Alla inlägg under mars 2013

Av Helena Häll - 21 mars 2013 08:06

Har lite dåligt samvete över att jag inte bloggade något igår, mitt mål är ju ändå att försöka blogga varje dag, i den mån det går! och hade det gått, vara bara så satans trött! Jobbade veckans längsta dag i sträck (5,5h) vilket inte är någon jättetid men ingen rast hade jag och det finns ju en anledning till att jag inte orkar mer heller. Efter jobbet var det direkt iväg till sjukgymnasten som ändå får ses som en litet framsteg i rätt riktining, jag hade ändå fått tillbaka näst intill all rörlighet i nacken! Tjho! (det tog bara fem veckor!) Sen att jag fortfarande har ont och konstant huvudvärk, det lär jag nog få leva med ett tag.. suck..   På kvällen snöade det på tvären (som alla andra dagar) och jag var så frusen och trött att det tog mig flera timmar innan jag ens kom för mig att gå till affären och handla inför allt som ska bjudas på. Efter att jag väl hade gjort det satt jag i soffan med huvudet på ena armstödet och halvblundade igenom mig halv åtta hos mig och mästerkocken, sen gav jag upp och gick och la mig!  


Idag börjar jag inte jobba förrens 11.15 så hade lite sovmorgon, och andra sidan har jag lite att fixa med inför ikväll och imon. Ikväll är det nämligen min tur att ha tjejmiddagen. Så med mammas hjälp kom jag på vad jag skulle laga.. någon min mamma brukar laga, men som jag aldrig har gjort förr.. *AHHHH* Jaja, hoppas det går bra.. För det första är det potatis.. Jag är ju för fan aldrig potatis.. Finns inte i denna värld att jag skulle köpa hem och äta det.. inte för att det inte är gott men har bara inte blivit så.. om jag någon gång äter det hemma så är det i en köpepotatisgratäng eller potatissallad typ.. Är lite konstigt slog det mig nu när jag fullständigt älskar potatisgratäng, men jag är nog bara för lat för att fixa allt från grunden.

Sen inte nog med det så är det ju givetvis min tur att ha fredagskakan imon.. *suck* men jag vet också att gör jag det nu så slipper jag det på ett halvår (minst!) Så ställde klockan på nio för att hinna med allt.. Jag vaknade sju! Hahah.. Så nu sitter jag och äter min frukost och har börjat plocka fram inför baket nu på förmiddagen. Fan jag kanske tom hinner duscha innan jobbet nu!

Frukost och iordninggjord mellanmålsmacka till jobbet!


   

Ladda upp inför fredagsfikat!

Av Helena Häll - 19 mars 2013 21:07

Nu på kvällen hade jag bestämt mig för att jag skulle krypa upp i soffan och kolla på en miniserie som är baserad på den bok jag läste ut på morgonen. Bara att jag var så fruktansvärt chokladsugen och givetvis finns det INGEN choklad för den har jag ätit upp! Fattar inte vad mitt chokladsugen har kommit ifrån, har aldrig haft något större sådant innan men nu så minsann.. Samtidigt som detta chokladsug infann sig pratade jag med Hanna på fbchatten och gav mig den briljanta idén till att göra chokladbollar och till min stora förvåning hade jag ALLT som behövdes inklusive pärlsocker! Tack snälla Hanna för denna idé! <3 det stillade mitt sötsug och nu efter fyra chokladbollar på gränsen till illamående är jag ändå ganska nöjd över myskvällen i soffan med tända ljus, miniserie och hemmagjorda chokladbollar! Go girl!

Av Helena Häll - 19 mars 2013 16:07

Idag har jag haft en långtråkig och trött dag. Var iväg och åt lunch med mina päron innan men annars har jag mest lallat runt och det har inte hänt så mycket. Sovit lite middag och läst ut min bok (den tredje denna månaden!). Men nu på eftermiddagen tog jag tag lite i mig själv och monterade ihop mitt lilla växthus jag köpte på IKEA. Det vart lite vingligt men tänker att det hör väl till när det gäller växthus, att de ska vara lite vingliga. Men det blev fint och jag är himla nöjd!

 

Nu ska jag bara börja plantera mina tomater och paprikor jag köpt i små planteringskrukor och ställa in i växthuset! Det kommer bli toppen bra! Men det var inte tomaterna och paprikorna jag planterade idag utan mina hyacinter jag köpte på torget i lördags. Och inte nog med att jag planterade dem, jag pysslade ihop en egen kruka! Den ni   

De glasen som blev över från Johans present (de blev borttagna när de vart för många paket och så stämde de inte in i färgkombinationen). De var vanliga IKEA glas för en mycket billig peng. Sen hade jag inhandlat vanligt tjockare snöre på ICA och så använde jag min limpistol (En av världens bästa uppfinningar!)


1. Snöre och limpistol


 

2. limma på baksidan av glaset och dra snöret runt ett varv och tryckt till de i limmet och håll på så tills man kommer upp till glasets kant.


 

3. Vips så har man sig en egen gjord kruka att plantera i.


   

4. Lila hyacinterna planterades.


Jag hade även en gul hyacint som jag planterade i en glasskål jag även köpte på IKEA, smidigt, enkelt och snyggt!

    

Av Helena Häll - 18 mars 2013 21:41

Måndagen (för visst är det måndag va?!) började redan när klockan ringde 5.20 i morse.. och ska tilläggas redan nu att jag inte sovit någon middag idag så är dödstrött nu.. Men jobbade mellan 7-10 i förmiddags och påväg till bussen i morse hade jag så fruktansvärt roligt åt mitt eget skämt att det satte standarden på denna dag!


  

Klockan 6.30 i morse på väg till bussen var det extremt roligt att skämta om att de hade påveval på munksjöpappersbruk! Hahaha..   


Efter jobbet var jag hemma och åt en snabbis och sen var det dags för dagens sjukhusbesök. Jag blev uppskickad till min bästa väns avdelning på sjukhuset, tyvärr jobbade inte hon idag men det gick bra ändå.. Jag fick ta ett EKG på hjärtat och kände mig som en uppkopplad utomjordning med alla klisterlappar och sladdar dragna över halva kroppen. Men är jag förvånad när de inte hittade något fel där heller. Eh, nä! Sen fick jag blåsa om mina lungfunktionstester då jag ätit massa tabletter under två veckors tid för att se om de gjort någon skillnad. Ena testet var en aning bättre och det andra var egentligen sämre men hon sa att det räknades som ungefr likvärdigt med det förra då det berodde på dagsformen. Men det hade ju INTE blivit bättre i den grad jag tror de hade hoppats.. och jag är fortfarande en jävla bra bit under den nivån jag rimligtvis bör ligga på. jaha.. då väntar vi väl på att läkaren ska höra av sig och så gör vi ett nytt försök med något annat (vilket redan är såhär jag har hållt på i ett år och är så jävla trött på det!).

 

Efter sjukhuset var det dags att åka och jobba lite till. Min nya kollega har börjat idag så vi hade lite längre planering idag och gick igenom alla möjliga saker och bestämde att vi skulle ha avdelningsmöte första dagen jag börjar jobba heltid igen, dvs på måndag! *bah* Men nästa vecka är bara FYRA arbetsdagar.. jag måste komma ihåg det och ställa in mig på att jag får vila upp mig över påsken sen! Men i vilket fall åkte jag direkt efter jobbet till Emma och Viktor som idag har kommit hem från Kenya. De har varit borta i typ 10 dagar och det var härligt att se dem igen!

 

De bjöd mig och Conny på mat hemma i Viktors lägenhet (som ligger typ två kvater från mig). De visade lite kort från resan och berättade lite sen berättade Conny lite om sin resa (han har precis varit i Thailand). Och ja, jag kände mig som en blekfis jämte dem alla tre!  

 

Ja, Conny är ungefär 300 gånger brunare. Men till mitt försvar är han korean från början och har därav lite mer pigment än mig.. Men det är en enorm skillnad och jag bara önskade att jag också kunde få åka iväg till solen lite!

Rätt var det var under kvällen så säger Viktor -Ni som är lite allmänbildade, speciellt du Häll, hur fungerar det här med att jorden snurrar runt solen?! och så fick jag förklara för han hur det fungerar med rotationen av jorden runt solen och vad ett dygn är, ett år och hur det fungerar med årstiderna. Hahaha.. Men för att göra det extra pedagogiskt så blev jorden ett värmeljus och jorden en innebandy boll med tejp som ekvatorn och ett tejpkryss för var sverige ligger!

 

Av Helena Häll - 17 mars 2013 20:14

Igår firade vi Johans 27-års dag och vi gav honom en färgstark present! Lovade ju att visa bild på den idag, så här är några av de 27sakerna han fick.

 

Temat som löpte över presenten var saker som han kan använda i och med att de flyttar till huset nu om två veckor. Lite mataktigt och lite drickaktigt och krukor och ljus och lite annat och allt i de olika färgkombinationerna orange, grönt och gult! och allt inslaget i 27 OLIKA paket   


Idag har det varit söndag och jag har sovit hyfsat okej ändå.. somnade ju ganska sent igår iom att vi var hos Johan. Men vaknade tidigt som vanligt och vandrade iväg till ica och handlade på morgonen så det vart klart sen har jag tvättat idag och vart så duktig att det mesta redan är vikt och inlagt i garderoben. Bra jobbat! Sen har jag även vart ute och gått. läst bok och lagat mat. Jag blev lite sugen på pannkakor innan idag, dock var jag och min stekpannan inte kompisar idag då den i mitten på pannan fastnade tills jag kom på att jag har en gammal hederlig pannkakslag som jag fått av mormor! Bingo! genast blev pannkakorna som de skulle igen! Jag måste köpa mig nya stekpannor, kanske kan kolla i ullared när jag ska åka dit om några veckor! I vilket fall blev det lite pannkakor till lunch och sedan crepes med köttfärsfyllning och västerbottenost till middag! Super enkelt, bara stek köttfärs, lök och blanda ner en creme fraiche och krydda. Rulla in fyllningen i pannkakorna och toppa med västerbottenost och in i ugnen i ca 10-12min i 225grader.

 

   

Söndagsmiddag; Köttfärsfyllda crepes serveras med tomater med salladskrydda (och ruccolasallad som inte är med på bilden..)

Av Helena Häll - 16 mars 2013 11:49

Vaknade vid tjugo över sex idag.. är jag förvånad? Nej.. men då har jag ändå varit vaken två timmar inatt med..   Jag är så trött på det här.. Att jag aldrig kan få sova en hel natt utan att vakna med värk. JAg är ju aldrig utvilad längre och det blir att jag slocknar som e stock vid nio på kvällarna för jag orkar inte vara vaken längre. Men ikväll ska vi iväg till JOhan på födelsedagsfest. JAg och Fredrik har knåpat ihop en present till han, 27 FÄRGSTARKA saker som är användbara när man flyttar till hus. Han fyller givetvis 27 om någon skulle undra.. Fast när jag ställde upp presenterna innan och räknade så fick jag det till 33saker.. hahaha.. Hur fan tänkte vi där? Jaja.. Är inte alltid lätt när man inte tänker tillräckligt långt! Lägger ut bild på den färgstarka presenterna imon (känns dumt att göra de nu ifall han av någon outgrundlig anledning titta på bloggen och se vad han ska få innan han har fått det!)

Men åter till den tidiga morgonen så var jag tvungen att göra något bra av den. Så vandrade iväg till Annie Johanssons hembageri (som vanligt) på lördags morgonen och köpte mig färska frallor! Det bästa med att inte kunna sova är att det finns massa goda frallor att välja på så tidigt på morgonen!    Så gick hem och gjorde mig kaffe och åt mina färska frallor med ost och kokt ägg (som vanligt!) Det börjar bli tradition det här! Sen tog jag det lite lugnt i soffan och började läsa en ny bok, eftersom jag läste ut min andra igår som för övrigt var sjukligt bra!! Vid månadens slut får ni veta vilken det var då månadens böcker var, men kan ge en ledtråd att det var en av de jag köpte på bokrean!

När klockan var runt tio i tio klädde jag på mig och gick iväg ner mot kulturhusetsloppis. Tänkte redan för flera helger sen att jag skulle gå ner dit för kolla lite. FY FAN vad mycket skit folk säljer! Massviss med SKIT!! Jag blir lika förvånad varje gång hur de ens får sålt sina saker.. fast de kanske de inte får.. I vilket fall så hade jag lite tur och kände att turen inte var helt meningslös då jag hittade fyra pocketböcket för 5KR /ST! Hurra! Älskar när man hittar sånna fynd! 20kr för fyra böcker! Sen på vägen hem gick jag förbi torget och köpte nya tulpaner för mina tappade sina blomblad inatt.. köpte faktiskt två buketter och några hyacinter också som jag ska plantera tänkte jag! Färska blommor i ens hem gör att man mår lite bättre och sen är det sjukligt snyggt med!     

 

 

 

Blev tre stycken Roslund & Hellström böcker. Varav odjuret såg jag på tv för inte så länge sen och tyckte den var riktigt bra så ska bli kul att läsa den nu!


 

Fick även med mig en av Mari Jungstedts böcker (en jag inte har läst tror ja.. men för 5kr gör det inget om jag inser att jag redan har läst den..)


 

Hyacinter redo för plantering


 

Lila tulpaner!


   

Gula tulpaner!

Av Helena Häll - 15 mars 2013 20:57

I morse innan jag skulle åka till jobbet så plockade jag mina ögonbryn.. Och helt plötsligt inser jag att jag har världens längsta hårstrå i pannan.. Jag menar ett flera centimeter långt hårstrå, mitt i pannan!! Va fan kom det i från? Och varför är det så långt? Och hur i hela friden har jag missat detta? Som inte detta var nog så inser jag när jag kommer hem från jobbet att jag har en ganska stort rivmärke på näsan.. Eh? Och vad kom de ifrån då? Och vem fan har rivit mig på näsan utan att jag märkt det? Jag fattar inte hur jag lyckas med allt!

Av Helena Häll - 14 mars 2013 22:04

Så är det bara! <3 Det har hänt mig idag, många fina vänner har alla dragit sitt strå till stacken för att göra denna dagen till en jag somnar med ett leende på läpparna! Leendet lär väl frysa fast i sömnen om inte annat för jag har så kallt i sovrummet! Eller ja i hela lägenheten egentligen! Hade inte räknat med sibirisk vinter igen! Fan! Men nu får det vara nog med skyhöga elräkningar!
Men tillbaka till de fina vännerna så har
Sanne promenerat runt munksjön med mig idag, tack!
Emma W har skickat hälsning från kenya och en undran hur jag mår nu, tack!
Sen även stora delar av middagsgänget som har fått mig till att skratta massor idag, tack! Verkligt tack!
Nu tjippar ögonen rejält efter ett blogginlägg som i skrivits på iphonen, liggandes i sängen, så nu ska jag sussa! Godnatt!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards