Alla inlägg under mars 2013

Av Helena Häll - 13 mars 2013 18:04

Där har vi denna onsdagen i ett nötskal! Jag har jobbat veckans längsta dag, dvs fem timmar! Låter ju inte som något betungande men har varit trött idag efter jobbet. Men kanske berodde på att jag var ute och gick också.. längre än vanligt då de hade spärrat av både på ett och två ställen! Så det blev en längre promenad och en satans kall (som hela denna veckan).. Men idag kom helvetet tillbaka.. snön! Och det inte lite heller.. Jag klarade mig undan ganska bra på vägen hem från jobbet och på min promenad men nu senare på kvällen har det kommit så det ligger vitt på gatan! FAN, FAN, FAN!   Jag vill ju ha SOL och VÅR!! Inte mer vinter och speciellt inte nu när jag är sjukskriven på halvtid och måste ge mig ut!

Min lilla promenad genom stan blev på 4km! Yiiho! Bra jobbat!


     

Helena som en snödränkt istapp hemkommen från promenaden.


På jobbet idag har vi iallafall börjat påskpyssla, eller de började redan igår men då var jag ledig. Så idag fortsatte vi. Även fast det är om två veckor så gäller det att vara ute i god tid (om inte annat med barnen) Men framför allt för vi ska så gräs! Barnen ska få så sitt egna gräs i deras egna pimpade hemmagjorda påskkrukor! Den ni!   

Krukorna består av botten på en mjölkkartong som barnens snälla fröknar har klätt med grön filt med hjälp av en limpistol. Sedan var det dags för barnen att ge sig in i action. De fick rivna bitar av silkespapper att knyckla ihop till bollar och limma med hjälp av marvin mediumlim fast bollarna på deras gröna mjölkkartongskrukor. Vilket visade sig vara betydligt pilligare än vad många hade tålamod till.. höhö.. men lite stöttning av fröken så fick alla barnen sig en superfin och personlig kruka att så gräs i!

Mjölkkartong och grön filt..


 

Exempel 1


 

Exempel 2


 

Exempel 3


   

Pysselfröken deluxe!

Av Helena Häll - 12 mars 2013 19:49

Det är långt kvar till till nästa helg och man kan inte leva på den helgen som varit.. utan tisagar är bara meningslösa.. det har jag sagt hur många gånger som helst.. och har jag nog haft en ganska meningslös tisdag.. Jag har gjort några saker jag faktiskt kan stoltsera med.. JAg har varit och ätit lunch med Mamma, Pappa och Ida och Sandra på piquenique idag. DEt var mycket trevligt och en fin tradition vi börjat med (då Ida och jag åt lunch igår med!) Hehe.. imon ska jag dock äta mat på jobbet för första gången denna veckan. Jobbar hela fem timmar imon, men det ska nog gå bra. Jag börjar redan nu känna mig ganska trött så funderar på att svida om och lägga mig och läsa något kanske. Läser ju faktsikt en väldigt spännande bok! Andra saker jag kan stoltsera med idag är att jag även idag har motionerat och varit ute och gått i 35min och sedan faktiskt även lagat mat. Fin svensk husmanskost; Spagetti och stekt falukorv   

Nu på kvällen har jag och min kompis börjat förberede en present till Johan som vi ska till på lördag och fira. Sista gången i deras lägenhet då de flyttar till hus om två veckor.


Min fina mat. Spana speciellt in mitt fina ketchuphjärta!


   

Pepp för promenad i solen! Dock lika kallt idag som innan.

Av Helena Häll - 11 mars 2013 15:39

Ja har vetat om de sen i fredag men idag fick jag det på pränt i två veckor framöver blir jag halvtidssjukskriven för att orka med. Vad jag vill är en sak och vad jag orkar med är en helt annan.. tyvärr.. Men jag måste nog lära mig att ta hand om mig själv och lyssna på vad kroppen säger. sen vill jag ju inte heller ha det som förra veckan då jag kom hem ett fler taget dagar från jobbet och känt att jag varit en hemsk fröken.. det är fruktanstvärt när man kommer hem och man känner att man inte har gjort ett bra jobb. Men nu så.. nu jobbar jag ungefär 4 timmar varje dag vilket är ganska lagom tänker jag mig.. idag blir det lite annorlunda dock.. jobbade 7-10 i morse och nu 17-20 också.. (vi har ett möte ikväll som jag har lite svårt att missa..) Men i gengäld får jag vara helt ledig imon istället för att vila upp mig! Idag hade jag dessutom ork att gå en promenad på 38min efter att jag hade varit hos läkaren. Det är första dagen på länge jag känner att jag har ork till de.. (nu är jag ifs väldigt trött) men kanske är bra att ha det så här nu i två veckor, faktiskt.. Hos läkaren fick jag även ta blodprover som egentligen hör ihop med astman. Effektiv sjukvård kallas de..   Passa på att fixa alla åkommor när man ändå är hos läkaren!

Eftersom jag hem så tidigt från jobbet så hann jag även äta lite lunch ihop med Ida på en resaturang här runt hörnet. Mys med vännerna mitt på dagen är lyx och välbehövligt även om hon var tvungen att gå på möte och jag till läkaren efter de.. Med små glädjeämnen i vardagen kommer man långt speciellt som halvtidssjukskriven!


Blodprov igen! Tog ju mitt senaste för mindre än två veckor sen!


 

Ute på min promenad i det kalla vårvädret.


 

Ett soldränkt munksjön.


 

Isen ligger som ett tjock täcke över munksjön


   

Solen skiner!

Av Helena Häll - 10 mars 2013 19:05

Åhhh jag har planerat detta så länge! Jag ska göra såhär, såhär och såhär.. och idag fick det bli den där dagen! Jag har känt det senaste att jag måste ta tag i alla saker jag vill göra, annars blir de ju inte gjorda och jag gillar ju att göra dem! Men det har ärligt tagit mig hela jävla dagen och en massa massa energi.. Men jag har inte brytit ihop en enda gång.. jag har faktiskt inte ens gråtit en tår ens! wow! Idag var en bra dag! Skönt att jag valde just denna söndagen till att omvandla mitt hem lite..   

Fotoramarna köpte jag för jag vet inte hur länge sen och sa att dessa ska jag sätta upp på väggen i hallen.. Men det var som sagt för länge, länge sen! Nu ska bara bänken och de andra möblerna målas om också och alla växterna ska planteras och blommorna jag köpte igår skötas med kärlek så kommer jag ha en fint hem! Ett hem att trivas i!


Här kan ni följa min lilla renovering i bilder;

1. FÖRE bilden. En tom tråkig vägg!


 

2. Planering. Uppmätning på golvet för att lägga ut så alla ramar fick plats (vilket de inte fick sen ändå)!


 

3. Lånade vattenpass av grannen och drog sytråd åt alla möjliga håll så det skulle bli jämt på båda sidorna.


 

4. Vad behövs? Ritning, hammare, spik, maskeringstejp, sax, blyertspenna och vattenpasset.


 

5. Mitt i mätningen


 

6. EFTER bilden. Det färdiga resultatet! Weeeiiiihoooo. Vilken jävla kvinna jag är!   


   

En före/efter bild i samma collage! 

Av Helena Häll - 9 mars 2013 18:32

Idag vaknade jag första gången vid halv sex, tvingade mig själv att somna om och klarvaken vid halv sju gav jag upp hoppet om att somna om. Hade mys morgon med mig själv genom att vandra iväg till torget, men eftersom jag var där vid tjugo i åtta var det inte så mycket mer än tantkläderna de hade fått upp.. Så var bara till att vandra hem igen och på vägen hem köpte jag mina traditionsenliga färska frallor på Annie Johanssons hembageri runt hörnet från där jag bor. Fick i mig en ordenlig frukost och mös sedan med min kaffekopp och läste ut min bok.   


Min mamma och jag skulle ju som innan bestämmt göra massa ärenden idag som jag ville få avklarade. Nu när jag inte har någon bil till förfogande så var jag lite beroende av mammasällskap på min rundtur! Först bar det av till IKEA där jag köpte mig en litet växthus (har inte byggt ihop de än) men när jag har det ska ni få se det! Tanken är att de ska till en början stå i köket men sedan få flytta ut på balkongen! Köpte även lite annant smått och gott där uppe så som nya dricksglas, doftljus, två färglada krukor (GULA!) och en matchade gulljusstake till, även detta tänkt till balkongen! Det kommer bli kanon sen, bara våren kan komma!

 

Efter IKEA var det dags för ekohallen och blomsterlandet! På ekohallen köpte jag en låda där det stod "photos" på. Den var skitsnygg och jag som gillar att göra album kan ha mina foton där i så länge. (Foto på lådan finns i instacollaget längre ner i inlägget). Köpte även en ny pocketbok på ekohallen med. De har ju alltid pocketrea i en låda där jag brukar gå och riva varje gång jag är där.

På blomsterlandet köptes de blommor i massvis! Äntligen lite grönt i mitt hem igen! Jag köpte en hel del kryddväxter som jag hade tanke att jag skulle hålla vid liv nu. Jag tänker att jag googlar på skötselråd och sköter dem med kärlek så ska de nog hålla ett tag!   Köpte även några andra blommor och lite frön att förså nu i mars-april när våren börjar komma! Det blev tomat och paprika som de utvalda fröerna så vi får hoppas att jag är kapabel att lyckas så upp dessa från grunden! Hur svårt ska det vara egentligen?

 

Mina nya älsklingar kryddväxterna!

 

Mitt köksfönster fick sig ett litet blomsterlyft!


Efter IKEA, Ekohallen och blomsterlandet så var det dags för sista stoppet på utflyktsfärden, STALLQVARN! En av mina absoluta favoritaffärer att gå runt och ströva i! (och handla med givetvis!). När vi kommer dit idag och går runt där så hejar han som jobbar där (Tommy) på mig (av ren artighet skulle jag tro snarare än att han vet hur många gånger jag agerat övernattningshotell för hans son..) Men sen kom chocken när han fick se min mor och utbrister högt över halva affären -Men dig känner jag ju igen!

VA FAN DÅ, hur stora är oddsen liksom? Hoppas sa ja.. Se där vad världen är liten! De hade visst gått på samma dansställe som ungdomar och pratade lite gamla minnen medan jag betalade.. Var väl det sista jag hade tänkt skulle hända när jag släpade med mamma till min favoritaffär!

 

Här är mitt instacollage från idag med inköpen från stallqvarn längst upp till vänster, sedan fotolådan från ekohallen och en växt jag köpte på blomsterlandet och planerade i en vattenkanna jag hittade hemma. Till höger är det lilla söta jag längst upp till höger och ett gäng tulpaner längst ner!


Nu har jag ätit lite choklad för att pigga på min energi lite så jag förmodligen, om jag har tur orkar vara uppe hela finalen på melodifestivalen. Är nämligen helt slut efter alla utflykter och matlagning idag. Imon får jag nog kolla över hur veckan ska planeras upp då jag endast ska jobba 50% nästkommande vecka för att orka komma tillbaka snarare än att gå in i vägen av orkeslöshet!

Av Helena Häll - 8 mars 2013 19:59

Nu när jag varit sjukskriven har jag letat efter ett gammalt dataspel jag har haft sen urminnestider.. Ja jag hade föregångarna och älskade dem, men sen gick de inte spela de längre för datorerna blev för nya och spelen för gamla.. haha.. Men givetvis är det älskade BACKPACKER jag pratar om. Jag älskar detta dataspel i alla dess tre utgåvor jag har! Är faktiskt väldigt ledsen för det inte går att spela ettan och tvåan längre.. får vl skaffa mig en skitdator och installera de på. Men i vilket fall som helst så har jag letat ihjäl mig efter detta jävla spel. Jag har sett det här i lägenheten sen jag flyttade hit, men jag har letat och letat på samma satällen flera gånger och vänt ut och in och upp och ner på miljoner saker! Och så härromdagen, bara slog det mig att jag skulle kolla i en gammal skokartong längst in i min garderob i hallen bland alla skor och regnbyxor.. och vips där ligger mitt älskade dataspel.. (Vad det nu gör där, det vet jag inte?) Men det är upphittat och installerad och provspelat och jag är nöjd igen!


 

Ikväll blir det nog ingen spelade för jag är just nu mega dunder super trött efter en veckas jobbande, och det har tagit ut sin rätt så pass mycket att jag nästa vecka blir halvtidssjukskriven...    jag vill orka.. jag vill orka.. men jag gör det inte   jag måste nog lyssna på kroppen och känna efter att mitt humör blir lidande och mitt jobb blir definitivt lidande.. Men tre veckor kvar till påsk och fyra till påsklov (vilket jag inte har, men vi har lite mindre barn iallafall...) Men måste lära mig att ta en dag i taget och orka den.. det blir så mycket panik över allt som har med jobbet att göra att det blir kostslutning i hjärnan, då fixar jag ingenting istället.. Så nu blir det nog snart sängen och en ny dag imorgon, utflykt med mamma på förmiddagen, vart får ni se imorgon!

Godnatt!

Av Helena Häll - 7 mars 2013 19:13

Har haft en jobbig och tung dag idag, har inte gjort något annat än tjatat på jobbet och blivit arg. Jag har så svårt att hålla mitt humör även på jobbet numer. Jag är så känslig för minsta lilla och är så satans trött hela tiden. KAn aldrig känna mig pigg längre. och när jag väl kommer hem orkar jag ingenting och jag får inte sitta still för nacken men orkar inte så mycket annat än det heller.. Efter mitt eftermiddagsnöje med att kolla in bloggar igår har idag gjort en liten insats för mina naglar. Såg mycket rolig inspiration igår till nytt nagelfix. Men eftersom jag inte riktigt har orken så fick det "bara" bli lite vårfeeling över dem! Ett litet glädjeinslag i en tung dag!


 

 

Solen sken iallafall idag när jag skulle hem från jobbet, en liten tröst men kallt som fan var det ändå! 

Av Helena Häll - 6 mars 2013 20:31

Jag är behov av att ta tag i alla tankar jag vill göra med mitt hem. Måla om mina möbler. Börja plantera mina blommor och växter. Köpa små färgklickar för att piffa upp hemmet. Men det är ju så satans kallt fortfarande. Blommorna kommer dö, möblerna går inte måla om inomhus, balkongen går inte inreda om det är fruset och kallt! Men vad gör man då? Man googlar och får inspiration till nya tankar och idéer till allt! Har suttit halva eftermiddagen med att surfa runt på olika inredningsbloggar och kollat hur man kan piffa upp sitt hem till perfektion! Senast nu hamnade jag på 40 tips på hur man kunde piffa upp sitt kök på de verse olika sätt och jag insåg att iallafall 10-15 av dessa tips hade jag redan gjort!   


3 ganska stora uppiffningstips jag har gjort tänkte jag ge exempel på här:

Tips 1:

Pimpa ditt kakel. Har egentligen vitt kakel i mitt kök, men svarta plastklistermärken sitter över i perfektion och vips så ser de ut som jag har svart kakel istället. Så mycket snyggare!


 

Tips 2:

Ha en snygg och ren arbets och bänkyta. Och voila, när jag flyttade in fick jag en ny bänkskiva som är fantastisk fin och jag har hållt den mycket fin!


   

Tips 3:

Måla en fondvägg. Mitt kök var från början helt vitt men som kaklet fick fondvägen anta en annan färg. Svart givetvis! Lyfter mitt kök till skyarna. De enda som fattas är mina tavlor.. Men funderar fortfarande på hur jag vill hänga upp dem.


Jag har iallafall en liten färgklick i mitt vardagsrumsfönster i form av blommorn jag fick av emma för nästan två veckor sen! Hur fan har jag lyckats jag hålla dom vid liv? Men jag tackar ödmjukast mig själv för detta för de är så fina i längtan efter en färgklickade vår!


   

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards