Alla inlägg under mars 2013

Av Helena Häll - 5 mars 2013 19:23

Ja, jag har även läst böcker denna månaden. Men inte alls i den mängd de blev i januarimånad. Men som sagt, det berode nog på semestern och den tid det ger till att läsa i lugn och ro. Visst har jag under februari varit sjukskriven två veckor men har haft lite svårt med koncentrationen till att läsa ändå men iallafall två böcker har det blivit under förra månaden. En som jag läst och en som jag lyssnat som ljudbok på.


Jag har äntligen läst mig i fas i Carin Gerhardsens böcker om kommisaren Conny Sjöberg. Detta var del två i serien. Jag började att läsa del 1 (Pepparkakshuset, den läste jag redan på semestern hösten 2010) sen läste jag del 3 (vyssan lull, nu på semestern senast i januari). Så tänkte det var dags för del 2 i serien att läsas med! Jag gillar hennes böcker, de är spännande och lättlästa!


     

Sen har jag lyssnat mig igenom första delen av triologin av hungerspelen. Alltså boken med namnet hungerspelen (inte del 2 "fatta eld" och del 3 "revolt"). Sen efter jag lyssnat mig igenom den så såg jag äntligen filmen. Som jag har väntat på detta. Men lovade mig själv att jag skulle lyssna på boken först.. Och ja som ALLTID, boken är bättre! Mycket bättre! Visst filmen är inte dålig, absolut inte, men boken var riktigt bra faktiskt, kändes annorlunda från mycket annat man har läst innan (undra om det beror på att jag bara läser krimalböcker i vanliga fall.. höhö..).


Nu är det dags att pallra sig till Ica för att sen duscha och självdö i sängen. Hra haft en lång dag på jobbet och det är ganska stimmigt att vara tillbaka bland alla 18st 3-åringar.. Speciellt när min kollega är sjuk! Pust och stön.. Imon hände redan det som jag inte fick göra denna veckan.. byta min tid! Jag börjar helt plötsligt 45min tidigare och får vi ingen vikare så är vi 2 personal på 16st envisa 3-åringar. Och då har jag precis kommit tillbaka från en sjukskrivning och har fortfarande ont och fixar inte för mycket stim..   Är jag förvånad att det är såhär?? NEJ, INTE ETT DUGG!

Av Helena Häll - 5 mars 2013 07:23

Jag har sovit gott inatt.. Det är helt makalöst.. Såklart jag har vaknat ett antal gånger som vanligt, typ sisådär fem-sex gånger men har somnat om ganska så fort och när jag väl sovit så har jag sovit bra! Så känner mig ganska utvilad nu, det var skönt det efter den jättelånga dag jag hade igår. (Somnade ju dock vid 21.20 eller så) Och idag hade jag sovmorgon på det! Eller klockan ringde 6.45 men det är en ganska lång sovmorgon för mig..   Denna veckan börjar jag nämligen 07.00 eller 07.15 TRE dagar, då kan man inte gå upp 6.45 om man ska åka buss. På tal om det jag så pratade jag med min vikariekollega och sa att jag testar och tar den sena bussen till jobbet idag. Eller sen och sen, den ska komma 3min innan jag egentligen börjar, men är den försenad så blir jag ju sen. Men då vet hon om det iallafall! Nästa veckan kanske vi kan testa den bussen som är på plats 23 min INNAN jag börjar! *ahhh*    Bussåkandet gör mig redan knäpp när de inte går som jag vill! Nu när jag piggat på mig lite kan jag ju själv ge mig ut som en billetarjakt!

Kanske ska skriva ihop en annons om bil här på bloggen och se om någon har någon bil i bakfickan till mig.. Höhö.. Tänk om det kunde vara så smidigt!

I övrigt så blev det idag en flytande frukost, då jag hittade en gammal macka i skafferiet och den får jag nog damma av och äta till mellanmål idag så jag inte hungrar ihjäl i eftermiddag! Hittade nämligen ingen frukt i mitt hem heller.. och ingen pålägg.. hoppsan.. Jag får låna lite av jobbet nu när jag har varit borta därifrån   Sen får jag handla i eftermiddag när jag kommer hem från jobbet. Det får bli dagens orka med efter jobbet projekt!


Frukostdieten fullbordades även idag av mitt pillerintag om dagarna. Morgonen är den tid då jag stoppar i mig mest piller och de flesta är faktsikt inte för olyckan längre utan för astman! Weiii, äter bara muskelavslappnande och alvedon för nacken och huvudet numer.. Däremot äter jag en satans massa annat för astman och alla dess bieffekter.

 

Idag var det BARA 8piller till frukost! Det börjar bli bättre!   

Av Helena Häll - 4 mars 2013 20:40

Det känns som jag varit borta i hundra år. Känns som de på jobbet har gödslat barnen och låtit deras hår växa till oändlighet och jag har BARA varit borta i två veckor. Helt otroligt vilken skillnad man kan se på personer man umgås nära inpå dagarna i ända! Men vad jag har saknat att vara tillbaka även om det har varit en mycket låååång och tuff dag. Jag har nämligen första dagen efter min sjukskrivning jobbat 7.15-17.30 Jo tjena! Var jag ingen stålkvinna innan så är jag det definitivt nu! Imon blir det med lång dag men med lite sovmorgon iallafall. Sen börjar de plana ut resten av veckan. Onsdag slutar jag vid 14 för jag ska till sjukgymnasten och på Torsdag slutar jag 13.30 och på fredag snäppet bättre 13.00! Skönt att veta att jag får gå hem tidigt och vila resten av veckan. Och jag har verkligen inget planerat resten av veckan heller. För idag efter denna låååånga jobb dag hade vi veckan tjejmiddag hos Anna och jag pallrade mig iväg dit min trogen vana för jag vet att dessa tjejmiddagar kan lyfta en hela vecka! Men kan lova att jag är trött nu! Ska bli skönt att sova nu och rusta för en ny dag imorgon. Morgonens projekt får bli min första bussfärd till jobbet. Heja Helena!


Äntligen tillbaka på jobbet! Detta trots att jag fortfarande har ont i nacke och huvudet men skam den som ger sig imon kommer det riktigt mandomsprovet då det är ännu fler barn och det saknas personal.. *pust och stön*


 

Herregud, jag har bara varit borta i två veckor, ändå flyger det dammtussar ur mitt postfack på jobbet!


   

Dagens äckligaste matgäst! Var bara tvungen att ta kort på den.. Så extremt vidrig och hitta på locket till en av matkantinerna. Hittade en på väggen också.. eller barnen hittade en.. -Fröken, vad är det som går på väggen? Eumm ja du.. Den slänger vi!

Av Helena Häll - 3 mars 2013 19:40

Det är det enda jag kan tänka på efter idag.. Ska man visa att man är bäst, visa det med BESKED precis som Johan Olsson gjort idag. Jag tror att många även de som inte är jätteintreserade av idrott kan förstå (eller jag hoppas att de förstår) vad han gjorde idag! Vilken jävla prestation han uppvisade och vilket lopp det utvecklades att bli. Han har ju för fan kört solo i ungefär 3,5 mil av 5! Det är INTE många som skulle klara det i dagens skidsport.. De är väldigt väldigt få, knappt någon annan nästan som skulle förmå att göra det Johan gjorde idag. Sverige har förövrigt tagit fyra medaljer i inomhus em i friidrott idag också, men jag kan detta trots inte se att någon annan människa idrottsmässigt har gjort en större prestation idag, än just Johan Olsson! 

Man kan ju tycka att det är förjävla trist att skid-vm är slut nu precis när det blev som bäst. Men ska man sluta, ska man sluta på topp och ska man visa att man är bäst, jag visa det ta med fan med BESKED! Tack Johan Olsson för skidhistoria och grattis till ditt första individuella mästerskapsguld. I mina ögon har du gjort dig förtjänt av ett bragdguld i dess like!


 


Av Helena Häll - 3 mars 2013 16:05

Ni hör ju! Det har varit en toppensöndag hitintills! Solen skiner över vår stad, så jävla efterlängtat och skönt är det! Man suger in varenda sekund man kan! Och för första gången iår har solen hållt i sig hela dagen så det skiner även på min balkong. Jag har som ni förstår eftermiddags/kvällssol på min balkong och på vintern så har solen svårt att komma hela vägen in på min balkong innan den har gått ner eller försvunnit bakom några moln.. Men idag så! Så satt faktsikt och åt min lunch ute på balkongen innan. Underbart!

 

Det blev tomatsoppa till lunch men något medelhavssmak på tror ja.. Typ lite grönskaer var det i och jag hade en paprika i kylskåpet som behövdes ätas upp så jag stekte upp paprikan i smör och vitlök och hällde ner den i soppan med, så blev det lite mer tuggmotstånd! Det blev en himla mumsig lunch faktsikt och väldigt enkel att göra, vilket är bra i mitt liv just nu så jag får välja vad jag vill lägga min energi på för att orka med så mycket som möjligt.


Idag har jag även bowlat ihop med två av mina högstadiekompisar Anna och Martin och Annas sambo Micke också. Vi bestämmde de i onsdags när vi var ute och fikade att vi skulle passa på att ses igen innan Martin åkte hem till Uppsala igen. Så sagt och gjort så gick vi och bowlade, jag kom trea av fyra tävlande, så det är ganska bra för att vara jag.. Höhöhö.. JAg visste ju redan sen innan att jag skulle ha svårt att slå Martin och Anna i bowling, vi har ju spelat de ett antal gånger innan tillsammans! Men jag gjorde faktsikt två strike och en satans massa spärrar så det gick helt okej ändå!

Bowlingtajm!


 

Strike för mig redan i andra omgången! Way to go Helena!


     

Det är jag och alla barnen som har de STORA skorna i bowlinghallen!


När jag kom hem från bowling, fick jag se den sista milen på den avslutande distansen i skid-vm. Den klassiska femmilen! Den hade visats även i bowlinghallen så jag hade ganska stor koll på hur läget låg till inför sista milen. Men hjärtklappning och gåshud drabbade mig mer o mer för varje kilometer som avverkades.. Men tillslut så gick det äntligen vägen för sverige! Snacka om att sluta med flaggan itopp!! Efter SEX silvermedaljer så kniper vi GULDET på sista distansten! Tack Johan Olsson! ÄNTLIGEN VM-GULD!!! TJALALALALA!!!!   


Av Helena Häll - 2 mars 2013 11:45

Det är egentligen ganska fantastiskt att en doft kan framkalla minnen från ens barndom. För det var precis vad som hände mig för några veckor sen. Jag var på ekohallen (tror ja de var..) och kollade på lite småprylar som vanligt när jag är där.. Kan verkligen inte gå därifrån utan att ha köpt något! Men i vilket fall så gick jag förbi några doftljus som kostade 10kr st. Så jag luktade på de olika lukterna på ljusen och fick en flaschback från min barndom. De lila ljusen doftade som min morfar gjorde när han levde.. Eller hans rakvatten skulle jag nog gissa på att det var, de luktade nämligen lavendel och det var precis samma doft som jag minns att han luktade. Så givetvis, ljusen följde med mig hem och jag har sen dess gått och luktat på dem då och då.. Nu har de iallafall hamnat i vardagsrumsfönstret redo för tändning en dag! Då kommer det lukta morfar i mitt vardagsrum!   


Mina doftljus med doft av morfar Åke!


 

Stiliga morfar i unga år!


 

Morfar på säröhus, 2010.


   

Morfar Åke och Mormor Helena, sommaren 2010.

Av Helena Häll - 1 mars 2013 20:05

Åh jag som tyckte att jag hade knarkarliga här innan.. Idag när jag kom hem från min förmiddagspromenad så hade jag fått brev från försäkringsbolaget angående min personskada i samband med olyckan, men även brev från ryhov! (sjukhuset) Jisses tänkte ja, vad vill de mig nu?! Jag var ju där i tisdags! Men visade sig att min astmaläkare vill att jag skulle äta ÄNNU mer tabletter, dessa nya var för att motverka magsår och diverse andra magåkommor jag kan utveckla i samband med de kortisonttabletterna, jag fick i tisdags! Plus de magåkommer jag kan få i samband med alla de andra medicinerna jag också äter efter olyckan.. Jag äter så mycket mediciner för tillfället jag knappt vet in eller ut. Fan att man ska behöva äta tabletter för att man äter tabletter.. När fan ska jag bli frisk? Jo kan det kan jag själv svara på! ALDRIG... Jag besitter ju en livslång sjukdom som heter astma.. Vilket för många inte är en så big deal alltid.. Men för mig kan de leda till ganska mycket obehagliga följder om de inte får bukt med den alls.. så underbehandlad som min astma är just nu så är det skrämmande.. Så är väl bara till att äta alla tabletter som jag får.. De blir ju snart gratis också.. Både jag och apotekaren skrattade idag när jag skulle betala min nya medicin... -Jaha, då blir det hela 5kr då.. Hahaha.. 5kr?! Prisvärt det där!


   

För att nämna kvällens roliga ämne, så har jag precis spenderat en AW med mina tjejkompisar på Rydberg nere på Öster (Ja, de har vatten på Öster igen.. Höhö.. ). Vi åt god after work mat och umgicks och hade trevligt.. Lite mycket stim för hjärnan så nu är jag jättetrött när jag väl kommit hem. Så blir snart sängen för mig och förhoppningsvis en god natt sömn! Men tusen tack mina fina tjejer för en mycket trevlig fredagkväll!   


Lite kuriosa i övrigt var att jag precis efter varandra träffade två barn från jobbet (och givetvis deras föräldrar), just på Öster innan aw:n.. För det första är det hela fel sida av stan från där jag jobbar och sen precis efter jag sagt hej då till de ena så dyker nästa familj upp runt husknuten! Siket sammanträffande, när jag inte satt min fot på jobbet på två veckor så träffar jag dem visst på Öster istället! Ska bli skönt att få börja jobba igen, även om jag inser att det kommer bli jobbigt och tröttsamt!   

Av Helena Häll - 1 mars 2013 09:46

Ja, jag har officellt den sista sjukskrivna vardagen idag! Hurra! Tanken är att jag ska börja jobba på måndag morgon men har sjukskriven fram tills på söndag! Men nu när jag varit hemma i två veckor och de sista dagarna börjat känna mig ganska så pigg och tillbaka till mitt vanliga gamla jag så måste man ju hitta på något! Förra veckan var det mest överlevnad som gällde då jag inte hade koncentrationen för något knappt. Men denna veckan har jag roat mig med en framför allt tre saker som jag kan tipsa andra om. Jag har:


1. Kollat på skid-vm.. Hade ju tur i oturen att jag som sportintrsserad blev sjukskriven över längdskid-vm i val di fiemme. Har varit spännande med ett Sverige som än så länge tagit FEM silver! Hejja Sverige.


 


2. Sen har jag försökt läsa och lösa korsord. Kräver mer koncentration från min sida än den förra punkten, men det har gått ganska bra faktsikt. Löser man alla korsord kan man ju vinna fina priser, precis som alla pensionärer!   


 


3. Sen har vi det jag är mest stolt över att jag har presterat denna veckan. Jag fick för mig att jag var tvungen att öva hjärnan de luxe och var av någon anledning i källaren (kan verkligen inte minnas vad jag skulle där och göra!) Men i vilken fall så hittade jag ett gammal pussel som jag tror mamma och pappa har ägt innan. I Vilket fall så är det i min ägo nu och jag fick för mig att jag skulle pussla detta.. 750 jävla bitar!    Jag älskar ju att pussla men även jag kan få pyskbryt när man inte hittar de bitar man vill.. Men det värsta är nog när ALLA JÄVLA BITAR ser lika dana ut! MEN, jag är KLAR!!!   Jag är så stolt över mig själv! Efter att förra veckan varit helt mentalt efterbliven och inte vetat vilken dag det är till att helt själv pussla att ihop en 750 bitars pussel. Funderar på om jag ska köpa mig något nytt pussel någon dag eller om någon har något roligt hemma och att överlåta i min ägo för en tid fram över, bara för att öva hjärnan ännu mer.  


750 bitars pussel upphittat i källaren!


 

Eftersom burken var rund fick jag göra ett instacollage för att man skulle se hela bilden!


 

Dags att starta! Måndag kväll!


   

FÄRDIG!! (kämpat som ett djur och svurit en hel del..) Fredag morgon!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards