Alla inlägg under februari 2013

Av Helena Häll - 11 februari 2013 21:18

Först vill jag hylla H&M:s nya reklam; Fantastisk! Han har nog aldrig varit snygg som just i denna reklam. David Beckham. Jag har tyckt att han är helt okej, visst är han snygg men i denna reklamen.. Åh herre min skapare! och sikken fotbollsrumpa! Good Looking!   


Hoppas den funkar nu! Detta är den lååååånga varianten av reklamen som för tillfället är en av TV bästa! Förövrigt Guy Ritchie, Madonnas gamla man som gjort den!   Tack för god underhållning!  


Dagens fundering slog mig för en stund sen.. Anna ringde och vi pratade en stund i telefon, medans vi pratar hör jag att jag får ett sms. Visade sig vara från Telenor själva där de säger att jag har ett röstmedelande att lyssna på.. Okej tänker ja, och ringer min röstbrevlåda... då är det upptaget!!!! Hur i helvete kan det vara upptaget i MIN röstbrevlåda? Inte fan ringer någon annan dit och hur kan det ens vara upptaget? Jag har försökt säkert 10 gånger bara för jag blev så upprörd! Samma sak hela tiden, det är upptaget i min röstbrevlåda och jag kan inte lyssna av mitt medelande! Jag blir knäpp! Förhoppningsvis ringer personen tillbaka!

ANNONS
Av Helena Häll - 9 februari 2013 15:01

Ibland förvånas jag av dessa infall jag får, speciellt de jag får av kulturell karaktär! Jag är ingen kulturmännsika alls knappt.. men idag har jag varit det! Jag är lite småförkyld och hänging och ska spenderas kvällen i soffan under en filt hade jag tänkt och titta på Melodifestivalen.. Men för det första är det fem timmar kvar till det börjar och sen är det lika dåligt som förra veckan så kommer jag stänga av, det är ett som är säkert! Så jag behöver ett lugn tidsfördriv tills dess och här kommer min kulturella sida in. Jag ville läsa en bok.    Givetvis en bok jag inte äger. Sagt och gjort! Hoppade i stövlarna, ut i snöstormen (för idag är det fan värre snökaos än nånsin!) Grävde fram bilen ur snön och åkte mot stadsbibliotket. Nere vid munksjön kunde man knappt se andra sidan av sjön för snöstormen. Men till biblioteket kom jag utan några incidenter och kände hur lugnet spred sig i mig när jag klev in där. Jag älskar att vara på bibliotek, det är så lugnt och fridfullt. Skulle kunna sitta där dagarna i enda och bara njuta. Men det hade jag inte tid med nu då jag hade insett att jag var ute i sista minuten men hade även idag marginalerna på min sida och lånade mina böcker 15min innan bibloteket stängde för dagen. Då visade sig att jag hade en skuld till bibloteket. SHIT tänkte jag och blev lite nervös, det hade jag inte bövt bli. Den var på två kronor och bibliotikarien han tog bort den skulden och sa att det hade tagit längre tid att betala den än ta bort den. Tack sa jag! Tänk träffade jag en liten ängel idag med.   Sen sa han att hade skulden varit på mer än 2kr så hade han skickat Hells Angels efter mig.. Han skojade givetvis men tror inte han insåg hur bra de hade trivts just i mitt hem... höhöhö..  


    

           Jönköpings stadsbibliotek (dock täckt av vad som kändes som 20dm snö idag!)

ANNONS
Av Helena Häll - 8 februari 2013 17:10

Eller ST1:s bensinmack kanske! Jag har marginalerna på min sida tänker jag hela vägen ner till bensinmacken, då jag kör med blinkande lampa och grodan hostar och trevar sig fram. Glad i hågen att jag kom fram hela vägen till macken så ska jag öppna tanklocket.. då grusas det med mina marginaler, tom åt helvete med dom! Jag får inte upp mitt jävla tanklock! JÄVLA HELVETES SKIT TANKLOCK! Då har det roat sig med att frysa fast i den sibiriska kylan.. Helena har inte med sig varken jacka eller vantar och börjar bli måttligt arg på både bilen och vintern! Då kom det en ängel.. Jag utan att tittar upp haffar första bästa bil som rullar in på bensinmacken och frågor om hjälp.. (och JA, som vanligt när charmtrollet Helena är i farten så var det absolut inga som helst problem) När jag tittade upp på människan så var det en söt kille i min egen ålder.. Ja, änglar finns! Och efter lite prat med mig och fix och trix så vips så fixade han upp mitt tanklock! *pust, stön* Jag tackade 753gånger och sa att han var en ängel! Han räddade min dag! Och ja, jag borde tagit hans nummer och tackat honom ännu mer.. men nej.. Jag var så arg så det kom jag på först när jag lugnat ner mig.. Så för att visa min enorma tacksamhet till dig som hjälpte mig idag så tillägnar jag detta blogginlägget till dig!


TACK DU ÄR MIN DAGENS ÄNGEL!     


 

Grodan var tom på innehåll..

Av Helena Häll - 7 februari 2013 16:24

I veckan har vi haft sjukstuga på jobbet.. Idag var en tredjedel av barnen borta från avdelningen, vilket är tråkigt men mina bihålor jublar.. Jag har så ont i huvudet att det känns som det snart trillar bort och ingen medecin har jag kunnat köpa heller för mitt bankkort har vart borta, men nu har jag fått ett nytt och lyckan är gjord! I helgen ska jag köpa medecin för mitt huvud så jag kan vara mitt vanliga jag igen.. I vilket fall som helst så skulle jag haft två utvecklingssamtal idag och fick ställa in båda två pga sjukdom och kunde åka hem 13.30 istället för 16.45 SÅ JÄVLA SKÖNT! och DET VAR JAG SÅ JÄVLA MYKCET VÄRD efter de 29,5h timmarna jag redan gjort på jobbet denna veckan! Idag spenderades bara 6,15h på jobbet och när jag kom hem stenslocknade jag i två timmar och sov tills nyss.. Nu ska jag strax duscha och intala mig att jag är en ny människa så ska jag nog må lite bättre då jag imon inte ska spendera mer än 6,45h på jobbet.. Fredagen skulle från början varit mitt enda andninghål men nu blev även torsdagen det, vilket var skönt då jag ska göra annat i mon efter jobbet och inte kan jag sova när jag ska umgås med folk!


Förövrigt har vi haft en väldigt rolig och händelserik dag på jobbet! Vi skulle på utflykt till stora lekplatsen där jag jobbar! Och sen har vi ju SNÖKAOS deluxe i stan förtillfället (som ni kunde läsa om igår) Idag är det ännu värre och det har snöat några deceimeter till inatt! Men skam den som ger sig, vi plumsade iväg med våra 3-åringar till stora lekplatsen (ungefär 10-15min promenad). Och när vi skulle gå iväg så mötte vi sopbilen på väg till småbarnsavdelningarna och barnen vinkade glatt hej och vi skyndade förbi för att inte bli platta av den! Sen hade de hur kul som helst på lekplatsen och en timme senare var vi tillbaka och då såg vi på långt håll hur sopbilen stod kvar.. Konstigt tänkte vi, men då hade den glidit ner i diket och inte kunde komma upp igen.. så bärningsbilen fick efter några timmar komma och hämta den! Barnen var i EXTAS! Vilken förskoledramatik dagen till ära!


   

Av Helena Häll - 6 februari 2013 19:28

Ja redan onsdag och gissa vad, jag har jobbat äckligt länge idag med! Kvart i åtta till kvart över fem, det betyder nio och halv timme på jobbet idag med.. Denna veckan har jag redan jobbat 29,5h.. Eumm.. Det var jag som skulle göra 38h i veckan ja.. Betyder att jag rimligt bara har 8,5h timmar kvar på TVÅ DAR! Hahaha... Dream on girl, dream on!

Idag var den jävla vintern tillbaka igen (morr, stön, svordom och morr igen) Jag vill INTE ha mer vinter nu.. men likt förbannat var bilen begravd i kilomestervis med snö, hur fan kan det komma så mycket snö på en natt? I vilket fall som helst var det snö all over the place.. Barnen var ju lite glad då vi iallafall kunde åka stjärtlapp på jobbet idag! Fröken Helena muttrade något om en avsaknad av vår och sen lydigt hejade på mina barn i pulkabacken.

När jag kom hem hade jag fått ett vykort som inte gjorde vårkänslan sämre, en superfint kort från de nygifta Erica och Marcus skickat från Thailand, bah! Men det hade de bra, strålande sol och varmt, givetvis.. Själv fryser man till döds snart, får väl värma mig med att titta på deras fina vykort, TACK!


Jag har även fått min efterlängtade livlina till ett bättre liv.. eller förhoppningsvis ett liv som är lite lättare att andas i! Min remiss till lungmedecin avdelningen på sjukhuset har kommit hem till mig nu.. Inte nådigt vad tester jag ska göra, pratade lite med dem i telefon idag, första gången tar det cirka 2,5h för alla tester de ska göra och gå igenom och allt jag ska ha fyllt i innan.. NU JÄVLAR HÄNDER DET SAKER! Jag är så tacksam att det äntligen gör det för jag har ont i luftrören varje dag just nu! Och förhoppningsvis ska de väl hitta något att göra åt mig!


 

7.30 i morse på väg till jobbet.. Ser ju fan ut som vi bor på nordpolen!


 

Fina vykortet från Thailand, Tack!


   

Några av de 3miljoner papper som ska läsas eller fyllas i till min tid på ryhov.

Av Helena Häll - 5 februari 2013 22:12

idag efter ha spenderat enbart 9h på jobbet (efter gårdagens 11h) så var jag trött som attan, men åkte hem och vandrade iväg till mina föräldrar som bjudit till kvällsfika då min kusin Moa var och hälsade på min andra kusin Oscar som pluggar här i stan och vips var vi alla hembjudna på mackor, dryck och fika hos min mor och far! Kom hem för en stund sen och är så trött så ögonen går i kors så när inlägget är klart jag ska springa till sängen och hoppa ner i den.. FY FAN VA SKÖNT!    Kul iallafall och träffa mina goa härliga kusiner, har skrattat så jag näst intill ha gråtit idag när vi fikade!   Det slog mig idag bara var att jag tänkte att jag skulle hem och träffa mina "små" kusiner eftersom de alltid varit mina yngsta kusiner..De är 6- och 8-år yngre än mig.. Men de är ju inte så små längre.. Bah.. De är ganska långa faktiskt.. Höhö..


Förövrigt har min lillebror skaffat glasögon, fick se dem idag och de blev toppenbra! Han är lik mamma i glasögonen, vilket är lite märkligt för det är pappa som har glasögon inte mamma.. (eller jo läsglasögon numer då hon inte ser något annars) och när hon läser detta nu så kommer hon att säga -Det gör jag visst det!

Kusinskaran på mamma sida (minus Anna och Niklas)


 

Jag och mina "små" kusiner!


   

Min bror i hans nya glasögon!   

Av Helena Häll - 4 februari 2013 21:19

Jag är så facinerad av det programmet, kanske för att jag har det jobbet jag har. Men jag vet ärligt inte om jag skulle orka ha så många barn, men det är väl något annat när det är end egna eller inte. Tänk vilken bläckfisk du måste vara mer än kanske vad jag bör.. eller ne.. jag har ju 18barn.. det räcker och blir över när alla är 3år gamla! Men vilket fantastiskt jobb jag har egentligen, vad mycket jag får tillbaka av dem. Så mycket kärlek och skratt. Jag skrattar varje dag på mitt jobb och det gör nog de som är med i familjen annorlunda med. Så mycket kärlek man får utav alla barnen även om det kan vara tufft ibland.


Nu är det dags att sova för mig del. Har skrivit klart de utvecklingssamtalet jag har imon och det jag har på onsdag, nu har jag bara två att skriva till som är på torsdag och tre till nästa vecka. Idag har jag vi även avklarat en anställningsintervju av två denna veckan, som även ska sammanslås med de två som gjorde förra veckan med! Sen har vi även haft planering idag med så jag har jobbat mellan 7-18 idag! 11timmar gjorde redan på måndagen, undra hur många timmar jag spenderar på jobbet denna veckan?!

Av Helena Häll - 3 februari 2013 21:40

Herregud, igår hände det igen! Jag hittade en morot denna gången som var större än min fot! Vad hittar jag allt? Det var gigantisk! Vi hade inte mage att skala den och hacka den till stavar så den fick va med hela tjejfesten till beundran istället! Nu blir det sängen och vila upp mig för ännu en mastodont vecka på jobbet! Andas lugnt så fixar vi det här nu Helena!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetsomhelena med Blogkeen
Följ livetsomhelena med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se