Alla inlägg under april 2013

Av Helena Häll - 4 april 2013 20:07

Jag skrev ett långt inlägg igår och när jag var nästan färdig krånglade internet som vanligt. Det har de gjort en hel del de senaste, fan ta det! Det blev nämligen inget inlägg då jag inte orkade göra om det. Jag har nämligen extrem huvudvärk både idag och igår. En del beroende på olyckan och en hel del på min dunder förkylning som satt sig både i bihålorna och i stämbandet. Jag är hes som en jävla kråka och ska det fortsätta så här så kommer jag imon inte ha någon röst.


På jobbet har jag varit i vilket fall och igår var det bakning som stod på schemat, barnen bakade chokladbollar. och idag var det dags att åka på bussutflykt in till stan och äta upp bakningen.

Eftersom jag har huvudvärk och är dötrött så får ni en del bilder och inte lika mycket text denna gången då jag somnar sittandes här snart.



 


 


 


 



 



 


   

Av Helena Häll - 2 april 2013 19:22

2013 är uppenbarligen läsningens år för mig. Jag läser, läser och läser! Vilket fantastisk avkoppling och verklighetsflykt det är! Och så inbillar jag mig att man blir lite allmänbildad av att läsa med. Haha.. Under mars månad har jag inte lyssnat på några ljudböcker men jag har läst tre böcker. Jisses egentligen tre böcker på fyra veckor och dessutom ha ett jobb och en fritid med.. Men jag gillar att läsa! Och här kommer marsmånadsbiblioteket.


Helgonet är den färde delen i Carin Gerhardsens hammarbyserie om kriminalkommisarie Conny Sjöberg. Jag har läst de tre första innan och de är lättlästa och bra. De är spännande och lätt att hänga med i.


   

Johan Theorins bok Sankta psyko köpte jag på bokrean iår eftersom den handlade om en förskollärare som börjar jobbba på en förskola som sitter ihop med ett psyksjukhus där barnens föräldrar är intagna. Fy satan vad spännande den var! Läskig men ändå bra! Den var lättläst och svår att lägga ifrån sig.

 

Alla de stillsamma döda är den andra boken i Anna Janssons serie om Maria Wern. Jag har ju bestämt mig för att läsa dem i ordning. Och jag gillar dem och gillar även att jag kan kolla på dem som serie sen med efter jag har läst dem. Böckerna är lättläsa och lätta att hänga med i även dessa. Känns som jag nästintill bara läser lättlästa böcker med andra ord kiosklitteratur is the shit!


Förövrigt så solen lyst idag, underbart!! Jag har vart ute i tre och halv timme på jobbet idag och sen suttit på balkongen och läst när jag kom hem. Gud vad jag önskar att den kunde lysa varje dag!   

Av Helena Häll - 1 april 2013 20:35

Idag har jag vart hemma hos mamma och pappa på eftermiddagen och ätit tre rätters middag med min moster och morbror. De kom på besök igår till Jönköping men eftersom jag var på påskmiddag igår så fick jag se till att träffa dem idag. Under min lilla städdag. JAg har tvättat tvätt för en hel generation och bytt sängkläder och dammsugit delar av lägenheten och städat i badrummet! Hejja Helena! Jag har även läst lite i solen på balkongen idag, först lite innan middagen och sen lite efter middagen. Kunde sitta på balkongen fram till 18.45 Helt fantastiskt! Nu sitter jag och tittar på tv lite, tänkte mig att det var söndag idag och bones men givetvis inte.. hahaha.. Det är ju måndag! Så det fick bli halv åtta hos mig och nu kollar jag på det nya programmet på fyran som heter fantasterna. Nördar som kan mycket om ett specifikt ämne! och anledningen till att jag kollar idag var en sak, det var schlagerfantaster! Jag är ju en liten schlagernörd själv! Jag älskar ju sånt så jag har kunnat en hel del frågor även jag!   Efter fantasterna börjar elementry en ny serie om sherlock holms som utspelar sig i new york istället, den verkar riktigt bra, nu får vi hoppas att den är det med!


Moster Pia och Mamma.


 

Morbror Olof.


 

Förrätt!


 

Huvudrätt!


   

Efterrätt! 

Av Helena Häll - 1 april 2013 09:43

Igår var vi hembjudna till Kristoffer och Linda på påskmiddag! Det har nästan blivit som en liten tradition, att de några gånger om året har någon tillställning, förra året var jag där på valborsmassomiddag och kräftskiva, och iår inte att förglömma Kristoffers 30-års fest. Och av någon outgrundlig anledning kommer man ALDRIG hem tidigt därifrån! Och givetvis igår var inget undantag, jag körde ändå och var nykter men likt förbannat var jag hemma halv tre inatt! Haha.. Men det var nog för att det var en trevlig tillställning och god mat! Som jag berättade igår så var det ju knytkalas och alla fick ta med sig vad de ville. Jag hade i tankarna att det skulle bli ett mayhem på mattallriken, men det var inte så farligt ändå!

Här är nästan hela buffén, det fattas lite lax, två skaldjurscheesecake och lite räkor!


   

Min goda mat tallrik som av någon anledning hamnde på sniskan. Ni får vrida på huvudet!


Som ni ser så blev det ganska mycket mat ändå och trots att vi var 12st som åt (varav 7st var stora karlar!) så blev det en hel del mat över (resterna åts upp vid två inatt!). Jag åt mer än vad jag ätit på över en vecka och var så mätt så jag trodde jag skulle spricka, jag är inte ens hungrig nu över tolv timmar senare!

Till dricka drack jag coca cola då jag körde och till fördrink fick jag ta av Pontus alkoholfria alternativ (eftersom han också körde). Helt fantastiskt rolig flaska var det, den hette partydricka och smakade saft!

 

Förövrigt var det även efterrätt på middagen, kladdkakor. En med grädde och en med limefrosting på! Och inte nog med det så var det ost och kex senare på kvällen sen med! Hahaha.. Fatta att vi var mätta! Tur att Erika kunde dra sitt strå till stacken, då hon är bra nära höggravid nu.. Var går den gränsen egentligen? Vi diskuterade det igår, när blir man egentligen höggravid? Kanske måste googla på detta! Hon har förövrigt ca sex veckor kvar, jag tror BF är 9maj.

Bebismage!!


 

Jag lyssnar på bebisen!

 

Gravidcravings = Kex med kladdkaka på.


   

Balansera en ciderburk på magen är inte alla som kan!


Nu blir det lite frukost här i mitt hushåll trots att jag inte är speciellt hungrig. Men något måste jag ju äta, sen ska jag försöka hinna träffa moster och morbror som är på besök samt att försöka hinna tvätta med! Har sinnessjuka tvätthögar idag och så ät det en såndär tvättid då man även måste tvätta både sängkläder och handdukar.. Det kommer ta hela dagen! (Eller rättare sagt hela tvättiden!).


Här nedan följer lite fler bilder från igår:

Anna och jag.


 

Anna och Ida.


 

Anna och Henke.


 

Ida och Anders.


   

ALLTID lika roligt!    Tror Pontus har 47 el 48 i skostorlek.. Jag har 36/37!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards