Alla inlägg under januari 2013

Av Helena Häll - 21 januari 2013 20:19

Igår fyllde min mormor år. Hon är kvinnan jag är döpt efter.. (ja, min föräldrar är inte de mest fantasifulla!) Men mormor Helena fyllde iaf igår, till den aktningsvärda åldern av 88! Stort grattis till dig mormor, nu håller vi oss i liv i 12år till så vi kan fira din 100 års dag! Jag har hittat tre kort på datorn på mormor, så här kommer en liten hyllning till väldens bästa mormor, dvs min mormor!




 



   

Av Helena Häll - 18 januari 2013 23:50

Idag har jag jobbat långdag och sent och direkt efter jobbet vart på aw med just delar av jobbet! Mycket trevligt! Alltid kul att träffa folk i andra miljöer än på jobbet! För att lära känna dem på ett djupare sätt! Vi var iallafall på aw på karlssons och quizade, vårt lag fick 12p och vinnarna hade 19p så vi var inte hopplöst långt efter ändå! De sämsta hade 3p.. De jämte oss hade 4p men de hade alla sina rätt på första pappret för när vi skulle rätta papper nr2 såg de ut såhär... Haha..

Av Helena Häll - 17 januari 2013 21:18

Älskar att den svenska polisen har humor!

Varsegod och läs och begrunda!



I Sverige har vi en lag som polisen inte alls jobbar med. Om man bryter mot denna lag kan man straffas hårt trots att man aldrig behöver gå igenom en rättsprocess. Det finns inte ens någon möjlighet att överklaga ditt straff.  På engelska kallas det  ”The law of common sence”. På svenska kan vi kalla det för ”Sunt förnuftlagen”.

Här kommer några exempel,

Det är inte olagligt att cykla i snön på natten, full och utan hjälm men om du gör det finns det en stor risk att du kommer att straffas hårt enligt sunt förnuftlagen. 

Det är inte olagligt att lägga dig i en busskur och sova när det är 15 grader kallt. Sunt förnuftlagen har en hel paragraf som handlar om var och när man kan ta en tupplur när man är full.

Det är inte olagligt att köra din bil ut på isen men sunt förnuftlagen säger att det bör undvikas. Straffet kan vara allt mellan en förkylning och döden.

Det är inte olagligt att sitta på gungorna i Linnéparken med dina kompisar på en fredagsnatt och tävla om vem som först kan gunga ett helt varv runt. Det är säkert jätteroligt men vad säger sunt förnuftlagen?

Kundvagnstävlingar är kul men sunt förnuftlagen säger att hög fart, små hjul, 60-80kg last och en trottoarkant inte riktigt passar ihop.
 
Så nästa gång du tänker göra någonting som är lite korkat men helt lagligt, tänk igenom det en gång till och fundera ”Kan detta vara ett brott mot sunt förnuftslagen och hur hårt kan jag straffas om jag misslyckas?”

Av Helena Häll - 17 januari 2013 20:44

I denna fantastiska värld av appar, appar och appar så har jag idag laddat hem wrapp. Som en ge bort gåvor app. Den är gratis och men ger bort gift wrapps till dina vänner, de flesta är gratis och man kan ge presntkort och så vidare. Mycket fifig app, jag gillar den skarpt. Men i vilket fall så skickade min kollega ett presentkort på en gratismånad på hemsidan storytel, det är en hemsida där man kan lyssna på ljudböcker! Alltså en perfekt sida för mig! Jag har redan börja lyssna på en bok.. givetvis! Den tredje delen om kommisarie Joona Linna dvs en Lars Keppler bok.. Den heter Eldvittnet och uppföljaren på en av de böckerna jag läste när jag var i Spanien! Då läste jag Paganinikontraktet av Lars Kepler.. Ge gärna sidan ett besök!

www.storytel.se


De slog mig nu att Lars Kepler är ett författarpsuedomnym för två författare som saligt ihop sig och skrivit undet ett namn.. så jag googlade och fick fram ett namn som chockade mig.. Inte för att det är ett jättekänt namn för allmänheten men jag råkar ju sitta på 30hp litteraturvetenskap och hade under ett års tid en lärare som var helt fantastisk i ämnet, han verkligen brann för detta. Han berättade ofta om sina vänner (och givetvis han själv med eftersom han också var författare) Och just en av författarna bakom namnet Lars Kepler var en god vän till min lärare som han ofta nämnde och berättade om. Tänk hur det kan komma sig!


Här kommer ett utdrag från wikipedia!

Lars Kepler är en svensk författarpseudonym, som används av Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril.


Mysteriet med pseudonymen  [redigera]

Brittiska media pekade först ut Henning Mankell som personen bakom pseudonymen, men detta förnekades snabbt av både Mankell själv och Bonniers som publicerar Lars Keplers böcker. Flera andra personer har misstänkts stå bakom pseudonymen.[3][4] I augusti 2009 avslöjade Aftonbladet att makarna Ahndoril stod bakom pseudonymen,[5] vilket bekräftades av parets förlag genom ett pressmeddelande.[6] Att just dessa två så att säga uppfunnit en tredje författare är naturligt, då de båda redan tidigare experimenterat med och uttalat sig om gränslandet mellan fiktion och verklighet och leken med författarsubjekt. Mest känt är hur Alexander Ahndoril Ahndoril gjorde en påhittad men möjlig berättelse om regissören Ingmar Bergmans liv till sin roman ’’Regissören’’. Även Alexandra har ägnat sig åt denna problematik. I en artikel i tidskriften Hjärnstorm om den portugisiske författaren Fernando Pessoa skriver hon om dennes sätt att arbeta med så kallade heteronymer, ett slags pseudonymer som fungerar som självständiga personer. Hon ger där sin syn på varför en författare kan välja ett sådant grepp: ”Han har skapat möjligheten att skriva något som kanske inte är sant, men åtminstone inte är falskt. För om både författare och känsla är textprodukter, förstörs inte ledet mellan språk och upplevelse.” [7]För makarna Ahndoril var pseudonymen en metod att kunna skriva tillsammans utan begränsningar, medan hemlighetsmakeriet handlade om en önskan att låta Lars Kepler stå på egna ben, att hans böcker skulle bedömas utan förutfattade meningar. De ville bara skriva så spännande som möjligt utan att hamna i något fack på förhand.[8]


Av Helena Häll - 16 januari 2013 18:32

Jag är helt borta! Verkligen helt borta.. är trött och trögtänkt och glömmer saker och det värsta av allt.. Jag har haft en dålig dag på jobbet med zero tålamod.. Ifs är det väl sant att de ibland förtjänar en arg fröken.. men inte alltid.. Men mitt tålamod är nog kvar i Spanien eller möjligvis sover kvar i sängen för det hade jag med behövt! Är trött konstant och mycket tar ens energi när man är på jobbet med allt vad det innebär med 18st 3-åringar.. Men jag älskar mitt jobb men jag har haft en dålig dag! Vi ska inte ens tala om att komma ihåg vilken veckodag det är.. efter att ha glömt det minst 300 gånger så kan jag nu säga att det är onsdag.. (tror ja..) Är ett under att jag ens går upp rätt i tid när jag ska åka till jobbet.. Men efter den smått kaotiska dagen på jobbet så åkte jag till stan och förövrigt köpte mig två nya tröjor.. lika dana fast i olika färg.. hehe.. och så har jag redan en till också.. men gillar dem så mycket!   Men sen gjorde jag något jag är mycket stolt över... Jag TRÄNADE!!   Shit va jag är duktig! Jag cyklade, sprang, powerwalkade och stryketränade.. är ett under om jag kan gå imon! I vilket fall är jag mycket stolt att ha kommit igång igen och nu jävlar ska jag bli fit! (så tänker jag varje gång...) Men något har ju hänt sen jag började för när jag träffade Erika härromdagen så sa hon att hon tyckte jag blivit smalare än innan!    Då hade jag ändå precis varit utomlands på en veckas all inclusive! 


 

Min nya inköpning av tröja idag, ägs även i svart och i vitt!

Av Helena Häll - 14 januari 2013 21:47

Idag efter jobbet var jag hemma med en liten gåva hos några vänner som på lördag ska gifta sig, och nästa vecka även åka till thailand i två veckor. SÅhär några dagar innan bröllopet var det dags att öva på bröllopsdansen och vi tillsammans med brudgummens mor letade vals och övade steg! Jag fick även lite go mat och chansen att önska dem lycka till på lördag och önska dem en trevlig resa!


Här kommer en inblick i deras bröllopsvals!



 

Av Helena Häll - 13 januari 2013 17:36

Åhh det var så länge sen jag var där och jag har känt sånt sug efter de, jag fullkomligt älskar den affären så mycket! Finns allt och lite till! Det är en diversehandel som ligger i dunkehallaravinen här i Jönköping och är definitivt topp 3 på kvalitetsaffärer i den här stan! Här ni inte varit där, åk dit! Annars kolla gärna in hemsidan!

http://www.stallqvarn.se/


Jag och Anna åkte dig och jag köpte mig massa fint... dvs massa ljusstakar som vanligt!   Jag fick dessutom rabatt och fick en ljusstake på köpet, kanon ju! Har alltid skojat om att jag borde få rabatt där eftersom jag haft (har ibland fortfarande..) ihop de med en av ägarnas son.. Kan lova att det inte va därför jag fick rabatt idag, det var nog bara för jag var så söt och snäll och handlar massvis varje gång jag är där!


5 st jättefina ljuslyktor i olika storlekar!


 

2st hängande ljuslyktor som är tänka till balkongen men en hamnade i vardagsrummet sålänge.


   

1 st hängade ljuslykta till som passar ihop med de andra två. Kommer bli kanon på balkongen!



Efter att Anna och jag hade vart på stallqvarn så åkte vi en sväng till Ekohallen, en annan kvalitetsaffär i denna stan. Älskar den affären också!   De har så underbara saker i deras 10-kronors marknad så det blev en del handlade även på Eko..

Underbara nagellack!


 

Väldoftade vårljus!


   

Pedagogiska och fina tärningar till jobbet!


Efter vår shopping runda åkte vi hem till Anna och Henke och skulle beställa boende till vi ska på Eurovision i Maj. Varenda hotell i Malmö är fullbokat redan! Så vi ska bo i Lund istället på ett designhotell uppenbarligen, det kommer bli kanon i vilket fall och längtar redan hur mycket som helst!   Jag fick även lite söndagsmiddag hos Anna och Henke, Henke hade lagat potatisgratäng, kött och sås.. Helt fantastiskt gott var det! Tack så mycket för de mina fina vänner!


Idag gjorde jag äntligen något annat med! Jag TRÄNADE! Herregud vad längesen det var, men jag tog mig till gymmet och sprang och promenerade och styrketränade! Fy fan vad skönt det är efteråt! Det är den känslan man önskar att man kunde känna även innan träningspasset! I vilket fall som helst.. BRA JOBBAT!


Av Helena Häll - 11 januari 2013 22:33

Herrejävlar vad pengar.. eller jag vann dom inte (tyvärr) MEN min pappa gjorde! Grattis Pappa! Helt Otroligt alltså! Han vann på något som heter hemmavinsten och är en dragning där olika idrottsföreningar är med i jönköping, han är med för sin golfklubb skinnarebo och så lottar de ut vinnare bland alla som har lotter i hemmavinsten osv.. och idag (dagen efter sin födelsedag!!) vann han storvinsten dvs han vann 66 tusen kronor! Fy fan va pengar det är!


 


Han blev uppringd och intervjuad per telefon idag och ligger ute på hemmavinstens hemsida men ni får givetvis både intervjun och hemsideadressen här så ni kan läsa mer!


Hallå där Magnus!

Vi fick tag på Magnus över telefon i bilen denna snöiga, sliriga fredag!

  • Hallå Magnus, det är Hemmavinsten här! Har du tid att prata lite?

    - Ja hej. Inga problem, sitter i bilen!
  • Då kanske du ska köra intill för du vet väl vad det är för fredag idag?

    - Nej, vad säger du. Du menar väl inte....
  • Jodå, det är din tur idag. Du har ju varit med sen premiären i juni 2010, så det var kanske på tiden!

    - Jajamen, jag gick med direkt och har två lotter. Kanonkoncept! Precis kommit hem från Kanarieöarna, så nu fick man den resan betald. Nu kan jag ju åka igen! Oj, vad frugan kommer bli glad nu. Vilken fredag!
  • Du är med i Skinnarebo. Spelat golf länge?

    - Jag har varit med sen 94. Klubben kom till 92. Är rätt aktiv i föreningen.
  • Ny säsong och första vinnaren. Du får vara exemplet i föreningen att man kan vinna, eller hur?

    - Vi jobbar rätt aktivt att värva fler till Hemmavinsten. Förra året hade vi t ex en golftävling för våra prenumeranter. Det hoppas jag vi fortsätter med iår. När man räknar lite noggrannt så märker man rätt snart vad intäkten kan betyda för föreningen. Och det är ju kul att vara med också! Tack så hjärtligt för vinsten!
  • Det är vi som ska tacka att du vill vara med och stötta idrotten och föreningen. Ha en go helg och grattis!

Hemsidan där ni kan läsa mer!

http://jonkoping.hemmavinsten.se/vinnare

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards