Alla inlägg under december 2012

Av Helena Häll - 22 december 2012 10:56

Som en gamla kärring jag är så älskar jag att sitta i soffan på fredagskvällarna och titta på "på spåret" och "tack för musiken" innan var det istället "skavlan" och tre favoprogram så det stänker om det! Kvalitetstv deluxe! Igår var på spåret sådär svårt jag plockade ändå en hel del poäng men givetvis inte mer än de som tävlade. Men det är så mysigt det programmet och kul när de kör bara med gamla vinnare!

Efter på spåret har ett relativt nytt progam börjat som heter "tack för musiken" det började för några veckor sen och det är Niklas Strömstedt som är programledare för det. Han intervjuar kända svenska artister och sjunger med dem och pratar om allt som rör deras musik, uppväxt, musiksmak osv.. Varje vecka får artisterna välja en gäst att bjuda in och ibland sjunger de ihop ibland pratar de bara. För typ två veckor sen var Plura gäst i programmet och hans gäst i sin tur var Mauro Scocco.. Jag var i extas! Jag är ju lite smygkär i Mauro och har nu bestämmt mig för att när jag blir stor ska vi gifta oss.. Trots att han är dubbel så gammal!

Igår var Anna Ternheim gäst, hon är en otroligt duktig sångerska och har gjort en av världens bästa coverlåtar när hon spelade in Broder Daniels låt "shoreline" Det kan vara den absolut bästa covern all time.. (kanske inte.. men nästan!) Jag har bara lyckats få videon på sniskan (kan ha hamnat rätt nu, får se om det funkar) jag spelade in på mobilen från tv:n igår. Men här kommer ett smakprov på Annas underbara tolkning av shoreline!


  

Som gäst i sin tur hade Anna valt en annan av mina longtime favorits (faktiskt ytterligare en man jag sagt jag kan tänka mig att gifta mig med, inte för hans utseende utan för hans geni!) Min älskade, älskade Lars Winnerbäck!   Jag älskar denna mannen texter så jag dör. Är det en enda artist jag måste lyssna på resten av livet så är det han! No questions asked! Han är melankolisk så det räcker och blir över för en hel generation, men jag äslskar han!

 


Sen tillslut vill jag stolt säga tack för den här tiden när min älskade basilika har gått i graven såhär två dagar innan julafton. Jag kommer att sakna dig, din lukt och din smak men även framförallt din fina helt underbara närvaro i mitt köksfönster. Vi har varit kompanjoner i en lång tid nu men såhär i juletider var det dags för dig att gå vidare till den andra sidan! Tack ska du ha för den här tiden!


Förstår ni att jag, jag av alla människor som inte kan sköta en jävla växt, har hållt min basilika vid liv sen veckan innan min födelsedag. Den är nästan FYRA MÅNADER! JAG HAR HÅLLT EN ÖRT/KRYDDA (eller va fan det nu är!) VID LIV I FYRA MÅNADER! En basilika behöver vatten nästan varje dag! FÖRSTÅR NI???!!!! Jag är så stolt över mig själv.. Men nu är den död! Den började må lite sämre när jag satte på värmen i lägenheten.. och speciellt när jag täppte igen det läckande hålet med kall luft i köket.. Han var nog lite värmekänslig den stackarn.. Tur att han inte ska med på semestern nu då! På bilden ser ni även min tredje timjan jag har försökt att hålla vid liv.. Men de dör hela tiden de där timjarna.. Basilikan var bättre!

 

Av Helena Häll - 21 december 2012 16:28

Idag på systembolaget var det jag och massvis med andra, vilket brukar kunna irriterad mig mycket! Men idag kunde inget stoppa mig! När jag skulle betala tittade mannen i kassan på mig och utbrister -Hemskt va glad man kan va idag då! Jag har blivit julledig mummlar jag fram och ler ännu större. Då vill han givetvis se på lägget och säger till mig -Ja, du vet att när man är ung och fräsch som du så måste man visa leg. Jag tittar förundrat på han och inser att karln inte kan vara mer än MAX 10år äldre än mig! Men rätt hade han.. JAg har väntat på denna dag i evigheter och att den verkar bli bättre än jag trott det hade jag inte kunnat ana. Veckan började lite vackligt med en smärre psykbryt i måndags men har sen dess bara gått från klarhet till klarhet och jag är verkligen jätteglad efter denna veckan! Har fått massa paket och julkort och bra beslut har tagits, ätit julbord, mina barn har varit underbara! Vi har gosat och myst massor och flera stycken (oberoende av varandra) sagt.. -Fröken Helena, jag tycker om dig! Det värmer! Och så mycket mer därutöver.. Men framför allt NU ÄR JAG LEDIG! PÅ RIKTIGT! Varenda vardag sen 6aug har jag jobbat, vissa längre än andra men har blivit mycket inhopp, övertid och energikrävande dagar.. men NU är jag ledig.. lååååååångledig! 12 dagar på hemmaplan och 7dagar i spanien! YES! 10 jan är jag tillbaka på jobbet igen, men då jobbar jag kortdagar både torsdag och fredag! En klar bonus är alla pengar jag fick retroaktivt idag och dessutom min lön med då!

 

Jisses amalia, de är säkert överförda till sparkontot nu.. Men skakade fram mitt saldo på mobilen innan, hade över 30 000kr på kontot.. Jag kan ju för fan rymma med råge och va borta i minst tre månader! Ringer chefen och säger -Eumm, jag tar lite längre ledighet! Tror inte det skulle uppskattas isf.. Blir ju av med min kollega inom det snaraste med.. Hon ska byta tjänst, så får se hur jobbet ter sig sen.. Men det blir nog bra! Fick julklapp av chefen med föresten.. Eller ja, jag har fått två julklappar.. en jag inte öppnat och en jag har öppnat! Det var en dyr och fin present och jag blev väldigt glad!

 

En Eva Solo karaff och fyra glas och en pyjamas till karaffen med! Tack snälla jobbet!



Av Helena Häll - 20 december 2012 15:47

Imon blir det verklighet, jag får en lön så jag höll på att börja gråta när jag öppnade kuvertet! Jag visste att jag skulle få extra och det ganska mycket, men jag vet inte hur jag fått ihop det eftersom jag nog inte tänkt (eller insett) hur mycket det egentligen blev när utbetalningen göra imon! Jag kan shoppa och ändå ha pengar över! Men visst är det så att det alltid behövs stoppas pengar lite överallt, har ju ett CSN-lån, en trasig framruta på bilen osv.. Det som glädjer mig lite extra nu med är att jag är en dag från tre veckors ledigt och den är BETALD! Fantastiskt när jag kom på det idag!


Idag på jobbet var det kortdag och en timme av den tiden tittade vi på storskärmen på Nicke Nyfikens jul, jag har aldrig sett den innan, men gillade den, den var himla mysig! Och än en gång har mina treåringar förvånat mig med att sitta och titta på HELA filmen, den var ändå 55min lång!   Sedan var det dags äta julbord i matsalen, gott som satan! Har fått lära mig att i en skumtomte är det 4/5 kolhydrader! Satan vilken kolhydratsbomb, tur att jag bara ätit cirka fem stycken på hela december!

 

När vi skulle gå ut efter lunchen så var det glashalt på gården och speciellt in till vårt förråd, så Miia ska hämta grus i vår gula gruslåda utanför staketet, hon lyfter på locket och hittar ungdomsgömman av all alkohol! Utdrucken givetvis! Men vi är ganska tacksamma att de ändå har vett att städa efter sig på helgen, kanske inte ska gömma skräpen i gruslådan men när något pucko (ursäkta! men det var nog kommunen eller skolans ledning) som tog bort den ENDA soptunna vi hade på gården så har nu de städande ungdomarna lagt sitt skräp i gruslådan!

 


När jag kom hem efter jobbet så kom posten precis tio minuter efter att jag kommit hem och förutom mitt extremt trevliga lönebesked så kom det även FYRA nya julkort, en fördubbling då jag hade fyra sen innan.. Herregud, jag har fyra dagar innan jul fått ÅTTA julkort! Betyder det att jag är gammal nu?? Känns som ett såntdär varningstecken för att man börjar bli till åren kommen!    

 


Nu sitter jag i min ensamhet i köket och sjunger julsånger i en egen tonart för att överrösta diskmaskinen! Det går utmärkt, men tom jag själv hör hur illa det låter... Men jag har planer på att sjunga tills grannarna kommer och klagar! OOOOOOOOOOOOOOOOOOO, HHHHEEEELLLLLLGGGGGAAAAA NNNNAAAATTTTTTTTT!!!!!!!!!

Av Helena Häll - 19 december 2012 20:47

Hela veckan lång har vi pysslat på jobbet! Vi har inte några större pedagogiska verksamhetstankar just denna sista veckan utan pysslandet går på högvarv på vår avdelning. Ifs kan pysslandet i sig vara mycket pedagogiskt och framförallt lärorikt. Den stora frågan som löd innan vi skulle börja pyssla var.. Vad pysslar man för julpyssel med treåringar för att de i största möjliga mån ska kunna göra allt själv.. Jo det kan jag berätta då vi nu är julpysselexperter för just den åldergruppen!   


Vi har gjort tomtar av små krukor där de fått måla både krukan och näsan för att sedan limma fast näsan, tomteluvan och ett par ögon på krukan och vips blev det en supersöt tomte!

 


Ett annat julpyssel vi gjort denna veckan är fina ljuslyktor. De har vi gjort av barnmatsburkar som barnen fått täcka med lim för att sedan rulla i pärlsocker och välja ett rött eller grönt band om.. och vips så har vi fått en supersöt ljuslykta!

 

Sedan har barnen även fått trycka egna disktrasor, där vi valt ut fyra julmotiv på stämplar och barnen har fått låta sin fantasi flöda och trycka hej vilt! Viktigt att man har textilfärg och att man efter det har torkat ordentligt stryker disktrasan och vips så har man en egen personlig disktrasa!

 

Vi har även gjort granar av pappkoner! Barnen har fått måla konerna gröna (givetvis!) och sedan pynta dem med klistermärken och glitter både runt granen och uppe på toppen! Man kan behöva limma med limpistolen lite på glittret annars fixar barnen det mesta själva!

 

Imorgon ska vi göra skakisar, dvs burkar fyllda med vatten och glitter och en figur i som hamnar i ett glittersnöfall när man skakar på burken. (Vi har dock haft lite problem med att limmet ska hålla, så nu har vi testat universallim). De får ni se bild på någon annan dag!

I dagens julkalender var det dags att se på den stora bildskärmen och se på Lotta på bråkmakargatan när hon fixar granen till familjen. Imon blir de nog Nicke Nyfikens jul som film i julkalendern.

 

Nu blir det mys i soffan framför sista avsnittet av morden i sandhamn.. Blev så glad när det skulle börja igen eftersom jag tycker det är en bra serie och det största sammanträffande är att jag precis har läst just den boken som denna omgången av morden i sandhamn handlar om. Boken "i den innersta kretsen" av Viveca Sten.

Av Helena Häll - 18 december 2012 21:33

Jag har gjort det förr, på vår interna utlottning på mitt gamla jobb... Men nu minsann har det hänt igen, och nu var det big time shit alltså! Storyn lyder; har haft motionstävling på mitt jobb där vi under 10 veckor har motionerat regelbundet minst 30min åt gången. När du motionerat 30 min (el mer) under ett pass får du en plupp! Du ska samla så många pluppar du kan under en vecka. Om du har minst fyra pluppar under åtta av de tio veckorna tävlingen håller på så skulle man vara med i en speciell utlottning (elitutlottning!) Det var detta första pris jag kammade hem idag! Det lottades ut bland oss som hade fler än fyra pluttar i minst åtta veckor! Jag vann ett presentkort på Atlantis spa eller Nordic Wellnes Atlantis Spa som det heter idag tror ja.. Det var ett presentkort på valfri massage el ansiktsbehandling, en tanita-mätning (tror de mäter fett och muskler osv.. mycket intresant i min lilla bulldegskropp!) Plus en PT (personlig tränare) och träning! Presentkortet hade ett värde av 700kr! Helt fantastiskt roligt ju, jag är så glad över detta (speciellt när dagen har varit en känslomässig bergochdalbana annars) så kan jag nästan gråta av lycka att det slutar såhär bra! Dessutom var det en handduk och väska med! Och en present från jobbet som jag tror är en träningsboll! Har inte öppnat paketet än så är inte riktigt säker.. Jag la det under granen för att de skulle se ut som det ligger några klappar där iallafall!


  

Förövrigt har vi haft julbord med jobbet idag på värdshuset i stadsparken! Mycket roligt var det, vi hade julklappsleken där klapparna for som satan mellan oss, vara bara det att man inte fick välja att ta tillbaka något man redan hade haft en gång.. Jag blev av med ett antal ljusstakar! Typiskt! Några riktigt fina som hade passat perfekt i mitt hem! Istället lyckades jag tillslut få med mig en fin form i form av ett hjärta och lite te. Maten var himla god också och jag åt lagom med mat (bra där!) Kanske var karman som kom tillbaka sen när jag lottades ut som vinnare i tävlingen!


 

Min julklapp från julklappsleken!


 

Jag på väg till vårt julbord med jobbet!

Av Helena Häll - 17 december 2012 22:07

Idag skulle jag få min semster godkänd i systemet.. vad händer tror ni? systemet har krachsat och löneservice kan inget göra fören nästa år.. jaha, då åker jag.. De skojade om att jag skolkar från jobbet nu.. men det ska bli intresant att få åka på semster som inte är godkänd.. haha.. Ne skämt och sido den är godkänd muntligt men inte i systemet och det är ju inte alls så att jag har väntat ett halvår på att få den godkänd.. och idag när jag stack in huvudet till chefen så tror ja inte att hon hade de blekaste om var jag skulle åka någonstans.. så det kan gå!


Men annars har dagen gått i ett och jag har jobbat, gått runt munksjön och lagat mat eftersom jag måste ha med mig mat imon då det serveras gröt till mat.. och jag jobbar 9-17.. kommer inte vara någon rolig fröken om jag inte äter något morgon!


Men annars är det FYRA arbetsdagar kvar till julledigheten.. och..

det är SEXTON dagar kvar till avresa mot spanien!!

DET ÄR NÄRA NU!! SKÖNT!

Av Helena Häll - 16 december 2012 20:12

Gårdagskvällen spenderades på en tjejfest hemma hos Anna i hennes lilla hus hon köpt! Super mysigt litet hus vid västersjön har hon köpt och flyttat upp till! Gud vad skönt på ett sätt att bara komma bort men va svårt att ta sig någonstans.. I vilket fall drack vi vin och hade det mycket trevligt och vips så hade vi hittat en kortlek med nakna män.. och genast var diskussionen igång och det största skrattanfallen kom när vi jämförde de två  röda sjuorna!


 

Den ena hade inte så mycket att komma medan den andra hade så det räckte och blev över!

Annnars var kvällen bra och Jossan hade med sig Prince till förfesten och sen gick vi till Karlssons och dansade då var inte Prince med   När kvällen var slut gick Pernilla, Åsa, Anna, Emma U och jag och åt nattamat på Evergreen! Gott och mycket trevlig avslutning! Vaknade typ åtta med världens huvudvärk, gick upp tog c-vitamin och gick och la mig igen sen sov jag.. och sov.. och sov.. och sov.. Herrejesus jag har nog aldrig sovit så länge för jag vaknade 13.40 igen! Hade lite sömn att ta igen.. Inte konstigt att jag vart trött och behövde sova har jobbat som en tok förra veckan (fem timmar mer än min heltidstjänst!), tur att sista veckan är lugnare

 


I eftermiddag har jag bakat en plåt pepparkakor, de blev riktigt fina! Jag kan bara jag vill.. Jag har dock inte provsmakat dem än.. Men de ser goda ut iallafall! Sen har jag fikat med Emma U också och nu är jag dötrött och sängen väntar inom de snaraste även fast jag börjar 9.30 imon! GÖTT!

 


Av Helena Häll - 15 december 2012 11:30

Med nio dagar till godo fram till julafton så är granen på plats. Och det är premiär för gran på Berzeliigatan, förra året hittade jag ju inte mitt julpynt alls.. (undra om det berodde på oredan i källaren?!) Men nu när det är ordning i källaren är det ordning på julen i lägenheten. Insåg dock att en av mina favoritkulor hade gått sönder så granen innehåller nu bara nio julgrankulor, lite juleljus och en stjärna.. Och mja.. Den ser ut som jag klätt den allmänt påtänd på fyllan, men nej så är det inte, jag var spiknykter nu på morgonen men lite sne och vinglig och sisådär klädd.. MEN, det är en julgran och den höjer julstämningen lite till..

 

Ingen paket ligger de under granen heller.. beroende på en sak.. Jag köper inga paket! Jag åker utomlands som julklapp istället! 18 dagar kvar!! Ahhhhh!! Sol och värme här kommer jag! Kan inte förklara hur mycket jag faktiskt längtar efter att få komma iväg till en fint hotell med all inclusive!   

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards