Alla inlägg under maj 2013

Av Helena Häll - 11 maj 2013 09:54

Domedagen är nära, nää så farligt är det inte, men jag ska för första gången idag åka den vägen där jag var påväg att köra ihjäl mig för tre månader sen. Jag klarade mig utan en skråma utvändigt (förutom ett tio-tjugotal blåmärken), det var nacken som tog den störtsa smällen visar de sig nu i efterhand, men änglavakt det hade jag! Jga kan inte förstå hur mycket någon där uppe måste ha tyckt om mig (inte lika mycket min bil) Älskade lilla grodan, nästa fredag är det tre månader sen du blev mos! Nu har jag en ny bil, ska bara lära mig att älskade den lika mycket, men jag är på god väg.. Den behöver ett namn bara.. Men det finns några altenativ, silvergrodan, silverfisken, silverpilen.. som ni förstår är den nya bilen av silvermetallic färg..   


   

Älskade lilla vän, det var du och jag i över två år! Nu gör vi ett nytt försök!  

Av Helena Häll - 10 maj 2013 14:08

Sitter och käkar lite mellanmål efter jobbet och surfar in på aftonbladets hemsida för att berika mitt nyhetsliv lite.. I ena kolumen på hörnet ser jag en krönika med rubriken "DAGISFRÖKNAR ÄR SOM FÅNGVAKTARE FÖR BARN" Ja, ni förstår ju att jag gick på högvarv innan jag tryckt på länken.. efter jag läst krönikan skulle jag personligen kunnat åka till stockholm, och frågat om han är dum i huvudet på riktigt. En karl med noll förståelse är han ju uppenbarligen! Ni som inte vet har kanske vid detta laget förståt att jag jobbar som förskollärare (dagisfröken som han benämner det).

Jag ska väl inte va sämre med att jag förstår poängen i hans krönika, (det är ju den världens jag lever i varje dag), men inte fan kan jag hålla med honom i mycket, och så som han skriver det, det är negativt från början till slut! Killen behöver besöka en förskola inom de snarare, han är hjärtligt välkommen till oss. Visst kan jag skrika på mina barn (det händer inte så ofta) men allvarligt man är inte mer än människa. Alla är vi människor och jobbar man med andra människor dagarna i enda, stora som små så kommer det ALLTID vara känslor inblandade. Så är det bara! Johan Hakelius, du bör själv testa att vara förskollärare för en månads tid ungefär, så skulle vi se vad du säger efter det! Jag tar dig på allvar först efter du har gjort det och testat den verkligheten vi lever i. Någon annan du kanske bör veta är; Jag har ta me fan VÄRLDENS BÄSTA JOBB! (trots att jag jobbar jämt och har en underbetald lön!)


Här nedan förljer krönikan som gjorde mig "lite" arg...


Johan Hakelius

Dagisfröknar är som fångvaktare för barn

Nu ska jag berätta varför jag tvivlar på att det här med dagis är en bra idé.

Jag brukade bo vid en park. Varje morgon och varje eftermiddag tågade en dagisgrupp förbi. Den fick mig att tänka på Amerika (för alla vettiga människor säger Amerika, inte USA). I Amerika kan man nämligen fortfarande se kedjefångar marschera på led till eller från underhåll av vägar.

Bruce Springsteen skriver låtar om det.

Det som verkligen gjorde likheten slående var inte de motvilliga dagisbarnen, utan fångvaktarna. Förlåt, jag menar dagisfröknarna. Det är här det blir känsligt. För alla vet att dagisfröknar är underbetalda och överarbetade.

Jag ifrågasätter inte det.

Det jag ifrågasätter är om dagisfröknarnas låga lön och höga arbetsbelastning är det enda som är fel.

Större delen av kommunikationen med de små kedjefångarna skedde genom rytanden och skrik. En del av fröknarna, möjligen extraanställda i något åtgärdsprogram, svor frejdigt.

De små fångarna, å sin sida, gjorde vad de kunde för att inte lyssna och ställa till besvär. Det var en utmärkt socialisering, förutsatt att man tänkt sig en kriminell karriär för sin avkomma.

Nu säger ni att det är ett rysligt udda exempel. Så går det minsann inte till i er dagisgrupp. Och då kan jag bara säga grattis.

Men det här är femton år sedan och jag har sett många dagisgrupper sedan dess.

De flesta har inte varit fullt så förskräckliga. Nästan ingen har varit särskilt upplyftande.

Nu ska jag tala om vad jag tycker att man ska göra i stället.

Häromdagen satt jag på ett litet fik. In kom en dagmamma. Hon hade sex barn med sig. Två satt i vagn, de andra fyra gick. Barnen talade med varandra i vanlig samtalston. Dagmamman talade med barnen i vanlig samtalston.

Dagmamman kunde i lugn och ro handla bröd.

Hon kände sig inte ens tvungen att titta över axeln. När allt var färdigt gick de ut och dagmamman stannade ett ögonblick med vagnen.

Hon behövde varken fräsa eller gorma, hon bara stod där.

De fyra större barnen lade varsin hand på vagnen och sedan började de gå.

De konverserade stillsamt när de vek runt hörnet.

Nu säger ni att det var ett gräsligt otypiskt exempel. Ni har sett dagmammor som varit hopplösa. Jag tror er. Men jag tror också så här: vill man vänja barn vid att umgås normalt med andra människor ska man inte börja med att sätta dem på anstalt.

Man anförtror dem i stället till en person som man litar på. Då skänker man sina barn en nära relation, inte en plats i fångledet.

Av Helena Häll - 9 maj 2013 21:39

Idag har jag äntligentagit tag i min målning! Jag har grundmålat två av hyllorna och båda mina pallar. Så nu har jag bara en hylla kvar att grundmåla och sen ska jag måla dem med den vanliga färgen med! Detta kommer bli kanon tror ja! kommer passa mycket bättre in i mitt hem istället för den träfärgen den hade innan. Det är s himla roligt att måla och nu har jag kommit in i det mer. Andra hyllan böev jag mycket mer nöjd med. När jag målar med färgen sen får jag ta det sakta och långa penseldrag så det blir snyggt! Men känns så skönt att äntligen ha kommit igång!


Så här såg de ut innan jag började grundmåla!


 

vinpaus i målandet!


 

Fläckig blev jag.. Tänkte nog att jag var bättre än jag var.. höhö..


 

Måla, måla, måla!!


 

En hylla och två pallar klara!


   

En hylla klar till!

Av Helena Häll - 9 maj 2013 09:25

Eller jaha ja.. va.. va fan är det nu vi firar? Nä, så illa är det inte faktiskt, jag har en liten aning om varför vi firar kristihimmelsfärdsdagen. Jesus flög till himmeln då.. (no shit sherlock.. fattade man ju inte på namnet elr så!). Men sen visste jag även att den infaller ett visst antal dagar efter påsk, si så där 40 st.. (39 efter påsk) (ja, jag hade fuskkollat det!)


Men eftersom jag satt här och funderade på vem jag bör tack för att jag är ledig mitt i veckan så var jag tvungen att göra som man alltid gör nu mera i min moderna generation, jag gogglade.. och vips så vart jag väldigt påläst om en märkligt fenomen som heter kristi himmelsfärdadagen!


Det lilla hum jag hade visade sig stämma då man firar kristi himmelsfärdsdagen till minne av att jesus lämnade jorden och fördes upp til himmeln av änglar, detta inför sina apostlar. Vad jag inte fattar är.. Försvann han för gått då? Liksom typ spårlöst försvunnen borta.. Eller kom han tillbaka fler gånger.. och va fan har pingst med detta att göra?

Fick man lära sig detta som konfimand? Jag kan ju ALLTID skylla på att jag varken är döpt eller konfimerad.. Haha.. Men ibland får jag inte ihop det här med Jesus alls.. I´m sorry.. Jag tycker många gånger det är förbannat ologiskt (med risk att trampa någon på tårna) Men jag är mer åt de naturvetenskapliga hållet och har nog mest därför svårt att se hur allt logiskt ska hänga ihop. Sen undrar jag lite mer saker.. Jag läste mig till nu att vi firat kristi himmelsfärdsdagen sen typ 300 eller 400 talet.. Det är ju för fan sinnessjukt länge! Men vem fan kom den idé då? För om jag inte är helt ute och cyklar föddes väl Jesus år 0 och kan ungefär ha dött när han var nånstans 30-40år. (ja jag gissade men typ så gammal). Så då skedde hela korsfästelsen, återuppståndelsen osv typ runt år 30.. Men vi började fira det först 300 år senare.. var det nån som tänkte lite för länge? eller varför dröjde det så? var man tvungen att kolla på en "hållbar" historia? Å andra sidan hur kommer det sig att vi har firat kristi himmelsfärd i ca 1700år!!! har man alltid varit ledig den dagen? Tro fan att ingen har ifråga satt varför vi firar de när man får vara ledig! Det är ju bara tacka och ta emot! Så vem ska vi tacka? Jesus själv? änglarna som hämtade honom till himmeln? eller personen i fråga som bestämmde 300 år senare att fan nu firar vi kristi himmelsfärd? Jag vet i fan! Men ledig det är jag likt förbannat!


Av Helena Häll - 8 maj 2013 20:48

Om jag tänker i termer som ett barn är det precis vad jag skulle säga! Jag älskar detta ställe.. okej ett litet minus är den traffikerade gatan nedanför men bor man mitt i stan så får man tåla det, bor ju ändå längst upp och man lär sig koppla bort det ganska fort! Och nu sitter jag här på min balkong, klockan är nio.. det regnar lite smått och jag har ingen byxor! Fantastiskt! Sommaren är här! Trots regnet så fryser jag inte ett dugg! Tänk vad omvänt från i vintras!

Jag älskar min balkong, satt här när jag kom hem från jobbet innan, dock med byxor.. tog ett glas vin och njöt av att jag är ledig imon! Sen har jag tittat lite på tv sen gjorde jag en liten makeover, dvs jag duschade, hårinpackade in håret, rakade benen och fix fix.. sen smörjde jag in mig med min nya bodylotion från ullared som luktar äpple, så underbart fräsch! Och nu sitter jag på balkongen igen med ett glas vin och har precis målat mina naglar. Så nu är jag fräsch från topp till tå, dags att njuta av morgondagens ledighet, undra vad som ska hittas på.. jo just det jag har ju tvättid som vanligt eftersom jag aldrig hinner tvätta annars.. hehe..


aw på min balkong! solen steker!


   

Livsnjutare trots kl är nio och det regnar!

Av Helena Häll - 8 maj 2013 12:44

Igår var vi ju på fikautflykt och tog vägen genom skogen hem och passade på att plocka med oss massvis med naturmaterial! Detta naturmaterial har barnen med lite hjälpa av oss fått limma fast på en säckväv för att göra till en tavla och jag har gjort en skylt till med! Supermysigt och jättefina blev dom! Så roligt att komma in i vår hall nu. :)

Av Helena Häll - 7 maj 2013 19:30

Här kommer ett inlägg som handlar om det stället för där jag spenderar de mesta av min tid, dvs jobbet! Idag var det dags för dagen med stort D för många barn, eller kanske ska säga dagen med stort F.. Fikadagen! Vi har nämligen gått på utflykt idag med en liten fika i ryggsäck! Vi har gått till en stor kulle nån kilometer från förskolan.. (Jag har väldigt dålig längduppfattning.. men ungefär   ) Stället kallas för vattentornet, men såg inte en tillstymmelse till vattentorn! Hahaha.. Men uppenbarligen hette det så ändå. I vilket fall hade vi alla med oss fika vi mumsade i oss och njöt av solen, för vädret hade vi tur med!   Jönköpings varmaste dag detta året! Helt sinnessjukt varmt, det har varit sommar idag! Underbart! Men kroppen känner sig trött idag, inte riktigt van vid sommarvärme två dagar i rad, men får krypa ner i tid i sängen sen! Men vi har även börjat plantera på jobbet, med början igår och fortsättning idag så har barnen planterat solrosor! De har själva fått fundera kring vad som behövs och hur man planterar. Nu väntar vi bara på att de ska börja växa upp med!   

Som ni vet älskar jag att ta kort, med kamera eller med mobilen, oftast blir det mobilen då den ofast är med, men funderar på att köpa en systemkamera nu när jag ska ut och resa en del! Men här följer ett bildkollage av dagens utflykt och plantering av solrosor! (plus vårt na husdjur vi hittade på vår avdelning... en gigantisk spindel!!)

                                 

Av Helena Häll - 6 maj 2013 22:13

Äntligen! Äntligen! Jag kan vara en av världens lyckligaste idag! Jag ska äntligen få åka till Rom!   

Det hela började med att jag i flera års tid haft en topp tre lista på städer jag vill åka till och i flera år har det varit samma städer.. New York, Rio de Janeiro och Rom (utan inbördesordning) och nu äntligen kan jag pricka av den första stan på min topp tre lista! och jag måste ju tänka ut en ny stad att besöka med!

Jag åker iallafall ihop med Anna och det kommer bli under min tredje semestervecka. Vi kommer åka i fem dagar och bo där nere i fyra nätter. Onsdag morgon till söndag kväll! Och vad mycket det finns att se i Rom! Började titta i min bok över 100 sevärdigheter och hittade 3 stycken jag kunde bocka av i denna fantastiska europeiska huvudstad!

Colosseum!


 

Peterskyrkan!


     

Fontana de Trevi!


Givetvis finns det fler sevärdigheter att se i Rom så som hela vatikanen, spanska trappan, panthenon osv osv.. och inte tala om alla torg som finns att käka en god lunch på! Så mycket att turista att jag blir hela galen av lycka! Inte nog med detta så åker vi till Kroatien med... (men det är en annan historia så den tar vi en annan gång!)

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards