Alla inlägg under november 2012

Av Helena Häll - 16 november 2012 22:34

Idag var det äntligen fredag! Har på sistone börjat längta mer och mer till fredagarna och helgen, just i syftet att få vara ledig och vila upp sig vilket aldrig hinns med och varje vecka blir man bara tröttare och tröttare! Denna veckan har det vart mycket övriga saker som varit energikrävande med, men snart är det ny vecka med nya möjligheter!
Förövrigt idag på jobbet hade vi en kvinna som hette Susanne på besök som spelade på olika instrument och sjöng med barnen! De var så engagerade och medryckna av detta att jag ett slag blev lite gråtfärdig när jag såg dem! Så roligt när glädjen brinner i ögonen på de små guldkornen! Efter detta var det dags och äta och samtalet kring bordet kretsade givetvis kring detta och lilla pedagogiska jag frågade mitt i allt, -Ja men va vad de hon hade nu då? (Jag syftade på hennes instrument) men barnet svarar -Hon hade en snippa! Jag kunde faktiskt inte hålla mig utan bröt ihop av skratt och fick tillslut ur mig, -Ja, det stämmer ju det!


Efter jobbet var det dags för finbesök av tre av mina underbara vänner, Emma W, hennes kille Viktor och Erika. De kom förbi mitt place och vi hämtade pizza på 39, som ligger runt hörnet och sen så spelade vi spel! Först spelade vi, med andra ord.. Så sinnessjukt kul hade vi trots lite hetsk stämning och fyra människor som inte gillar att förlora! Men det går ut på att förklara typ en sak el en människa med andra ord, utan att avslöja de eller nämna delar av ordet, allt på tid! När Emma säger en seriefigur och Viktor gissar på Alfons Åberg och Emma säger Nej, han som bygger du vet.. Och Viktor svarar Alfons Åberg (igen) då bröt vi ihop.. Vad tro ni de skulle va? Jag tog den och fick poängen tillslut! En annan sak var också när Emma säger; -seriefigur som gillar honung och Viktor tvärsäkert säger Bamse och Emma säger tillbaka, nej han den andre! Bara att Viktor blev så ställd för han var ju tvärsäker så de han får ur sig som svar var; -Va, var det inte Bamse!?! Vem tror ni hon skulle förklara?
Efter "med andra ord" spelade vi spelet "när då då?" där man har en tidslinje och ska försöka sätta in rätt händelse i förhållande till dina årtal på din egen tidslinje, superkul är det med! Man lär sig mycket bra och allmänbildande saker där! Efter en super rolig kväll med mycket skratt är det nubdags att krypa ner i sin säng och bara mysa! Godnatt min skatt!

 

Av Helena Häll - 15 november 2012 18:27

Idag har varit en krävande dag kan man lugnt säga! Jag försov mig lite i morse, vaknade tre minuter innan jag skulle börja och var bara tio minuter sen ändå! Bra jobbat turboHelena!
Jobbet har vart roligt idag, vi har vart på promenad med röd glasögonen på, alla barnen har fått leta efter färgen röd på vår promenad, de var super duktiga! Efter jobbet väntade de som idag har vart mest krävande, mitt läkarbesök.. Först ska sägas att jag hade rätt, vilket var förjävla skönt, de kan inte hitta något fel på mina lungor! Men sen kommer de jobbiga, va är fel då? Nästa utredning är om jag ärvt ett enzymfel från min far.. Är visst uppenbarligen inte bara humöret jag ärvt såfall.. Thihi.. I vilket fall utreds fortfarande vilken astmamedecin som hjälper eller som jag tål.. Fick därför inhalera en överdos hos läkaren idag.. Jösses Amalia, har haft både hjärtklappning och Parkinson sen dess.. Ganska påfrestande faktiskt då hjärtat skenar även när man sitter still och finmotoriken är vad det borde va!
Efter denna överdos av medecinblandning skulle jag ta alla blodprov som behövdes.. Efter över två timmar gick jag på skakiga ben därifrån..
Då var det nästa grej som väntade.. Inlämning av min tomatsoppsdränkta dator, FUCK! I vilket fall går den troligtvis INTE att laga utan efter självrisken så får jag förmodligen en ny.. Men när den snygge servicekillen tittar på kvittot och vänder sig mot mig och ler och säger -Den höll ju ÄNDÅ i två och en halv vecka.. Då var jag påväg att bryta ihop men kom på mig själv med att stå och garva åt min egen idioti.. Får väl se de med mottot; Shit happens!

Av Helena Häll - 14 november 2012 17:53

Mitt inlägg skulle idag ha handlat om släktforskning och framför allt om min farfar och farmor.. Men livet vill sig annorlunda! Jag har i mitt liv just nu inget flyt alls eller någon tur någon stans.. Det som hände var att jag i godan ro satt och la in bilder på farfar i farmor i sina unga år och även deras bröllopsfoto när jag råkar stöta till min tallrik med soppa... Soppan hamnar då över halva tangentbordet och musplattan.. Jävla helvetes tomatsoppa och typiskt mig!! Är inte ett dugg förvånad just nu heller.. Varenda jävla motgång har kommit sen jag satte ner foten mot Jakob och tog den hårda motgången som de var! Räckte de inte med de liksom? Nejdå! Det är som Gud straffar mig med allt han kan komma på just nu! Jag blir snart knäpp på riktigt om de ska fortsätta såhär.. blir de ett negativt besked hos läkaren imon så går jag nog antingen i idé eller i landsflykt!
Nu ligger iallafall datorn på tork för andra gången.. Eftersom jag inte fick igång den efter första torkningen.. Undra om den går att torka med hårtorken?

Nu ska jag ta mig samman och åka på veckans tjejmiddag till Sandra!

Av Helena Häll - 13 november 2012 20:33

Nu gör jag mitt premiärinlägg från mobilen.. Hoppas det löser sig med både text och bilder, det där med teknikens under ni vet!
I vilket fall som helst har jag haft en ganska kass tisdag, haft kramp i magen idag och världens sämsta tålamod så dagens jobbdag var lång och mycket energikrävande.. Men älskar mitt jobb men shit va man måste ha tålamod med ett stort gäng gnälliga treåringar!
Efter jobbet var det promenad med Emma Wallin som gällde, ett stort tack till dig älskade vän som fick mig på bättre humör! Och nu känns allt lite bättre för nu har fått mat och umgås med trevligt umgänge, det är nämligen hockeykväll hos Conny!!
Emmas kille Viktor lagade supergod lax till oss och Conny bjöd på kaffe och än så länge är det som det ska, det vill säga HV leder!

Av Helena Häll - 12 november 2012 20:33

Japp så är det.. Jag har vetat om det en vecka men den har ändå klassats som akut då jag blivit sämre i andningen och på torsdag faller min dom. Jag intalar mig själv att mina lungor är små men perfekta! Det återstå att se ifs, men en god inställning det har jag nu! Och en ny upplevesle rikare är jag med, då jag aldrig röntgat just lungorna innan.. Man fick klä av sig kläderna på överdelen för att inte ha några störande metallföremål så det var en satans tur att ingen snygg läkaren var i närheten utan ett gäng medelålders tanter!


Med detta lilla avbrott i min jobbdag så har jag annars alltid som varje måndag jobbat långdag, idag var inget undantag satte min fot på jobbet 6.55 i morse och åkte hem 17.55 så elva timmar (med undantag på min läkarbesök) är ju inte konstigt att barnen ibland tror att man bor på jobbet! Efter jobbet var det iallafall raka vägen mot heminredningsparty som gällde. Min kära vän Anna hade ett home and living party med jätte mycket fina inredningsprylar, svindyra de flesta av dem men ack så fina. Jag mitt lilla shoppoholicmonster kunde dock tygla mig idag och köpte absolut ingenting! Bra jobbat Helena! Hade jag vart miljonär däremot så hade jag köpt ungefär två tredjedelar av allt hon visade!

Anna bjöd även på sin fantastiska hummersoppa som är så god att man dör.. i positiv mening alltså! och till efterrätt fick vi panacotta med smak av saffran eller som jag kallar efterrätten, flytande lussebulle! Mycket gott och en trevlig tillställning, dock är jag så trött nu att när jag kom gick jag och la mig direkt.. eller jag och datorn gick och la oss direkt och nu ligger vi här i sängen och myser tillsammans! 


Godnatt (trots att klockan är innan nio.. har nog blivit gammal trots allt!) 

Av Helena Häll - 11 november 2012 20:49

Jag är helt lyrisk över denna serie som bygger på en bokserie av Jonas Gardell! Jag har sett igenom den nu i helgen och är helt tagen, verkligen helt tagen över hur jävla bra den var! Det är ingen överdrift att säga att det kan vara det bästa som visats på TV på mycket länge! För de första har den en handling som verkligen berör speciellt när man vet att det har verkligen skett här i Sverige. För de andra är serien fruktasvärt bra gjord och mycket skickliga skådespelare och detaljer som gör det så troget för att utspela sig på 1980-talet. Serien har visats i tre delar ala 1 timme styck.. Första delen gick jag igenom helt utan tårar.. Andra delen grät jag lite grann när jag såg.. Den sista delen i serien grät jag mig igenom hela jävla timmen, helt tagen var jag av detta mästerverk.. Jag lyckades med bedriften att gråta bort allt befintligt smink jag hade kvar sen gårdagskvällen.. Jag har knappt hämtat mig än men efter lite reklektion har jag iallafall två saker att säga;


1. Jonas Gardell, du är i mina ögen ett geni! Helt fantastiskt gjort!


2. Är det något du ska dig tiden att se, se då Torka aldrig tårar utan handskar! Ett nutida mästerverk!

                                    Rollfigurerna Benjamin och Rasmus                                            

   

Första boken i serien

Av Helena Häll - 11 november 2012 17:21

Igår var det dags för vinprovarkvällen deluxe! Denna gången hade vi kommit på att rätta till vårt förra misstag att inte ha samma färg på alla vinerna. Så temat för kvällen var VITA VINER!

Alla som kom skulle ha med sig två olika vita viner och så skulle vi försöka para ihop vinet med rätt beskrivning.. Det är uppenbarligen inte min starka sida i livet för jag hade NOLL rätt.. haha.. Jag kom sist igen.. Jag fattar inte vad det är för fel på mina smaklökar men de andra var inte så mycket bättre Anna och Ida hade ett rätt var och Linda vann på två rätt. Men hur i helvete hittar man smak av vita blommor i ett vin då? Syftar de på präskrage då eller orkideé kanske? I något vin fanns det smak av ananaskaramell och det roligaste av allt i ett fanns det smak av ekologiska odlade jordbruksvaror!! Hur smakar ekologiskt odlade jordbruksvaror?   

Kvällen slutade med att fyra av flaskorna var helt tömda.. Humm och de andra fyra var allt i från halv fulla till nästan tömda med.. Vi drack visst en hel del vin igår.. Det kan ju förklara mig enorma huvudvärk idag! Ska tilläggas att vi gick ut för att möta upp Anders, Kristoffer, Bo och nån mer snubbe som jag inte minns namnet på. Detta för att dansa oss svettiga på Harrys/sliver och givetvis dricka lite mera.. typ som när jag får den briljanta idéen om att vi ska shoota! Men det blev nog bara tre, fyra stycken sådär.. Varför ska jag alltid komma på denna idé och dessutom tycka att det är en strålande idé varje gång!?


 

Köksbordet precis innan startskottet!

De vinerna vi testade var följande;

                 

Alla hade en prisklass från 49kr till ca 100kr och det dyraste var det som smakade minst gott!

Favoriterna i topp tre från igår blev (enligt mig)

1. By the river 59kr (riesling)

2. Guntrum 54kr (riesling)

3. Gazela 49kr

Av Helena Häll - 10 november 2012 14:04

Lördags förmiddag.. vad gör man?? JO det kan jag berätta! Man möter upp tre fina vänner i form av Ida, Anna och Erika (+lilla leo med) på A6 för en shoppingtur.. Tyvärr är det ju ALLTID samma sak när man kommer till A6 en lördag, va fan kommer allt folk ifrån? Jag förstår inte hur fan man kan förtränga detta varenda jävla gång och så när man väl kommer upp en lördag så är alltid första tanken; Fan också! Men då jag var på ordentligt shoppinghumör så kunde inte ens 500miljoner jönköpingsbor stoppa mig! Jag hade ju massvis av pengar kvar på kontot och en litet behov är kanske nått nytt klädesplagg.. Visst har man aldrig för mycket kläder?!    Bara på H&M gick det åt några hundralappar, men det var det värt för jag blev genast på strålande humör!

 

Lite av mina snyggfynd!   


Efter H&M vandrade vi genast vidare till systemet där vita viner i mängder handlades, ikväll blir det nämligen vinprovning hos mig!   

Det har nu även inhandlats plasvinglas i storpack, då vi ska prova oss fram i denna djungel av vita viner och känna dess berikande dofter och smaker... eller? Har för mig att jag kom hopplöst sist förra gången.. har nog inga vidare smaklökar, kanske är som med mina fingeravtryck.. de existerar uppenbarligen inte!


Nu är det dags för ett hatmoment i livet (o nej jag ska inte diska!) Utan något nästan ännu värre.. Jag måste dammsuga, så nu blir det äckligt högmusik och skönsång från min sida, så hör ni något förskräckligt som skrålar nära mitt hem så är det förmodligen bara jag som försöker ta mig igenom dammsugningen! 

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<<
November 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards