. Men jag åt upp nästan allt.. Fast det efter de andra redan hade ätit två portioner.. haha.. Men så är det, det går inte fort för mig när jag hela tiden har ont   Hoppas det snart blir lite bättre, men idag har varit en bättre dag än igår! Men igår hade jag en dipp dag.. och vet ni det kan faktiskt bara bli bättre! Snart kommer jag vara tillbaka till mitt vanliga jag igen.. jag räknar dagarna tills dess!

 

#bakning #cupcake

 

#nybakat

 


#minicupcakes

 

#slickepott #smaskens

Av Helena Häll - 15 oktober 2013 14:00

Här har jag bestämt mig för att pussla färdigt idag och medan jag steker pannkakor till frukost.. (lyx för oss sjukskrivna)..

så pusslar jag och pusslar oh rätt var det var så är pusslet klart... Det fattas ju för helvete TVÅ bitar! Inte bara en.. utan TVÅ jävla bitar.. och de finns INGENSTANS! jag har krypit på alla fyra på mig köksgolv och inte fan finns bitarna någon jävla stans.. jag hittade däremot andra roliga saker på golvet, en rabattlapp till Dea Axelsson som har gått ut.. en hård algrensbil och en tequila hatt! Men inga jävla pusselbitar.. Jag tror jag blir galen snart! De kunde ju skrivit på kartongen.. Innan ni pusslar kan det vara bra att veta att kartongen innehåller bara 998bitar..   

 

#pussel #1000bitar #minus2


 

Tänk vad man kan hitta!

Av Helena Häll - 14 oktober 2013 22:26

Ja så var det idag när jag fick äta mitt hemmagjorda potatismos med lax. Bilden är inte så smickrande eftersom jag gömde laxen under pesto och ost.. Men Men.. vad gör det när det den första fasta födan jag har ätit på fem dagar!!! No more soppa, no more flytande föda här inte! Nu säger Helena stopp även om min hals inte riktigt är med på noterna än riktigt.

 

#mat #potatismos #lax


Nu har jag faktiskt börjar knarka igen, just bara för stunden för det är kväll.. eller rättare sagt jag har testat att knarka för att se om jag får sova en hel natt utan att vakna upp och börjar gråta. Inatt var jag uppe vid fyra och hyvlade i mig alvedon och vaknade mindre än fyra timmar senare och hade så ont så jag grät. Men så fort jag kommer upp så blir det bättre, men jag kan ju inte stå och sova heller. Så nu testar vi knark igen, för den goda sömnens skull!

Annars har jag hållt igång idag, jag har gått två promenader! Hejja mig! Sen har jag ju då vart på ica och lagat mitt egna potatismos och lax och pusslat. Har ju insett att jag har tjejmiddagen denna veckan (och banne mig att jag ska ha den) här ska inget stoppa mig! Det får bli något lättugga, men pusslet måste ju vara klart tills dess då vi ska äta vid köksbordet. Men det går framåt! Under gårdagen fick ni bild då jag börjat och idag kommer dag 2 bilden. Hoppas på att kunna bli färdig imorgon eller under onsdag förmiddag.

 

#pussel #1000bitar

Av Helena Häll - 13 oktober 2013 18:56

Idag har jag fyra saker jag är stolt över. De är en liten bit påväg till ett normalt liv igen. Ni som känner mig vet att jag HATAR att vänta.. verkligen tycker det är sååå tråkigt! Men idag har varit en bra dag, sådär tre dygn efter operation så är jag till fullo på benen och inte sovit någon middag men nummer ett är..

1. Jag är ingen knarkkung längre! Har klarat mig på två ynka alvedon på hela dagen!! Och inget morfin, ingen knark.. nada! Bra jobbat Helena! Det blir nog två till innan läggdags för att kunna sova ordentligt! Snart kanske jag klarar mig helt utan (det är önsketänkanade att det kanske är precis som vanligt när jag vaknar imon, så jag kan börja äta normalt igen!)

2. Jag har ätit soppa idag (givetvis..)    Men, men serni, jag har lagat den själv! Jag gjorde kräftsoppa till mig själv idag! Mumsigt var det! Jag åt dessutom en mjuk macka (utan att dela den i bebisbitar) med andra ord jag bet i den själv, dock utan kanter fortfarande.. de är lite svåra att svälja. Recptet på denna underbara soppa kan ni också få, så kan ni också äta soppa varje dag, så känner jag mig inte så ensam i mitt soppätande!


Kräftsoppa

Till fyra personer behövs:

2 msk margarin 2-3 grovrivna morötter 2 msk vetemjöl 8 dl vatten 2 fiskbuljongtärningar 400 g kräftost 2 dl crème fraiche 1 burk kräftrumpor i lag svartpeppar dill

Gör så här:

1. Fräs de rivna morötterna i smör.

2. Vispa ihop mjölet med lite av vattnet och häll sedan blandningen i morötterna (För att minska risken för mjölklumpar, sila blandningen innan du häller i den).

3. Späd med resten av vattnet och tillsätt buljongtärningar och svartpeppar. Låt soppan puttra i cirka tio minuter och rör om med jämna mellanrum.

4. Tillsätt mjukosten, crème fraiche och dill efter smak. Låt småkoka ytterligare fem till sex minuter.

5. Häll i kräftrumporna och smaka av.


  

#kräftsoppa #mumsigt

3. Jag har promenerat idag. När jag var som tröttast så fick det bli en promenad i det härligt höstvädret. Fort går det inte, men framåt går det och det är huvudsaken! Det blåste lite kallt men det var ändå väldigt skönt. Jag sov med andra ord ingen middag utan var ute och gick istället.. Bra Helena!!   

 

#höst #löv #vackert

4. Sist men inte minst, min hobby när jag är sjukskriven (ja, det är andra gången detta året) är ju att pussla. Jag är ju en mästare på detta och jag började idag och ja jag har gjort annat idag med som ni läst om så jag tycker ändå att jag kommit en bit på vägen!

 

#pussel #1000bitar

Av Helena Häll - 12 oktober 2013 22:31

Det var en pers! Och är fortfarande men börjar mer och mer komma på benen efter operationen. För varje dag känner jag mig piggare och piggare! Och det gör så gott för mig! Men sen är jag envis också. Så envis att de höll på att bli en extra natt på sjukhuset för kroppen inte riktigt ville släppa narkosen ur kroppen. Så en del organ sov nog lite väl länge.. Men hem fick jag komma och det går framåt.. Idag har jag både duschat, vart på Ica, haft besök av både Emma och mamma och är uppe tills nu! (Ja, jag har sovit middag..) men nu blir det sängen och det ska bli så skönt för nu är jag trött! Imon ska vi nog ta tag i en ny pensinärssyssla, pussla!

After op. Glad att jag lever!

Händerna och armvecket har de gått lös på.. Och efteråt får man blåmärken och ser ut såhär istället..

Av Helena Häll - 9 oktober 2013 10:50

Jaha ja.. Välkommen tillbaka då! Ja, tack ska du ha! Som jag har längtat tillbaka och nu var det dags. Jag har haft ett uppehåll på över en månad från mitt bloggande.. Och efter att ha bloggat nästan varje dag så känns det som något fattas. Men mitt liv ville sig lite annorlunda än jag tänkte mig det. Min semester var fantastisk, det var längesen jag gjorde så mycket roligt inklämmt på fyra veckor.

 

#semester #minnen #kroatien #rom #vänner


Sen hände det som man inte tror någonsin ska hända en själv... Min bror blev sjuk. Jättesjuk! Så sjuk att de inte först visste om han skulle överleva, eftersom de inte visste var det var han hade åkt på. Första dagen tillbaka efter semestern, jag tänkte jag skulle ta tag i mitt tränande igen efter bilolyckan och köpa mig ett gymkort.. Jag hann inte ens sluta jobba för dagen innan mina föräldrar ringde och sa att min bror låg isolerad på intensivvårdavdelningen. Min älskade lillebror.. Jag förstår fortfarande inte riktigt hur jag lyckades ta mig körandes från jobbet till ryhov med den vetskapen.. Efter några dygn blev han så pass stabil att han istället isolerades på barnavdelningen. Jag minns fortfarande hur glad min mamma lät när hon berättade att han behövde va isolerad mer. Han hade drabbats av ett virus som satt sig på hjärtmuskulaturen och även angripit tamarna. Men efter över två veckor fick han äntligen komma hem men än idag har han restrektioner på ingen träning eller fysisk ansträning och ska upp och göra cykeltest osv för hjärtat och andningen. Träffade en vän för några veckor sen som sa till svar, -Du ska vara glad att han lever. Jag har en kompis vars syskon gick bort i det. Men om det är något jag och min bror har så är det nio liv och en jävla änglavakt! Ska man hårddra det och plocka bort de nio liven och änglavakten så hade mina föräldrar inte haft några barn kvar.. och det på ett halvår. Så nej, livet blir inte alltid som man tänkt sig.

 

Du och jag!   


 

Syskonen med nio liv och änglavakt! #nioliv #änglavakt


I samband med att chocken lagt sig efter brorsan och man inte spenderade varje dag uppe hos han på ryhov, så var det min egen tur.. igen.. Jag har ju i flera år haft en kamp mot min astma, men har under senare tid, gått ner ännu mer och promenerar (powerwalkar som det så fint heter) regelbundet. Så bättre har det blivit. Men fick en ny läkare uppe på lungmedecinmottagningen för tre veckor sen. Efter nästan fyra år, jag vill inte ha det så här längre sa jag till han, denna älskade människa tittade på mig och sa, -Nä, jag förstår det. Jag vill göra en fullständig genomgång av dig.. Hahaha.. (det lät snuskigare än det var menat). Han skickade iväg mig på remiss, efter remiss, efter remiss.. osv.. och jag tänkte att det var ju bra att det hände något, men nu lär det väl ta ett halvår till innan de ringer upp och jag får komma. Det visade sig att han måste upprioriterat mig överst för det tog två dagar sen ringde de allihopa. och efter sex dagar hade jag redan gjort både lung- och motions-tester och fått domen akutoperation av halsmandlarna. Va fan hände? Jag har väntat i fyra år och på mindre än tre veckor så hände allt. Imorgon blir jag inlagd och sövd för att plocka bort dom. Jag är innerst inne överlycklig men livrädd. Men det är ett måste; läkaren på öron-näsa hals tittade allvarlig på mig och sa, det var det det värsta jag sett på länge, de måste bort nu och du har inget val. Nehe.. ok, då får det bli så. Jag som hade lovat min kollega att inte bli sjukskriven mer det här året.. Men som sagt. Livet blir inte alltid som man tänkt sig.

 

Här har jag spenderat så mycket tid sen den 5 augusti och imorgon är det dags igen! #mittandrahem

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards