Alla inlägg under december 2012

Av Helena Häll - 5 december 2012 21:00

Vi kör dom i den ordningen, först till det officiella tillkännagivandet! Min mamma smsade mig idag och sa att var officiellt att min kusin ska ha barn! Jag blev så fantastiskt lycklig för henne och hennes mans skull att jag var påväg att börja gråta! Vet hur mycket de betyder för dem! Det är helt underbart, håller alla tummar att det ska gå vägen och blir bra!

Sen kommer vi till daten och ja, det var jag som var på en "date", med en kille som jag redan gått hem med två gånger.. Men nu vände vi på det och gick och fikade istället :) det var trevligt!

Dagens Bakslag var när jag skulle få upp alla utrensad skit från källaren och ut i bilen.. Då när jag bär och kånkar allt så hör jag helst plötsligt hur det knakar och knäpper till! Ja givetvis knäcker jag ryggen IGEN! För sjuhundra elfte gången så har jag så ont att jag gråter och knappt kan röra mig! Men den enda medecineringen för detta är rörlighet och ligga och vila i suspekta ställningar! Så har gått rocksjön runt i vinterkylan och käkat tjejmiddag hos Ida och nu ligger jag redan nedbäddad och givetvis i en onaturlig ställning! Är yber trött och livet blev inte lättare när klockan ringer 4.50 imon och jag måste öppna förskolan för morgonen! Så nu säger jag godnatt!

Av Helena Häll - 4 december 2012 08:03

Snacka om att vintern kom med besked!! Natten till i fredags, dvs natten till 30nov så vände hela skiten (iaf här i Jönköping) då vaknade man till "hej, mitt vinterland" och sen dess har det håll i sig! Snittat på mellan minus sex till tio grader, snöat och snöat och snöat! Känns som himmelen bara gått och väntat på att släppa all snö.. Varenda morgon är det samma sak, jag får gräva fram grodan ur all snö! Igår fick jag gräva fram honom när jag skulle hem med! Min trogne lilla grodan! Vi har förövrigt vart ett par i över två år nu och nästa vecka ska han in på besiktningen! Jag är lika nervös som alltid!


 

Igår efter jobbet var mina fina kollega Sara här från en annan avdelning och bakade julgodis! Vi ska iväg på lite julmys med knytis på torsdag så tills dess bakade vi ischoklad, rispuffar med choklad och chokladmuffins med after eight i! Ni ser den röda tråden? Choklad!! Mums! :) det var jättemysigt och vi drack glögg samtidigt! Sen diskade diskmaskinen allihopa efteråt, toppen ju!



Nu väntar jobbet om en timme, blir jobb mellan 9-17 (kanske lite längre.. Om det är något som behövs fixas, vilket är en del innan jul..)


Av Helena Häll - 3 december 2012 07:18

Igår kväll skulle jag gjort annat, men livet vill sig visst annorlunda så jag åkte till Ica-Maxi istället och handlade till julgodis jag ska baka, lite mat och apelsiner och nejlikor! Jag hade ju över lite rött band sen vi pysslade i söndags och har alltid velat prova att göra apelsiner med nejlikor i för jag tycker det är så fint! Så det blev gårdagens terapiarbete på söndagskvällen framför tv:n! Jag hängde upp en apelsin i köksfönstret och gjorde ett ljusarrangemang med två apelsiner, en clementin, mossa och blockljus! Har även köpt så jag kan testa att göra egna sånadär dekorationsapelsinhalvor.. :) får se hur de går! Nu ska jag iallafall åka till jobbet alldeles för tidigt då min kollega förmodligen är hemma för vab. Men det gör inte så mycket, för då får jag något annat att tänka på!


 

Av Helena Häll - 2 december 2012 16:57

Igår var det dags för glöggfest hos Anna och Henrik! Super trevligt var det med tre olika glögg som vi provade och massa gott tilltugg som Anna hade gjort! Vi provade årets smak från blossa som var något kinesiskt stuk på, de skulle va smakar från Asien! Den andra var blossas traditionella vinglögg och den sista var Annas hemmagjorda glögg som jag missade var de var den mer än svagdricka! De två första kände jag ingen smakskillnad på alls trots att den första var ljus och den andra mörk! Men har väl förstått att mina smaklökar är obefintliga! :) Annas hemmagjorda kände jag iaf att den inte smakade som de andra, men alla tre var himla goda! :)

Idag har förövrigt min mamma varit här och hjälpt mig att rensa källarförrådet! :) hurra! Nu har jag ordning och reda och man kan faktiskt gå in i förrådet igen! Tack för hjälpen mamma! :)

Av Helena Häll - 1 december 2012 14:16

Idag var det pysseldags med några av tjejerna! Vi möttes upp på torget i morse vid halv nio och köpte mossa, små enar, hyacinter m.m (Jag köpte blåa hyacinter så hoppas dessa är fina sen) sedan tog vi oss hem till Ida där hon bjöd på hembakta lussebullar och kaffe/te. 


 


Efter den goda fikan var det dags för att börja pyssla med våra blommor.. Det var så himla roligt och jag är så super duper nöjd över resultatet jag åstadkom. Det var kul att pynta i mina fina dekorationer jag köpte igår och nu har jag även lärt mig lite mer om hyacinter ;) Vi lyssnade på julmusik och pysslade samtidigt, jättemysigt! och vi bestämde att detta måste göras om snart igen.. (iallafall nästa år!) Vi som var med var Anna, Ida, Linda och Sara.


 


Här nedan kommer mina fyra kreationer som jag gjorde;

1. en adventsljusstake (med vingliga ljus..),

+ tre blomsterarrangemang;

2. en med två små enar,

3. en med bara hyacint och

4. en med en hyacint och en murgröna. 


        


Nu ska jag bara lyckas hålla mina fina kreationer vid liv också!   Helst fram till nyår då jag åker utomlands! 


 

Ida gjorde ett hyacintlandskap!



 

Anna gjorde en dörrkrans från grunden! 


Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards