Alla inlägg under juni 2013

Av Helena Häll - 13 juni 2013 18:39

Jag ska börja med texten till dagens foto på facebook som löd: "Ett litet meddelande till alla kontorsråttor! Hela dagen idag har jag varit utklädd till pirat, sjungit sjörövarsånger, letat skatter och ätit godis.. Och vet ni vad.. Jag får dessutom betalt för det!! #världensbästajobb #piratdag #lyckligtjej" i skrivande stund har jag 32 likes på det fotot.. (då har mamma inte likeat de än..   ) Men hur som är de väldigt sällan jag har (så många likes alltså) och det säger en hel del tycker jag! Jag har nämligen världens bästa jobb! Jag har aldrig i mitt liv trott att åka till jobbet kan vara så kul som jag tycker det är. Jag verkligen älskar det! Och idag som ni kunde läsa så har vi haft piratdag!! En gång om året och alltid samma dag (dagen innan skolavslutningen) har vår skola och förskola, piratdag. Det har de hållt på med i flera, flera år! Det är mitt andra år jag är med på piratdagen och det är alltid lika kul! Alla, jag menar verkligen ALLA är utklädda till pirater och sjörövare!! (även gosedjur!) Jag mötte rektorn i korridoren och hon var minsann också en pirat idag! Tummen upp för henne! Tänk er själva att tre förskoleavdelningar plus deras personal +två stycken f-2klasser och en trea och deras personal, ALLA är pirater och jagar varandra och ska göra uppdrag och hitta skatten! Vi som har de yngsta barnen av de avdelningarna som är placerade i samband med skolan. Vi hade lite egna uppdrag och lite egna ledtrådar till att hitta vår skatt som var gömd i torkskåpet på vår avdelning!   En skål med rubiner!

På denna underbara dag så slutade jag klockan 13,00 idag! Så härligt, jag har hunnit göra hur mycket som helst! Handla lite, beställa nya piller, åka till glasbanken (systemet), lagat mat, solat, vattnat blommor, njutit av en kopp kaffe och en av chokladbollsbitarna som var i paketet jag fick av mina barn på sommaravslutningen! Supergod var den! Tack mina finingar!   


 

Piraten Hemliga Helena!   

 

Kortet taget av ett av mina barn! Några stycken av dem fick ta bilder och alla visste precis hur man gjorde med mobilen och hur man fick fram kortet och de var helt insatta på hur allt fungerade! Jag var impad av mina 3-4 åringar samtidigt lite skrämd hur samhället har förändrats bara sen jag var liten..  

 

Jag skrattade så jag hade ont i magen imorse när den här lilla sjörövarkrabbaten dök upp på avdelningen!   

 

Skatten med rubiner! Alla fick ta 5 rubiner!

 

Idag hann (och orkade) jag laga mat! Lax med ädelost på och bulgur!

 

..och till efterrätt. Kaffe med choklad! Mums!

Av Helena Häll - 12 juni 2013 19:47

Nej, det är inte jag som helst plötsligt fått barn! Utan mina älskade, älskade vänner Emelie och Jakob! 12 dagar för tidigt tittade hon ut den lilla Elli!   Helt underbart! Jag grät en skvätt typ sådär i en kvart! Jag är nog minst lika lycklig som dom! Tant Helena ska lära Elli allt hon kan!  Men just nu är det så mycket barnfödslar runt omkring mig så jag blir galen snart! Haha.. Kan snart inte räkna dom på en hand utan måste ha två.. snart tre tror ja    Men det är roligt med bebisar! Jag lånar dom gärna! 


Idag har förövrigt  min älskade kollega Sara tillbaka på jobbet med sin nyfödda Charlie.. Eller nyfödda och nyfödda han föddes i början av maj så det var fem veckor sen ungefär! Så liten och gosig är han det lilla underverket! Men vad jag kan sakna henne på jobbet ibland! Hon är lika gammal som mig och vi började på jobbet samtidigt! Så vi har hängt ihop en hel del på jobbet under de 1,5 året vi jobbat på samma förskola.


 

Lilla fina Elli! <3 söt som socker!


 

Finbesök på jobbet idag! Tjena Charlie!

Av Helena Häll - 11 juni 2013 21:33

Då var det dags för andra delen på resan.. Ni får dock vara beredda på fler stavfel än vanligt då jag är supertrött nu när jag skriver. Det blir raka vägen i säng efter detta, trots att det fortfarande är ljust ute!


På lördagen var det upp och hoppa och frukost för mig, Ida och Anders vid halv tio! Vi skulle nämligen shoppa innan summerburst! Tjoho! Vi åt den fantastiska frukost buffén och svullade ordentligt i oss allt det goda! Hehe.. Sen bar det av in mot stan. Vi hoppade på älvsnabben (båten över älven) och plankade lite för att komma till lilla bommen som ligger precis vid nordstan! Väl på nordstan shoppades det inget men på rut affären på andra sidan brunnsparken handlade jag en klänning! Superfin var den! Jag ska ha med mig den till kroatien! En riktig sommarklänning!   


Vid cirka två mötte vi upp Anderas för lite lunch, det blev ett mysigt tapas ställe innan vi vandrade mot ullevi. Eftersom vi hade alkohol med oss tänkte vi låsa in den i garderoben för summerburst (då ingen medhavd alkohol fick förtäras innanför området, bara om du köpte där) Men när vi frågade göteborgspolisen fick vi till svar: -Har ni alkohol så sätt er i parken där borta med alla andra! Hahaha.. Sagt och gjort vi gick och satte oss i parken utanför ullevi tillsammans med en massa andra människor och drack vår alkohol. Vi passade även på att se vigseln av prinsessan Madeleine och hennes Chris på kristoffers padda! (i-pad alltså för er som inte fattade de). Efter detta var vi inne en sväng (typ två timmar) på ullevi och tittade till de DJ:sen som spelade just då, dvs Otto Knows och Hardwell. Dessa två timmar spenderades inne på en av barerna på området i strålande sol! Jo, tjena Efter det vart det hemfärd till hotellet där mer förtäring av dryck och iordninggjordning av oss genomfördes för att sedan planka på älvsnabben en gång till in till stan!! Och där väntade en snabb hamburgare på mcdonalds och sedan ullevi för DJ Alesso och kvällens huvudnummer Axwell, som en gång i tiden (typ förra året.. haha) var en tredjedel av Swedish House Maffia! Han kan tacka sin lycka stjärna för den framgången! För det var just unde SHM låtar det var ett sånt jävla drag! Det var fantastiskt mäktigt att vara med om, Tack axwell för det välbehaget!

När kvällen var slut var vi utpumpade och trött men tog ändå en dricka på avenyn innan hemfärd till hotellet för natten. På söndagen var det hotellfrukost igen (dagen till ära något senare dock) och sedan ihoppackning och utcheckning från vårt fina hotell för lite mer shopping på stan. På H&M blev det två klänningar till! Hahaha.. Så helt plötsligt hade jag köpt tre klänningar! Innan vi for hemåt åt vi en tapas och pizza buffé på avenyn! En mycket, mycket trevlig helg! Som jag lätt gör om nästa år!     


Axwell - Don´t you worry child (SHMs låt)

Mäktigt när jag fimpar all musik och 25 000 bara totalt ylar refrängen!


 

Axwell - Save the world (SHMs låt)


 

Axwell lyckades få till ett bra drag han med!   


   

Frukostbuffén.. eller ja, min tallrik!

 


Tapaslunchen!


 

Göteborgspolisen satte oss i parken! skål!


 


Mina fina vänner i parken och firar bröllop!

 

Bröllop på paddan! De blev gifta även på denna lilla skärm!


 

Inne på arenan! Solen skiner ikapp med mig!


 

Girlpower!!


 

Jag och Kristoffer

 

Nu har vi varit hemma och bytt om! Kvällens bravader, nu kommer vI!


 

Jag!

  

 

Hela sällskapet! Fina vänner jag har!   

 

DJ - Alesso

 

Tummen upp för Axwell!

   

Två bilder på scenen!

    

Tack du fantastiska summerburst för iår!   

Av Helena Häll - 10 juni 2013 20:27

Nu kommer det! Första delen av min weekend i göteborg! Min första del av berättelsen om summerburst! I fredags åkte vi som sagt upp till Göteborg för att gå på summerburst! Här ifrån Jönköping var det jag, Ida, Linda, Anders och Kristoffer som åkte och väl i göteborg mötte vi upp Andreas som bor där! Vi bodde på Radisson Blue riverside på lindholmen (dvs andra sidan älven från göteborgs centrum). Super fint  och fräscht var det! Inte ens ett år gammalt och en mumsigt god frukostbuffé med   


 

Min härliga säng! Sov som stock   

 

Mitt lyxiga badrum!

 

Och toaletten!


Efter vi checkat in på hotellet och fräschat till oss lite var det mot stan som gällde, vi tog båten över älven, hur smidigt som helst! Hållplatsen låg bara några hundra meter från hotellet! Väl inne i stan mötte vi upp Andreas och så gick vi och käkade indiskt i närheten av brunnsparken. Sen bar det av mot Ullevi! Vi fick lösa in biljetterna mot knalloranga armband och sen var det bara till att traska in (ja, efter visitering och ett antal ställen där man var tvungen att legitimera sig!) I visitering blev förövrigt Anderas av min sina kanelgifflar.. Hahaha.. Eftersom vi var inne ganska sent så tog vi lite och dricka inne på en av de två barerna    och sen vid 22.15 var det dags! Världens bästa DJ skulle spela inför 25 000 förväntansfulla galna (och då menar jag verkligen galna) fans!!!! Det var så jävla häfftigt och jag grät faktiskt några tårar av ren rysning och välbehag, det var mäktigt! Och ja det är svårt att beskriva, jag hoppas bilderna men framför allt filmerna kan göra att ni får en glimt av det draget det var på ullevi i fredags! David Guetta, tack för det!   

Det trycket säger allt!!!


 

David Guetta - Without you


 
 

David Guetta - Titanium!


Efter första kvällen av summerburst gick vi mot avenyn och tog en öl på en pub innan vi klämde in oss i en taxi och åkte hemåt mot andra sidan älven, trötta, utpumpade men fantastiskt lyckliga!   

Nästa del av summerburst den får ni vänta på tills imon!


 

Ida och Linda i bilen till gbg!

 

Jag i bilen!

 

Fikapaus med horoskopsläsning!

 

I väntan på Andreas! (från vänster, Linda, Kristoffer, Ida och Anders)

 

Visiteringsdags! (Det var här Andreas blev av med sina gifflar) Hahaha..

 

Första inblicken i arenan!

 

Mina fina vänner   

 

Jag och Ida!

 

Hur lyckas man trampa ur sin sko utan att märka detta?!

 

Jag och Kristoffer

 

Jag i barområdet!

 

Lilla suddiga figuren i bilden! That´s him!

 

Min herre du har rätten att stå med armarna rakt ut och bara njuta! Du är en GUD!!!

 

Ser man inte tillräckligt bra, tar man hjälp av sin sambo!   

  

   

Tre bilder av scenen! I den sista lyckades jag tom få med lite pyroteknik som sprutade iväg titt som tätt!

Av Helena Häll - 9 juni 2013 22:14

Jag har verkligen haft en fantastisk helg tillsammans med några av mina vänner! Vi har varit på Summerburst i Göteborg! Solen har strålat hela helgen ch vi har njutit till fullo. Ni ska få mer ingående information om både fredagen och lördagen med både kort och videor. Tar bara lite tid att lägga in allt på datorn och nu är jag ganska sliten och trött och börjar sju imon så tänker att inom några dagar så har ni fått hela historien om summerburst helgen. En sak kan jag dock redan säga nu! Det var magiskt! Störst intryck gjorde David Guetta tätt följd av Axwell, men mer om detta vid ett senare tillfälle!   


Vi hann ju till och med shoppa lite också.. Blev en del fynd! Dock inga skor tack och lov! Hahaha.. Lite annat dock.. Men det får ni också veta mer om när historien om summerburst kommer..   


Nu: Sängen! Godnatt min skatt! 

Av Helena Häll - 7 juni 2013 10:22

Först vill jag göra ett tack! Ett väldigt stort tack. Det är till er som läser min blogg.   Det är superkul!! Jag började för många år sedan med min förra blogg och efter ha haft en alldeles för långt uppehåll kom jag inte in på den längre, vilket ledde till att jag var tvungen att skaffa en ny blogg (denna!). Det gjorde jag i höstats och har enligt mig själv varit väldigt duktig på att hålla i och blogga, nästan varje dag! Såklart det inte alltid hinns med de dagarna jag knappt hinner andas, men näst intill varje dag bloggar jag om mitt liv! Kanske inte allt för roligt att läsa för utomstående har jag trott.. Men det verkar det minsann va! Vilket glädjer mig hur mycket som helst! Så många läsare som jag hade förra månaden så höll jag på att börja gråta.. (Ja! Jag är blödig till tusen!!) Men jag hade 279 st individuella läsare på 30 dagar! Åh nej mamma du räknas bara som en av dem 279 st! Även om du är min trognaste läsare. (Tror mest det är för att du ska hålla koll på mig!   ). Grejen är bara att jag vet att mamma läser, tror en av mina mostrar läser.. och några av mina älskade vänner och min kollega.. Men vilka är de andra?? I vilket fall gör det inget vilka ni än är! Ni är så hjärtligt välkomna att läsa min blogg, det gör mig bara glad! Fantastiskt glad ska ni veta!   Att det faktiskt är någon som läser min vardag i ett nötskal!


Då ska ni få veta följande! Jag har haft en betydligt bättre morgon än igår! Inget kaffe på tapeten, inget har gått sönder (än) och jag har inte klantat mig en ända gång än! (Ja, jag bara väntar på det!) Mitt största problem nu på morgonen har varit min packning! Jag ska åka på housefestival i göteborg idag till på söndag.. Eh? Housefestival.. Hur tänkte jag där? Men men det ska bli hur kul som helst för varje krona jag har betalt så är killen jag ska se ikväll värd det! Världens största DJ! (ja, okej en av de största! Minst topp 3 på min lista iallafall!) David Guetta! Jesus, han är ett geni! Det ska bli mäktigt! Summerburst here we come!    Men åter till mitt lilla packningsproblem.. En kvinnans stora dilemma! Vilka skor ska jag ha med mig? Hahaha.. Livet är hårt mot mig ibland! Det finns ju så många att välja emellan och vad kommer vara bekvämt och smart val för en weekend i gbg?! Humm.. Ja, kör lite musikrace härhemma och tänker på saken!

 

Skorproblem.. Eller ja skor har jag ju.. Fast vilka ska jag ha med mig, på mig?   

 

Sommarfin på naglarna (vad gör man inte när man är ledig?!)

Av Helena Häll - 6 juni 2013 21:37

Ja, nu är jag ute på grönbete, utsläppt för några dagar iallafall! En liten smygförtur hur det kommer att kännas om fyra veckor när jag går på min riktiga semester! Då blir det inte fyra dagars ledigt utan fyra veckors ledigt! Hurra!   Igår var jag och Ida ute och firade att vi är ledig i fyra dagar och att vi åker iväg imon! Tre dagar i göteborg och summerburst väntar! Lite senare på kvällen mötte vi upp Idas sambo Anders och hans kompisar Erik, Falle och Biffen. Vi tog ett glas på seaside på piren sen tog vi tre till på twin city! Jag älskar verkligen twin på sommaren! Det är fantastiskt härligt! och tolv timmar efter att vi hade gått därifrån inatt så var vi tillbaka för att äta lunch! Haha.. Denna gången hade jag och Ida fått sällskap av Anna och Sandra! Super trevligt eftersom solen strålande över oss när vi åt våra goda burgare! Solen har förövrigt strålat hela dagen här och det gör en så lycklig! Jag och damerna var på blomsterlandet tillsammans sen, jag köpte lite mynta och jordgubbsplantor och fixade därmed ännu mer växter tillbalkongen! Jo tjena! Undrar snart hur jag ska få plats där själv.. Haha.. Efter det var jag en sväng hos Sanne för att dricka en kopp kaffe och säga hej innan hon åker hem över typ hela sommaren!   


En liten rolig extra story är att jag igår "råkade" köpa två par skor till igår! Fan Helena! Nu får du ju skärpa dig! Haha.. på mindre än en månad är jag nu tillbaka lite i gamla vanor! Jag har köpt FYRA par skor på mindre än tre veckor!   Mina skor jag hade på mig (mina favvoskor) gick sönder och Ida förslog att vi skulle gå in på claes olssons och köpa superlim.. Jag föreslog att vi skulle in på deichmann.. Ja, sen gick det som det gick! Vi kom ut med tre par likadana skor (i olika färger) två till mig och ett par till Ida! Men de var snygga, bekväma och billiga! Det kan inte bli bättre! Sen kommer en extra story till (dock inte alls rolig) I morse i godan ro har jag öppnat sovrumsfönstret på vid gavel och ligger och solar genom fönstret och där står även min kaffekopp! Jag går iväg och fönstret blåser igen och välter ut kaffekoppen som total krossas och jag har kaffe ÖVER HELA tapet och golvet och hela sovrummet luktar kaffe nu! Fuck Fuck Fuck! Aja, nästa projekt, lär dig tapetsera Helena!   


Seaside!


 

Twin city och glas nummer två!


 

Såååå snygga våra nya skor är!


 

Solar i godan ro!

 

Kaffe.. all over the place! Fan!!!

 

Lunch på twin - från vänster Sandra, Anna och Ida


 

Jag på twin city!


 

Min hobbyträdgård!


   

Jag börjar få lite lite färg iallafall! Hejjja solen!   

Av Helena Häll - 4 juni 2013 21:45

Charmtrollet är jag själv! För nu har jag lyckats igen! Denna gången med den relativt unga killen som kör bokbussen (Han kan va ungefär i min ålder.. möjligvis något äldre) Men i vilket fall så lyckats jag få honom att stryka till skuld till stadsbiblioteket och låna om den bok som jag hade skuld på och dessutom låna en ny bok och den på långlån över hela sommaren fram till i augusti!   Mig är den enda han har koll på, så fort han kommer till vår skola/förskola så är min avdelningen den enda han kan namnet på.. Hahaha.. Jag har det bra jag, speciellt när jag förvandlas till det där charmtrollet!

 

Denna guidebok fick jag låna på mitt privata konto på långlån! Snart är det dags!! Längtar!!   


Sen är det en stor dag idag! Min kusin på mammas sida har fått en dotter!!!   Det är så fantastiskt, hon har velat ha barn så länge och nu förra sommaren gifte de sig och nu idag föddes deras lilla dotter! Det gör mig så fruktanstvärt glad! Det är mitt första kusinbarn på mammas sida och min mormors första barnbarns barn! Den ni! Fyra generationer kan vi nu presentera på rad! Stort grattis till Anna och Ola och era dotter!   

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards