Alla inlägg under februari 2013

Av Helena Häll - 22 februari 2013 21:20

Idag är första dagen sen olyckan jag har sovit middag (egentligen ofrivillig) men inser nu att jag känner mig piggare än andra kvällar.. (har ju inte ens knappt vart vaken vid dessa tider innan i veckan).. Men i vilket fall så kände jag mig piggare i morse så jag började att inventera lilla grodans dödsbo.. och tänkte jag skulle upprätta en inventeringslista av vad som faktiskt fanns i bilen vid olyckan.. Då någon *host Jakob host* tyckte det var otroligt vad saker som fanns i bilen. En tvåa på torpa och en rullande enrummare.. typ.. Jag började iallafall och kom igenom två kassar på några timmar och skrev ner allt.. sen drabbades jag av den enorma tröttheten efter all koncentration.. så jag fick lägga mig och sova middag och vips så sov jag i typ 90min och när jag vaknade hade jag ganska ont men bestämde mig för att gå till apoteket och hämta ut mina nya mediciner jag ska äta på kvällen.. Det skulle jag inte gjort för halva sverige var på mitt apotek och jag blev tillslut trött på all uppståndelse då det på 10min gå två nummer framår och det var fortfarande 12nr kvar tills det var jag så då slängde jag min lapp tog min sista engergi och gick hem och grät en skvätt sen gick och la mig igen en stund..

Nu på kvällen har jag varit hos Emma och Ville. DE har haft taxiverksamhet med mig då de både hämtat och skjutsat hem mig.. och vi har ätit lite mat och tittat lite på tv och det har gått bra. Har haft ont givetvis och lite svårt med koncentrationen men inte känt varken illamående eller svimningsattacker! Wei steg i rätt riktning! Tack mina fina vänner för ni finns   

Inventeringslistan för lilla grodan läggs ut här på bloggen när den sammanställts.. (jag kan ju säga att redan nu innan den ens är klar har jag garvat mycket gott åt den!)   

Av Helena Häll - 21 februari 2013 20:16

Jiho! Jag fick blommor och choklad idag, söta bästaste Emma kom förbi med det! Blommorna var jättefina och så hade hon köpt mintsmak på chokladen för hon visste att jag gillar mint!  Vilken fantastisk vän hon är  Hon kom även förbi med lite uppmuntrande ord och lovande mig att skulle jag spy skulle hon komma och torka upp det.. (eftersom jag inte klarar av spyor själv) Haha.. Sånt man har vänner till.. När hon var dålig i höstas och mådde illa sa uppmuntrande Helena till Emma.. -Ska du spy kan du va vänlig att spy åt andra hållet! hahaha.. sen la jag faktsikt till att det är för att jag inte fixar det där med spyor.

Förövrigt vill jag bara stoltsera med att jag hållt mig vaken längre än vad jag kunnat sen i måndags när jag sov hos Jocke.. då somnade jag i hans fotbollsmatch nån gång runt kvart i tio, tio.. Sen i tisdag somnade jag 18 och igår vid 20.. Så pensionärsstadiet börjar bli bättre å andra sidan har jag inte gjort några större utflykter eller utsvävningar idag. Mina utflykter har vart att jag vart på ICA två gånger och i tvättstugan.. och den glömde jag dessutom bort att jag hade sen så snälla kvinnan som hade tid efter mig att tagit hand om min tvätt.. eumm.. inte lätt när man inte minns längre.. Hehe..

Fina blommor!


   

Mumsig choklad!

Av Helena Häll - 20 februari 2013 16:51

Det är sånt man tänker händer andra inte en själv eller något man känner. Det är också därför det har varit tyst här på bloggen några dar, eftersom det hände just mig. Jag hade just den änglavakten och börjar väl så småningom förstå vad som hänt och hur många marginaler som var på min sida just i söndags. Någon där uppe måste i söndags tyckt om mig väldigt mycket!

Det var i söndags det hände när jag var påväg hem från Jakob och Emelie i Tranås när jag efter gripenholms slott på landsväg 133 tappar fästet i en kurva då jag kör ca: 40-50km/h på en 80-väg. Jag rattar tillbaka för att räta upp bilen, den går över på fel sida körfältet där det kommer två mötande bilar. Jag rattar tillbaka för att inte frontalkrocka med dem och det är då bilen tappar helt fästet och glider över hela vägbanan och snurrar något varv (tror ja) och sedan glider ner i diket där den efter halva dikten tar stopp mot en grästuva och VOLTAR! Inte nog med det så landar bilen upp och ner på ett taggtrådsstängsel och träffar en av staketpinnarna som med ynka 10cm marginal trycker in taket istället för att gå igenom framrutan! När bilen väl stannat hänger jag upp och ner i bältet och inser att jag måste ta mig ut så på två röda sekunder har jag förnuft nog att sätta fötterna på framrutan och ta mig ut. JAg hade nog tranås största pådrag i söndags, då de spärrade av hela vägen och både brandkår, ambulans, polis, assistanskår och bärgningsbil var på plats. Och så kom Emelie och Jakob som jag varit hos lördag till söndag och det komiska i det hela var nog att både jag, Jakob och Emelie "kände" någon av alla utryckningsmänniskor som kom. Jag kände polisen som de skickade från Jönköping och jag är så tacksam för genast så kände man en trygghet i att ha någon av "jobbande" människorna på plats som man kände.

Mitt lilla tacktal lyder följande:

Ett enormt stort tack ska framför allt Emelie och Jakob som kom och hämtade mig, skjutsade hem mig och behöll lugnet och fick mig att skratta!    Även till David (Polis Einarsson vill säga) som fick mig ännu lugnare på plats!

Även stort tack till Jocke som är lugnet själv, du har helt utan några omständigheter agerat barnvakt åt mig två nätter på rad! Guld värt!   Även en enormt tack till alla som vart och hälsat på (Emma, Emma, mamma och pappa) och alla ni som skickat hälsningar, sms och ringt mig! Jag har världens bästa vänner och jag menar verkligen det!   


Igår vart det läkarbesök och röntgen och domen löd att inget är brutet och allt verkar sitta på sin plats. Shit? Hur fan har man sån jävla tur? Jag har efter nogrant letande hittat ungefär tiotal blåmärken och sen har jag värk i nacken, överst ryggkotorna, höger axel och höger överarm och konstant huvudvärk, lite koncentrations svårigheter och har svårt att ta in längre instruktioner. Men nu har iallafall illamåendet nästan släppt! Ett steg i rätt riktning. Fick iallafall värktabletter och blev sjukskriven minst en vecka (hoppas det bara blir det också). Förövrigt känner jag mig extremt mörbultad, som jag trännat hela kroppen i flera timmar och sen gått på liseberg, allt utan att stretcha! Läkaren som hade jouren på vårdcentralen igår var min astmaläkare och eftersom vi känner varandra sen ett år tillbaka så kunde hon väl med och säga att -Det ser ut som någon kört dig i en torktumlare! Och det är nog en ganska bra beskrivning på hur jag känner mig. Men jag är så tacksam för den änglavakten jag faktiskt har haft!   Även om lilla grodan går till skroten, vilket har fått mig att fälla många tårar. Även att jag vet det bara är materiela ting så hade han en speciellt plats i mitt hjärta!   


Lilla grodan sista dagar slutade på en staketstolpe.. Tack för du räddade mitt liv före dit! Jag kommer sakna dig av hela mitt hjärta!   


 

Från "jmini.se"


 

Från polisen hemsida. Larmet som gick till polisen i Jönköping.


 

En mörbultad Helena på röntgen.


   

Fina blommor jag fick från mamma (och pappa med gissar jag!) Tack!   

Av Helena Häll - 16 februari 2013 09:35

Idag är 38 dagar sen vi kom hem från spanien.. Herregud, 38 dagar.. Var tar tiden vägen? Det betyder att det är över fem veckor sen vi landande på svensk mark igen och hade haft en härlig vecka i arguineguin på gran canaria. I vilket fall som helst så kom min solbränna på tal igår eftersom min kompis har precis varit på sin bröllopsresa i Thailand och va då givetvis brun (konstigt?) Men så kommenterade hon att hon tyckte att jag hade kvar mycket av min solbränna och det stämmer faktiskt.. Den sitter kvar! Givetvis inte allt.. Men oftast känns det som allt åker av en innan man ens har hunnit landa i Sverige igen och så även denna gången men sen inser man ju att man är ändå lite brunare än de som varit hemma. Men i vilket fall så har jag fortfarande jättetydliga bikinilinjer och både brun mage, bruna ben och hyfsat bruna armar också.. Va fan hände denna gången? Varför är jag fortfarande brun efter ÖVER FEM VECKOR i en sibirisk vinterkyla? Jag har dock en teori.. *host, kokosolja, host,*...

För övrigt allt skrivande om solbränna får mig att längta tillbaka efter sommarvärmen och den strålande solen i Spaninen istället för detta eviga snöskottande, minusgraderna och vinterböket.. JAG VILL HA SOMMAR OCH SOL!   

  

Saknar den fantastiska utsikten över havet. Här poserar jag på balkongen!


 

Jag och Pappa badar i den uppvärmda poolen!


 

Min hållbara solbränna, överst en liten del av min bikinilinje (linjen är tydligare än vad den verkar men hade inte lust att ta av allt för att visa..  ) och underst min hand och mitt ben.


   

Mitt egengjorda collage av minnen från spanien!

Av Helena Häll - 15 februari 2013 22:47

Det har vi haft nu ikväll, jag och mina två vänner Emma och Erika. Jag har underbart nog skrtattat åt mitt eget skämt som jag förövrigt tyckte var hur kul som helst.. (börjar låta som mamma nu, hon garvar alltid åt sina egna skämt).


 

Bildtext som lyder; Fredagsms.. Om de så är det sista vi gör..


Hahaha.. jag tyckte det var så träffande och underbart kul att jag garvar fortfarande åt de.. De handlade mest om att vi drog två alvdeon var av diverse sjukdomsanledningar som drabbats oss. Emma som slått i tå rejält, Erika var rygg snart går av pga en gravidmage som sitter på hennes framsida, och så har vi jag som vid 26års lder har drabbats av ledverk.. Snälla rara nån.. ledvärk? har jag blivit 100år gammal? Emma läste uppmuntrande nog i en tidning att ledvärk kan drabba en runt 50 och då bör man förebygga de.. Typiskt! Åh andra sidan min kollega hade visst läst i tidningen att ett virus/bakterie (what evere..) som hade med influensan att göra kunde sätta sig på en leder och man fick ledvärk.. Eum, annars har jag inga influesan symtom direkt.. Men ledvärk främst i knän, armbågar men värst i anklar och handleder.. Handlederna är nog nästan värst just nu, gör ont så fort man rör något överhuvudtaget.. Jag ska aldrig få ledvärk när jag blir stor... Just de, jag har ju redan fått de!

Förövrigt har jag, Emma och Erika vart på aw på la casa grande idag och sedan kollat på finalen av på spåret och efter de skavlan. Wyclef Jean var med i skavlan och då vaknade Emma precis till efter att ha sovit en stund och titta på han och frågar -Hade han inte hår innan, alltså flätor.. -Jo, svarar ja.. Han har väl klippt sig... Hahaha.. inteligent svar av mig! Sen tillägger ja.. -Han hade hår på 90-talet och nu är det 2013 och när jag sagt det insåg jag genast hur gamla vi blev..   Hahaha.. Skönt att det är lååångt kvar tills jag fyller 27! sisådär 6,5månad! Pust!

Gravidmage ala Erika!


 

Härlig tvtittande pose!


     

Gårdans alla   s dag hemmapyssel. Även de lilla bidraget räknas! Mina barn tyckte de var superfint idag när de fick se det! Härligt att de ser även frökens små detaljer!


Av Helena Häll - 14 februari 2013 18:26

Japp, visst är det så! Varför vi annars uppmäksamma den bara en gång om året.. Visst är det en fin gest och det är ju mysigt att man kan verkligen visa sin kärlek till en annan människa.. MEN OM MAN ÄR ENSAM DÅ? Då är det en jävla bitter skitdag! Punkt! Inte för jag känner mig särskilt bitter, mest sjuk faktiskt.. Astman spökar idag och jag frossar lite, vet inte om jag riktigt är varmt eller fryser.. Men jag gör som jag brukar.. jag bryr mig inte då brukar det försvinna! Men åter till denna kärleksfulla dag så nämnde jag i förbi farten för min bästa vän att jag aldrig har fått något på alla hjärtans dag.. eller jo en ros av en kille jag var ihop när jag var typ 14-15 sådär.. Han dumpade mig tre dagar senare och det är över 10år sen så det är preskiberat! Så hon ville göra mig glad och visa hur mycket hon älskade mig så hon skickade mig en kort (dock kom det någon dag förtidigt) Men det är tanken som räknas.. Tack älskade Emma Wallin, vad skulle jag göra utan dig i mitt liv?   


På jobbet var det denna veckan också dags att pyssla till alla hjärtans dag. Barnen fick två pyssel att göra (om de ville). I kort form beskrivet fick de dessa pyssel att välja på: Trä pärlor på en piprensare och sen forma den till ett hjärta eller trä små små pärlor på en ståltråd, forma de till ett hjärta och sedan sätta på en hållare som målat röd och glittrat. Idag har vi även bakat inne på en avdelningarna, alla fick stansa ut hjärtan i mördagsdeg och sedan när de gräddades hälldes pärlsocker på. Mumsigt!

De fina kortet jag fick av Emma   


 

Alla hjärtans dags pyssel nr 1.


 

Alla hjärtans dags pyssel nr 2.


   

Mumsiga alla hjärtans dag kakor!

Av Helena Häll - 13 februari 2013 18:47

Det är så skönt och fridfullt i skogen. Och fördelen med att man har sitt jobb precis jämte skogen är att man kan gå dit när som. Idag var vi inte så många barn pga sportlov, sjukdomar och extra ledighet så efter middagen idag så traskade vi iväg mot skogen och gick inte på stigarna utan klättrade bland snön och pinnarna och utforskade den fina skog vi har precis jämte förskolan. Mycket av skogen där vi var idag är barrskog och tallarna är sjukligt höga (som ni ser på bilderna sen..) Men det kändes verkligen som att gå i en trollskog och både jag, susanne och barnen trivdes och var på toppenhumör. Vi har pratat mycket spår med barnen och så fort vi går till skogen så ser de spår över allt av alla möjliga konstiga djur. Men vi hittade ett fotspår av vad som ser ut som en giganstisk hund.. Men helt säkra var vi inte..


Idag jobbade jag sent (igen!) mest pga att jag hade två utvecklingssamtal idag innan jag fick gå hem. Jag funderade på om jag jobbat ganska mycket denna vecka med.. (som alla veckor..) och ja, när jag räknad på det så har jag jobbat mer än förra veckan.. Jag har spenderat 31 timmar på tre dagar på jobbet! dvs, bara 7 timmar kvar då.. och imon gör jag 6,15 av dom.. haha.. på fredag ska jag bara jobba 45min då..   men nej.. mina kollegor är lediga båda två så med hjälp av en annan avdelning så ska jag jobba över hela dagen! Höhö.. Snart helg igen och då blir det bäckafest i Tranås hos Emelie och Jakob, ska bli kanon kul! Längtar redan! Imorgon är det alla   s dag! Har redan fått ett kort angående det, men det får ni höra mer om imon!


Stora mystiska fotspåret!


 

En gren där snön hade lagt sig som en orm på..


 

Letar spår!


 

Här hade ett rådjur gått.. Vi hittade även platsen där han hade vilat sig också.


     

De enorma tallarna!

Av Helena Häll - 12 februari 2013 21:48

Japp, visst är det så! Mina kollegor och jag bakade ihop med våra barn semlor idag då det är fettisdagen! Det är sportlov men vi hade många barn på plats med tindrande ögon och de var mycket nyfikna bakfantaster. Så sagt och gjort vi och våra 3-åringar bakade egna minisemlor. Sedan fick de välja om de ville ha vaniljkräm och grädde i dem och så smaskade vi i oss dem till mellanmålet!


För lite allmänbildning så kommer här en förklaring av verför vi firar fettisdagen eller i dagens bruk, Semeldagen!


Fettisdagen, eller något ålderdomligt vita tisdagen (en beteckning som dock även något oegentligt används för tisdagen i stilla veckan), i Finland fastlagstisdagen, är i kristen tradition tisdagen efter fastlagssöndagen, 47 dagar före påsk. Dagen är därmed rörlig, och kan infalla som tidigast 3 februari och senast 9 mars. Fettisdagen är den tredje av de tre dagarna i fastlagen, dagarna före fastan, där den första är fastlagssöndagen och den andra är blå måndagen.

Namnet fettisdag är bildat av "fet" och "tisdag", där fet syftar på all god mat som brukade ätas på fettisdagen. Ordet är belagt sedan 1594.[1]


Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar.

I Sverige äts bullarna oftast med vispgrädde under bullens avskurna ovansida, och med mandelmassa i en urgröpning mitt i bullen. I Norge och Danmark har fastlagsbullarna sylt i stället för mandelmassa och ibland även vaniljkräm.[2]

I Svenskfinland kallas semla för fastlagsbulle, i Norge och Danmark för fastelavnsbolle.

Dags att dela in degen i rätt antal minisemlor..


 

Kan ibland vara trixit att rulla semlorna riktigt runda!


 

Färdiggräddade för garnering innan servering!


   

Kan vara väldigt viktigt att hålla koll på vem semla som är vems! Mina barn var gulliga nog att rulla semlor även till fröken Helena och fröken Jenny!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards